Jump to content

Шампионска Лига - 2021/22


Препоръчан пост

Добра победа за Лудогорец, макар и с малко мъки. С Олимпиакос обаче не ги виждам. Поне си гарантираха групите на ЛК, ако паднат от гърците и после спечелят отиват в групите на Лига Европа. Не съм им проверявал там възможните съперници. Ако пък случайно отстранят Олимпиакос ще им вземат коефициента и в плейофите за ШЛ стават поставени.

Link to comment
Сподели другаде

Добре започнаха с ранния гол ама след това нищо съществено. Все пак след изравнителния им гол спокойно си изиграха мача и последите минути като вече бяха видимо изморени словенците и им вкараха 2, но голяма част от това спокойствие се дължи и на премахването на правилото за гол на чужд терен. Олимпиакос и те не са много убидтелни, отново минимална победа с 0:1 над Нефчи, това са им и единствените 2 официални мача досега - първенството им започва чак в края на август, а и едни от най-силните мачове на Лудогорец през годините са именно с/у балканските отбори. Жребият за плейофите е в понеделник - там възможни съперници са им Брьондби или победителя от двойките Йънг Бойс/Клуж, Цървена Звезда/Шериф и Рейнджърс/Малмьо.
В шампионския поток изненади нямаше, в другия Мидтиланд отстраниха Селтик и ще срещнат ПСВ, които отново победиха Галатасарай. Спарта Прага взеха чиста победа над Рапид и ще се изправят с/у Монако. Тези 2 двойки ще са непоставени за жребия в нешампионския поток, поставените са тези на Шахтьор и Бенфика.

Link to comment
Сподели другаде

Аз не бих ги отписал и с гърците. Едва ли ще продължат, ама според мен тази година ще видим един от най-силните им отбори изобщо. Литовецът много хитро се отърва от всички стари кучета, които си правеха с треньорите, каквото поискат, защото бяха със статут на легенди. Отделно се подсилиха доста с Пластун в най-слабата им зона от миналата година- защитата, а отпред имат два почти изцяло равностойни отбора като изпълнители. 

Олимпиакос от друга страна са се поизмъчили с Нефтчи Баку, таак че не е изключено поне в единия мач да има изненада.

Трудно ще ги елиминират, ама имат някакви шансове.

Link to comment
Сподели другаде

Не са се срещали от 30 години в официална среща.

Един от последните им сблъсъци, малко преди разпадането на Югославия На 5:24 е ударът на Бобан с/у полицай, заради който го наказват и пропуска световното.

Link to comment
Сподели другаде

1 minute ago, S.Gerrard said:

Не са се срещали от 30 години в официална среща.

Един от последните им сблъсъци, малко преди разпадането на Югославия На 5:24 е ударът на Бобан с/у полицай, заради който го наказват и пропуска световното.

От този мач почват войните реално.

Звезда ще ги разцепят вероятно, ако въобще им позволят на границата да стигнат до Загреб, Динамо с тези протести срещу Мамич като агитка дръпнаха доста назад.

Link to comment
Сподели другаде

Вместо Лудогорец да бият, гърците вкараха един случаен гол накрая с няколко рикошета. Зелените надскочиха очакванията ми и реално до към 70-та минута си бяха по- добри, после може би и малко отпаднаха физически. 2 чисти гола изтърваха. За мене с Кешерю тоя мач го печелеха.

Link to comment
Сподели другаде

От години не бяха играли така в Европа, ако повторят играта от 1-вия мач шансовете да продължат са в тяхна полза. При гола на гърците и преди това колективна грешка след като никой не извика на Недялков, че зад него има играч. Вместо да изчисти се опита да подава или нещо от сорта. Накрая можеше и да спечелят, ако космонавта след като излъга вратаря им вместо да стреля беше подал на Вандерсон. С Кешеру явно има няква кавга след като е пратен във 2-рия отбор, където междудругото има 3 гола в 2 мача.

Link to comment
Сподели другаде

Кешеру правил интриги май и литовецът затова го е зачеркнал. 

Зачеркваш ей така играч с 70 бона заплата, батко. В България това никога няма да стане другаде.

Иначе аз писах, че си изградиха нов колектив и стил и не очаквам да бъдат бутнати скоро. В последните 3 години бяха доста по-слаби и разколебани, тогава беше шансът някой да ги сеали от трона и титлата. Обаче ги побутваха във важни моменти почти винаги тогава.

Link to comment
Сподели другаде

Гърците не могат да реагират на смяната на схемата поне засега, 3-4-3 е доста трудна за защита по крилата, литовецът с доста нестандартен и изненадващ ход и като нищо да се получи.

Link to comment
Сподели другаде

Последните години имаха нужда от освежаване и премахване на старите пушки - Моци, Дяков. Бакалов те откакто ги създадоха играят. Мале кви са тия знамена на ман уре и шунките, берачите на гъби и ягоди явно са се прибрали.

Гърците на контраатака взимат своето.

Link to comment
Сподели другаде

Евала, напълно го заслужаваха. Направили са много добър и равностоен отбор, изглежда и на треньор случиха. Малмьо няма да е лесен съперник, но като за плейоф за ШЛ са тотално приемливи.

Link to comment
Сподели другаде

7 minutes ago, Kimi said:

Малмьо няма да е лесен съперник

Едно време беше лесен, та дрънкаше ... унизен от Локо София

https://www.uefa.com/uefachampionsleague/match/61995--lokomotiv-sofia-vs-malmo/?referrer=%2Fuefachampionsleague%2Fseason%3D1964%2Fmatches%2Fround%3D935%2Fmatch%3D61995%2Findex

https://en.wikipedia.org/wiki/1964–65_European_Cup

 

Link to comment
Сподели другаде

Браво, въпреки че с човек повече още в продълженията трябваше да ги натиснат и да си вземат мача. Олимпиакос от 5 години не бяха отпадали в квалификациите, Лудогорец пък тогава последно влезнаха в групите. Рейнджърс със човек повече отново загубиха от Малмьо, 3-та поредна загуба за шотландците за пръв път от 6 години. 

В другите мачове - Шериф отложи във времето срещата между Звезда и Динамо Загреб след като острани сърбите с минимална победа. Ференцварош оцеляха в Прага и отново са на крачка от групите. Клуж отново бяха отстранени от Йънг Бойс - след като през миналия сезон в групите на ЛЕ, където бяха с ЦСКА, допуснаха обрат в директния мач в края на мача и отпаднаха, сега отново за 2 минути бяха обърнати. В другия поток фаворитите си взеха мачовете и в плейофите ще са възлови мачове - Монако - Шахтьор и Бенфика - ПСВ.

Link to comment
Сподели другаде

On 11.08.2021 г. at 0:08, S.Gerrard said:

Шериф отложи във времето срещата между Звезда и Динамо Загреб

 

Обаче им дава възможност за скорошна среща в ЛЕ,  т.к.  със сигурност Загреб ще е в първа урна, а Звезда във втора,

може да се паднат в една група.

Нека се порадват хората от  Тираспол, където живеят и много българи.

Преди 12-13 год, където аз работех тогава, дойдоха на работа младо семейство от там - хубави хора бяха, особено жената/   

 

Link to comment
Сподели другаде

Празник за Приднестровието, ще има честитики от Москва, а в Молдова изобщо няма да усетят при евентуално влизане. След 20 години почти постоянни опити най-накрая са близо до бленуваните групи, но все пак Динамо не трябва да се отписват - само преди няколко месеца отстраниха Тотнъм след подобен дефицит. Иначе за самия мач, Шериф тотално ги надиграха, дори пропуснаха да ги качат на 4-5 гола разлика, хърватите реално погледнато нямаха защита, беше разсичана постоянно - идентични голове, пасовете минаваха точно като у тях си. В другите 2 мача реваншите също остават отворени - Шахтьор нанесе първа домакинска загуба в историята на Монако в квалификации за ШЛ - 0:1 след много добро индивидуално изпълнение,  в Австрия Брьондби поведе в началото с/у Залцбург и после цял мач опълчение, но все пак австрийците съумяха през 2-рото да ги обърнат и с гол в края взеха победата, иначе датчаните при 1:1 можеха отново да поведат, но нацелиха гредата.

Link to comment
Сподели другаде

Днес и утре са реваншите, след което жребият за групите в четвъртък. Лудогорец след 2-та страхотни мача с Олимпиакос, много слабо представяне в Швеция, където бяха надиграни, 2 допуснати гола от корнери - 1-вия падна след много добре заучено положение. Поне не получиха повече и със завръщането на Десподов, който беше наказан, запазват шансове за обрат. В другите 2 мача домакините постигнаха минимални победи - в равностойно 1-во полувреме Бенфика успя да отбележи 2 гола на ПСВ, през 2-рото холандците натиснаха здраво и мачът се доигра пред вратата на Бенфика, но успяха да върнат само 1 попадение. В най-резулатният и завързан - Ференцварош поведоха след грешка на защитник на Йънг Бойс, които са водени от кумеца на Клоп - Вагнер. Още в следващата атака резултатът бе изравнен. След 10 минути дойде най-спорното положение в мача - дузпа за унгарците, но с червен картон, въпреки че защитника на Йънг Бойс не бе последен в защитата, дори негов съотборник щеше да блокира евентуален удар. Дузпата бе изпусната и после довкарана, но съдията правилно отмени гола заради навлизане на играч в наказателното поле при изпълнението. Въпреки червения картон домакините играха по-добре и заслужено поведоха с 2 гола след доста красиви изпълнения, след което в последните 10 минути се отпуснаха и допуснаха 2-ри гол като дори резултатът можеше да бъде изравнен, но играч на гостите не успя от близко разстояние да уцели вратата след нескопосан удар с глава.

Link to comment
Сподели другаде

Много добър мач за Лудогорец, но 1 гол не им достигна да стигнат поне до продължения. Всичко им се разви като по сценарий - ранен гол. отменен такъв за шведите, вратаря им се контузи, но в края на полувремето допуснаха гол и отново от статично положение, този път от пряк свободен - получи се рикошет, Кахлина докосна топката, но определено има вина за гола и можеше да се намеси по-добре. И в крайна сметка пак можеше да се отеглят с преднина, ако Вандерсон не беше подходил егоистично и вместо да се опитва сам да завърши атаката беше подал на Десподов, който беше напълно непокрит. Второто полувреме получиха дузпа, отново поведоха, но в оставащите над 30 минути така и не успяха да намерят нова пролука в сгъстената защита на Малмьо. В останалите двубои - Бенфика оцеляха в Айндховен, въпреки че играха с над 60 минути с човек по-малко заради спорен 2-ри жълт картон получен при една борба за първа топка в центъра, имаше удар с лакът, но беше по-скоро избутване. ПСВ с яростен натиск, но така и не успяха да отбележат гола, който да ги доведе до продълженията - с най-голям пропуск бе нападателят им Захави, който на празна врата уцели напречната греда. Йънг Бойс пък отново победиха с 3:2 в най-интересния мач - обрати, червен картон, изпусната дузпа. Поведоха още в 4-та минута, но Ференцварош обърнаха в следващите 20 минути и водиха на почивката. През 2-рото полувреме за 15 минути може да се каже, че унгарците изпуснаха мача - първо допуснаха изравняване, след това техен играч си изкара 2 бързи жълти картона, направиха и дузпа, но нея поне вратаря я спаси. В продълженията Бойс вкараха и 3-ти за да си подпечатат класирането.
Довечера при класиране на Шахтьор и Залцбург, 3-та урна се очертава да е доста силна и повечето от отборите да се борят за излизане от групите.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...