Jump to content

Висша Лига 2021/22


Препоръчан пост

On 17.12.2021 г. at 11:44, Stojkica said:

Честно казано исках да е малко по-дълго, но с няколко изречения. Ставаше дума за сравнение между Родри и Фернандиньо. Основните разлики между двамата, която виждам са две и по-скоро бих ги определил като нефутболни.

Първо, ако не се лъжа Фернандиньо има повече голове и асистенции в ключови моменти за отбора си. Сега, не съм проверявал гол по гол, обаче в шампионските сезони на Сити има няколко момента, в които той се намесваше с гол или асистенция, в които нещата висяха. Откакто Родри е в отбора, в единия сезон им дръпнахме в началото и те не можаха психически да издържат на нашата серия. Във втория сезон нещата също бяха тръгнали натам, обаче ние се сринахме след контузията на Матип и преместването на Хендерсън и Фабиньо едновременно в защита. В тези моменти някак си Родри някак си не допринасяше от тази гледна точка за отбора по този начин, по който Фернандиньо правеше преди заедно с Компани, с Агуеро, със Силва, с Яя Туре. Не е такова куче като тези изброените.

Другата основна разлика е, че Фернандиньо може да бъде много гадно копеле когато е необходимо. Има много големи играчи, които като цяло не са грубияни, обаче ако се наложи в някакъв момент могат да те срежат през кръста или да ти бият един лакът между другото. Не говорим за системни рендета като Кийн, говорим за такива като Виейра. Той никога няма да потърси конфликт, обаче стане ли такъв е първа писта да участва. И Фабиньо, и Хендерсън, и Милнър, и Робо са такива при нас. Стане ли бой съм сигурен, че дори niki_50 ще предпочете да са от неговата, а не от другата страна. Родри не само, че не съм го виждал, ами дори ми е трудно да си го представя в такава светлина.

Има пауза, та се сетих да ти отговоря, тъй като съм на коренно различно мнение. Ще започна с головете и асистенциите в ключовите моменти, както си писал, които разкриват някакви качества на бразилеца. Обаче веднага изниква елементарният въпрос - това ли му е работата? Очевидно не, няма спор и вече гледаме този сезон сити. Голове и положение не им липсват даже и след напускането на Агуеро, играта на фланга на Жезус и да го наречен провала при опита за закупуване на Кейн. Сити са толкова търпеливи и изпълнени с качество при техническата част и указанията, че с лекота достигат до положения включително и при последния им мач срещу Сотон. Точно тук ще изразя моето собствено мнение, че Родри се справя по-добре от Фернандиньо при постепенните атаки и като позициониране(достатъчно бързо да заеме позиция), и бързина на отиграване, дори и при така нареченото ранно центриране(знаеш топката не е достигнала границата на наказателното или виртуалното ѝ продължение към тъча) при тях най-често на задна греда. Като цяло гражданите нямат проблем да изнасят топката до противниковата третина, така че няма да навлизам в подробности там, но той е да го кажем толкова ключов, колкото и Едерсон, в това начинание.

Ще завърша с аргумента за гадното копеле. Е, то за мен е очевидно в полза на испанеца и може би това, че той отнема чисто не го прави толкова забележим. Ако има някой, който може да замести Фабиньо в състава на Клоп, то това е Родри. Без да хиперболизирам ми прави впечатление как чете играта, което му дава изключително предимство, да е в точния момента на точното място. Въпреки че изглежда висок и тромав на пръв поглед, то при момента, когато трябва да се върне топката, реагира светкавично. Та единият прави фал, другия я отнема... ми ок.  А това за конфликтите, които толкова рядко се случват във ВЛ в сравнение с ЛА Лига или Сериа А, не знам дали трябва да се коментира, на фона и на това, че по принцип се наказват от федерацията.

В заключение ще кажа, че видимо този сезон блести Бернардо, последно време де Бройне и от време на време Фоудън за Ман Сити, то за мен играч на сезона до тук е Родри с постоянството си и това, което дава в 4-те фази на игра. Знам, че много хора няма да се съгласят, защото не ценят играта на Бускетс и това за мен е нормално, но сякаш дефанзивният халф на гражданите са доближава до него в най-добрите му години.

Link to comment
Сподели другаде

1 hour ago, Toshko_Afrikanski said:

.... че Родри се справя по-добре от Фернандиньо при постепенните атаки и като позициониране(достатъчно бързо да заеме позиция), и бързина на отиграване, дори и при така нареченото ранно центриране(знаеш топката не е достигнала границата на наказателното или виртуалното ѝ продължение към тъча) при тях най-често на задна греда. Като цяло гражданите нямат проблем да изнасят топката до противниковата третина, така че няма да навлизам в подробности там, но той е да го кажем толкова ключов, колкото и Едерсон, в това начинание.

....който може да замести Фабиньо в състава на Клоп, то това е Родри. Без да хиперболизирам ми прави впечатление как чете играта, което му дава изключително предимство, да е в точния момента на точното място. Въпреки че изглежда висок и тромав на пръв поглед, то при момента, когато трябва да се върне топката, реагира светкавично. ....

В заключение ще кажа, че видимо този сезон блести Бернардо, последно време де Бройне и от време на време Фоудън за Ман Сити, то за мен играч на сезона до тук е Родри с постоянството си и това, което дава в 4-те фази на игра. Знам, че много хора няма да се съгласят, защото не ценят играта на Бускетс и това за мен е нормално, но сякаш дефанзивният халф на гражданите са доближава до него в най-добрите му години.

Много пъти съм казвал, че във форума не разбират от халфове (още отдавна по време на споровете за Лукас, за Джини след това и т.н), но ти явно си изключение. Поздравление за мнението, на 100% съм съгласен с всичко, което си написал. @Stojkica надали е, все пак смята че Хендо е много по-голям от Б.Силва, но Родри е наистина много добър халф, както и Бускетс преди време, който си спомням, че беше също много осмиван тук във форума.

Link to comment
Сподели другаде

Може да гласувате за треньор на месец януари според резултатите им само в ПЛ,

без купите, като  номинираните са тези 

image.jpg

 

аз гласувах за "вълка"  🙂  


https://www.premierleague.com/news/2456905

 

 

Link to comment
Сподели другаде

Ние сме толкова скучен за таблоидите отбор : никой не подритва котката или жена си, няма пияници или изнасилвачи, няма някой дето е разбил чисто новото си ферари или пък е преспал с жената/дъщерята на колега. Няма и партита с фенки и бяло. Как да харесваш такъв отбор?

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...