Jump to content

Висша Лига 2021/22


Препоръчан пост

Със съвсем малко дицсиплинираност Арсенал печелеха мача. Червеният картон на Габриел е един от най- малоумно изкарваните, които съм виждал- първи жълт за разравяне на точката на дузпата, втория след 3 минути за фал в центъра. Тука чета за някакви подкупвания и т.н... без коментар.

Link to comment
Сподели другаде

Яко подпиране на Сити. Това не е лека дузпа , това въобще не е дузпа. Според новите критерии за по значим контакт, още повече този падаше преди да бъде хванат за фанелката. Именно ВАР трябва да помогне това да не е дузпа, а не обратното. За Арсенал онова бе повече дузпа. И тоя, коментатора кво ги величае Сити ми те нямаха едно положение за целия мач, били се справили с трудната ситуация ! Справиха се чернодрешковците! 

Link to comment
Сподели другаде

Бате тва чистене от голлинията колко пъти го виждахме последните години. Онзи ден от голлинията пак някой изчисти топката и Фоуден вкара в ответната атака. Днес Лапорт да си вкара автогол и Аке изчиства от голлинията и след минута Габриел си вади втори жълт.

Link to comment
Сподели другаде

След такова съдийство как да гледаш ВЛ?  То братче, дузпата пресилена отвсякъде. Че го дръпна, дръпна го, ама оня плонжира само като усети допира, без да мисли и да продължи да играе. След дузпата Родриго (май) влезе с косачката за спорна топка и нищо, после изблъска противник (уж борба за топката) и пак нищо. После Тоя Габриел даде шанс на педеругата Атуел (не сме забравили подвизите му в стаичката на ВАР) да помогне още повече (този път отсъди правилно) на МС.

Аз спирам да гледам мачове от ВЛ. Дори и на Ливърпул. Ако ми се гледа цирк, ще си пусна някое цирково представление. Ще гледам Ливърпул в ШЛ и това е.

Link to comment
Сподели другаде

Ние като не си вършим работата, да не очакваме други да ни я свършат. Съдии или късмет, Сити си трупат победите една след друга. Като по малоумен и несериозен начин губиш точки от Брентфорд, Брайтън и Лестър, изоставаш от МС.

Още имаме минимални шансове, но те намаляват с всеки кръг.

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

Link to comment
Сподели другаде

24 minutes ago, zigfridson said:

А като чета някои колеги и си мисля че искат Сити да си бият. 

Абсолютно, ако това е начина Пеп да си събере багажа и да напусне Англия, оставяйки простосмъртните да си играят спокойно, то им желая от все сърце да спечелят и ШЛ, и ФА къп тая година и да се свършва тая мъка. 
Просто не става, с парите на Челси пак не става, някои трансфери не им се получават, играчите им се контузват, други се разболяват от ковид, при Сити такова нещо няма, 15 поредни победи се нижат всеки шибан сезон... Чудото, което сътворихме през 18/19 не беше достатъчно. Трябваше да се направи нещо дори по-грандиозно през 19/20, за да бъдат прекършени. Е, това, което беше направено тогава няма как да бъде повторено, а и знаейки кои са ни собственици, просто не виждам как можем да преборим комбинацията от Пеп и парите на Сити, имайки предвид, че формата на някои от играчите ни няма нищо общо със споменатите по-горе сезони.

Link to comment
Сподели другаде

Имам чувството, че единствения шанс да станем шампион пак в ерата на Пепския Сити, е пак да започнем токова силно сезона с 27-8 точки от първите 10 кръга да дръпнем значително на Сити и да се откажат да ни гонят, както се случи преди 2 години.

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

Link to comment
Сподели другаде

Съгласен съм с това, че ние тр да си вършим работата, но хайде да смятаме точките аванта за Сити, на прима виста визирам този мач и подарената дузпа май със Светците беше и нашите загубени точки от съдийски балтии, дори само от мача с Тотнъм, където евентуалното изгонване на Кейн пращаше мача в друга посока.

Link to comment
Сподели другаде

1 minute ago, Stivi_G said:

Имам чувството, че единствения шанс да станем шампион пак в ерата на Пепския Сити, е пак да започнем токова силно сезона с 27-8 точки от първите 10 кръга да дръпнем значително на Сити и да се откажат да ни гонят, както се случи преди 2 години.

Sent from my SM-N986B using Tapatalk
 

При къса пейка, като нашата, това може да стане само в един нормален сезон, с нормална предсезонна подготовка, спомагаща за по-малко контузии и оптимизиране на формата на играчите, по виждането на Клоп. Както и без неочаквани хора извън игра, заради КОВИД, и без Купа на Африка...😉 Другото са си фантазии...

Link to comment
Сподели другаде

Не знам вие ли сте пристрастни или аз нещо не ги разбирам нещата, но за мен отсъжданията бяха правилни. Дузпата е 100%, просто Джака няма право да ги ползва тия ръце в наказателното! Колко подобни дузпи сме виждали с/у Салах? А картоните на Габриел дори няма какво да ги коментирам, може би точната дума е - глупост.  За мен Арсенал сами се биха този мач, но все пак да отбележим и играта им, която приятно ме изненада. 

Link to comment
Сподели другаде

42 minutes ago, LiverpoolYNWA said:

Не си расист, ама си изпуснал да споменеш Джака, който е също толкова тъп.

... изненадваш ме! Джака трябва ли още да се коментира? Той от години вече си е № 1 във ВЛ, играч който може да "осере" мача, така че него не го коментирам!

Link to comment
Сподели другаде

Ако това е чиста дузпа, то трябва всяко подръпване за фланелката да е фаул (ако е в пенала - дузпа). Ама всяко. Че оня се катапултира още преди дръпването да му е повлияло няма значение. Я виж след дузпата посочените от мен отигравания! Как влезе в единоборствата Родриго (мисля, че и в двата случая беше той)?

Не им омръзна на ФА 20 години да подпират единия манчестър, а сега толкова време другия. Че са силни, силни са и то много, ама когато им трябва помощ винаги могат да разчитат на жокер, я "Помощ от съдията", я "Помощ от стаичката" ...

Дузпата срещу Уулвс видя ли я? На Мане му отмениха гол заради космите под мишницата...

Link to comment
Сподели другаде

И аз мисля, че имаше дузпа и червен картон. В случая, дразнещо е това, че съдиите отсъждат на Сити положенията, но срещу тях не се дава нищо! През целия мач, тънко ги подпираше.. И това не е изключение, а вече си е закономерност. Сити се откъсват все повече, едва ли някой ще успее да ги догони.

Link to comment
Сподели другаде

Айде още един сърдечен проблем на мач...

В Англия сърдечните проблеми като цяло са се увеличили с 500 процента, линейките не спират постоянно.

Много зачестиха , ама така като се боцкат с недоказани препарати по 20 пъти...буустери муустери 😃😃

Link to comment
Сподели другаде

Казали сте го много добре. Въпреки, че Сити са много силни, пак им помагат, а на нас ни режат вече два пъти. Можеше не смао разликата ни със Сити минимална, ами даже и да водим с точка-две, ако се свиреше с еднакав стандарт. 

Link to comment
Сподели другаде

4 minutes ago, Toshko_Afrikanski said:

Една друга гледна точка. Само го давам като информация, а не заставам или да зад мнението. 

https://www.facebook.com/100057218178242/posts/407162841200985/

Абсолютно всеки играч на Сити е купен за адски много пари и взима адски висока заплата, няма един наложен от клуба, това в другите отбори го няма...и пича е изпуснал поне 2ма 3ма други играчи...затова когато той прави смени пуска някой който струва 60 мил...а ние пускаме Къртис, Минамино, Ориги, дето общо са 15...ние количество имаме ама няма качество извън първия състав.

Link to comment
Сподели другаде

Против Гуардиола може и да се извадят доста неща, но е факт, че със същият паричен ресурс никой преди него в Сити не успя да наложи такава доминация на домашната сцена. Ротирането на играчи е сред най- силните му страни, както и нестихващия глад за трофеи. Не него слабото място си му остава ШЛ.

Link to comment
Сподели другаде

Не много обективно. Класата на играчите на Сити е доста по-голяма, откъдето идва широчината. Колко идеен заместник на Салах е Минамино и колко е Стърлинг на Марез? Оттам и шансът на Гуардиола да ги върти 50/50,а на Клоп 95/5.

Link to comment
Сподели другаде

9 minutes ago, Dacheff said:

Оттам и шансът на Гуардиола да ги върти 50/50,а на Клоп 95/5.

Eто с това съм абсолтютно несъгласен. Минамино има класата да играе на мястото на Салах повече от 1 полувреме на 10 мача. Това, че ротациите са една от най-слабите страни на Клоп и това не може да се види е съвсем отделен въпрос.

Link to comment
Сподели другаде

Гуардиола си ползва играчите дето е взел, и бързо разкарва такива дето не му вършат работа. А в ШЛ си трябва и късмет, явно не го спохожда там. Тука много му се подиграваха, още чакаме да го разкрият, както и Конте, ама сега гледам по друг начин се коментира, a пък той е на път да спечели 4та титла в последните 5 години, или 4 от 6 от както е дошъл. Аз бих заменил тая титла от ШЛ за 3 повече от първенството. А и в последните сезони ние освен първото място, имаме и 1 второ, тоест ако не бяха Сити щяха Мангалите да имат 2 титли повече. За тия 6 години ние реално имаме в 2 сезона шампионско представяне.

Link to comment
Сподели другаде

Ай стига де,  МС шампиони станаха и с Манчини и Пелегрини без да са светила.

Ако отидеш на отборни конни надбягвания кой ще е фаворит, онзи дето има все расови коне в конюшнята или тоя де половината му конюшня разни катъри и мулета? Освен всичко друго, оня първия постоянно може да обновява конете.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...