Jump to content

Олимпийски спортове


Препоръчан пост

  • Replies 765
  • Created
  • Последни отговори

Top Posters In This Topic

https://www.sportal....php?news=710098

 

Добре де, какъв е тоя допинг при състезател по кърлинг....за какво ти е допинг в тоя спорт не мога да разбера

 

Мелдоний. Сигурно 90 процента от руските спортисти го отнесоха заради него. Включително и Шарапова.

 

Бронзовият медал на кърлинг на руснаците е на смесени двойки. Руската двойка са съпрузи. Пробата на мъжа е положителна, а на жена му отрицателна. Значи след като си изпълни съпружеските задължения в леглото и жена му заспи, мъжът е ставал и тайно лапал мелдоний с лъжицата от буркана.

----------------

Мелдоний - поредното име на лицемерието "допинг".

 

https://www.sportliv...ing-531253.html

 

------------------

В същото време - всички са равни, но някои са по-равни

 

Тенисистките Винъс и Серена Уилямс, гимнастичката Симон Байлз и баскетболистката Елена деле Доне са взимали допинг с разрешение, разкриха хакери от групата "Fancy Bear", за които американците твърдят, че са руснаци. Те пробили базата данни на Световната антидопингова агенция (WADA) и намерили документи, че американските спортистки имали разрешение да употребяват препарати от забранителния списък. Като причина били изтъкнати здравословни проблеми, така че действията им не са в нарушение на антидопинговия кодекс, пише Труд.

 

На Серина стероидите ще и потекат от ушите, но тя е болна и може да го взима. Да вземат да я освидетелстват за инвалидност в ТЕЛК

 

Така доскорошната №1 в тениса Серена Уилямс е имала право да взима 5 препарата – оксикодон, хидроморфон, преднизон, преднизолон и метилпреднизолон. Два от тях спадат към листата на обезболяващите и три към тази на стероидите.

 

http://epicenter.bg/article/Sestrite-Uilyams-zobali-doping-s-razreshenie--Obzor-/109589/8/0

Link to comment
Сподели другаде

"Състезатели по кърлинг от други държави пък недоумяват за какво може да помогне допингът в кърлинга. "Повечето хора ще се изсмеят и ще си кажат: "За какво ти е допинг?" Аз също го мисля. Не съм сигурна за какво би се използвал допинг в кърлинга", каза скипът на женския тим на Дания Маделейне Дюпон.

 

http://www.segabg.com/article.php?id=894646

Link to comment
Сподели другаде

Тези истории с допинга вече яко смърдят според мен.Ама така става като политиката се намеси в спорта.Арбитражния съд в Цюрих оправда в общи линии 39 от 43-ма обвинени руски спортисти и им върна 7 златни медала от Сочи, ама все тая като не ги пуснаха на игрите.Не искам да ставам адвокат на руските спортисти и да ги оправдавам за нещо, ясно е че всички състезатели са на принципа "С Фармахим непобедим".Не е справедливо обаче само спортисти от конкретна държава да се сочат с пръст, все едно другите постигат високи спортни резултати само с биохрани.

Link to comment
Сподели другаде

Наистина се прекалява. Аз също съм напълно неутрален относно Русия, не съм особен фен на тяхната политика, но всичко това от последните години си е целенасочена атака срещу тях. Като започнем с мелдония, който изведнъж стана забранен, защото го използват само в Източна Европа, та стигнем до пародията спортисти, които не са уличени в нищо, да не могат да се състезават в Корея. Интересно ми е и колко може да ти помогне даден допинг в кърлинга.

Link to comment
Сподели другаде

Aз пък дори не харесвам особено Руснаците, но по отношение на този допинг е скандално това което правят с тях.

 

2-ма от най-добрите зимни спортисти изобщо... ски бегачът Сергей Устюгов и биатлонистът Антон Шипулин, не бяха допуснати до ОИ въпреки, че не са дали в живота си положителна допинг проба.

Не са ги допуснали само защото били изчезнали някога си едни хиляда и няколко проби, между които били и техните. Ама това, че в други проби които са давали, не е имало нарушение нищо не значи. Пълно порно.

 

Интересно, защо не се обърне внимание на това което правят едни други 2 нации - Испания и Англия. Напредъка в спорта който имат в последните 15-на години е чутовен. Англичаните, които олимпиади наред едвам са взимали по някой друг медал, в последно време вече завършват пред Германия и Русия по спечелени медали на олимпиада.

Испанците също страшен бум. В тези страни обаче сигурно го карат само на спанак и здравословна храна спортистите.

Link to comment
Сподели другаде

Страхотен финал на мъжкия турнир по хокей. Германия водеше срещу Русия 3:2, но руснаците изравниха 55 секунди преди края на мача. След това спечелиха в продължението, което се играе с внезапна смърт. Няколко души от германците плачеха след края.

Треньорите на двата отбора бяха много сдържани и изобщо в хокея треньорите по принцип са сдържани, което е странно при такава динамична игра. При победния гол на руснаците техният треньор само вдигна юмрук. Представям си Юрген Клоп, ако спечели олимпийския турнир по хокей на лед, как ще тича с обувките по леда, ще падне и ще си счупи очилата.

Лошо впечатление направи коментаторът Чешанков, който при головете на германците си дереше гърлото, а при головете на руснаците емоцията му беше съвсем различна.

 

 

Вчера МОК трябваше да реши дали на днешната церемония по закриването Русия все пак да излезе под националния си флаг. Няколко часа преди решението, обявиха, че рускиня биатлонистка е хваната с допинг и днес пак няма да го има руското знаме. Все си мисля, че тази биатлонистка са я държали като скрит коз в ръкава си, за да я извадят в решаващия момент.

Link to comment
Сподели другаде

Уникален финален мач в Хокея, спор няма. Русия не само, че изравни в последните секунди, ами го направи с човек по-малко цялото това нещо.

Чешанков наистина се радваше доста повече на головете на германците, но може би му се искаше да се получи тотална изненада на този турнир.

 

При липсата на играчите от НХЛ, се получиха доста по-равностойни и изненадващи мачове. Това което ме втрещи мен е, че канадците заради НХЛ не са могли да разчитат на 700 свои хокеисти. Демек на най-добрите си 700. И въпреки това успяха да достигнат до медалите.

 

Героите на тази олимпиада са няколко.

 

Мартен Фуркад в биатлона. 3 златни медала. Феноменален състезател, който спечели велик финален спринт със Симон Шемп на масовият старт.

Естер Ледецка пък направи нещо невиждано. Да спечелиш златен медал в супер-гигантският слалом и след това в паралелният слалом на Сноуборд.... сътвори история чехкинята. При това в ските е карала със ски под наем :sarcastic:

Марит Бьорген преди малко изравни по златни медали Бьордн Дели и Оле Ейнар Бьорндален - с по 8. Освен това тя се превърна в спортиста с най-много медали на зимни олимпийски игри. Тотална легенда.

 

И в края - Йоханес Хофслофт Клаебо. 3 златни медала. Превърна се в най-младият ски бегач в историята който печели златен медал. За разнообразие спечели още 2 такива, а в края се отказа от 50 км, поради липса на мотивация по негови думи.

Ако беше участвал нищо чудно и там да ги беше изринал.

 

Нашето участие, по-добре да не го и коментираме.

Link to comment
Сподели другаде

Уникален финален мач в Хокея, спор няма. Русия не само, че изравни в последните секунди, ами го направи с човек по-малко цялото това нещо.

 

 

Веднага след гола от игра за подлагане беше отстранен Сергей Калинин, а след това руснаците извадиха вратаря. Така без вратар, но с 5 на 5 полеви хокеисти, отново Гусев се превърна в герой като вкара втори гол с удар над ръката на германския вратар Аус ден Биркен- 3:3 и продължения.

9:40 минути след началото на продължението пред руския отбор се отвори възможност да вкара при числено превъзходство. Германците останаха трима на леда и отбиха първата атака и удара на Гусев, но след това той подаде на Капризов, който технично прати шайбата в мрежата с удар по диагонала.

----------------------

 

това горе е от Спортал

 

Наистина с човек по-малко им изравниха, но пак бяха 5 на 5 на леда, защото бяха сменили вратаря с полеви играч. Няма как да не плачат германците, че пропуснаха такъв шанс за титлата.

Спортал пишат, че внезапната смърт е дошла при 3 срещу 5 на леда. Според мен грешат. Германците имаха само един наказан в този момент. И камерата задържа доста на него след гола.

Link to comment
Сподели другаде

Наистина с човек по-малко им изравниха, но пак бяха 5 на 5 на леда, защото бяха сменили вратаря с полеви играч. Няма как да не плачат германците, че пропуснаха такъв шанс за титлата.

Спортал пишат, че внезапната смърт е дошла при 3 срещу 5 на леда. Според мен грешат. Германците имаха само един наказан в този момент. И камерата задържа доста на него след гола.

 

Имаха само 1 наказан, но 3 на 5 е вярно написано, защото в продълженията има по само 4 полеви играчи от отбор.

 

ПП : Какви ги пиша и аз. 4 на 5 е правилното. Или 3 на 4 полеви.

 

Грешката е вярна дето се вика.

Link to comment
Сподели другаде

две седмици го чаках тоя финал и съм го проспал. Ще гледам после повторението.

Евала на братушките.

 

иначе ето и най-добрите

 

DW3qYviWAAUyFiA.jpg

 

А пък Германците още ли броят Холандия за тяхна територия :sarcastic: 1941 е далеч в историта.

Link to comment
Сподели другаде

  • 3 years later...

Така. Има по-малко от 3 седмици до олимпиадата и тъй като е ясно вече кои наши спортисти, ще участват там, е време и за темата. 

За съжаление на тези игри отиваме с тъжен рекорд като брой спортисти. Само 42-ма в 14 вида спорт. Това от 1956-та мисля, че не се е случвало. Малка нотка на позитивизъм е, че от тази група няма да има много, които да участват там само на олимпийския принцип. Лошото е, че се докарахме до там да се успокояваме с това. 

България продълава да е в топ 20 на класирането по спечелени медали на олимпиада и това със сигурност е единственото нещо, с което ние можем да се похвалим в полоожителен аспект изобщо по отношение на някаква класация.  И след тези олимпийски игри това ще си остане така, защото все още на тези зад нас бая медали им трябват за да ни минат. А там са страни като Испания, Португалия, Турция, Гърция, Швейцария, Белгия, Австрия, Чехословакия, Югославия и дори  да съберем медалите им след разпадането на тези страни, това си остава така.  Доста сме пред и страни като Бразилия, Мексико, Аржентина, Нова Зенландия, Иран, Северна Корея, Ирландия, Тайланд, Сингапур и още много други по-силни икономически страни от нас. Това само като факти на какво ниво е бил спорта в държавата. 

Ако разделим бройката спечелени медали на населението, то отиваме в топ 5 на всички времна. Като можехме да сме и по-напред, но страни като Швеция и Финладния имат един куп спечелени медали още в зората на олимпийските игри, когато са участвали малко страни и е ясно на какво ниво е бил спорта, но... броят им се. 

В продължение на 20 години България не е излизало от топ 10 в класирането на няколко поредни Олимпийски Игри, като 3-то от Москва 1980 и 7-мото от Сеул 1988-са нещо направо немислимо. Направеното в Сеул само показва, че 8 години по-рано спечелените медали изобщо не са били плод само заради отсъствието на щатите тогава. Ако най-вероятно СССР не бяха прецакали Иван Абаджиев и щангите ни в Сеул, най-вероятно тогава България щеше спокойно да заеме 4-то място в класирането при участието на абсолютно всички страни. 

Всички тези неща ги пиша малко като, за да си спомни човек какви времена в спорта са били и къде сме сега. От една от най-великите сили в спорта, го докарваме да се надяваме на медал изобщо.. Тъжно, та тъжно. 

Все пак да кажем какви са ни шансовете на тази олимпиада. От наблюденията, които имам и това което знам, според мен имаме възможност за по-добро представяне от олимпиадата в Рио, като това включва и отново завръщането към печелене на златен медал. 

Най-големите надежди са насочени естествено към Художествената ни Гимнастика. Там не само ансамбъла, но и в индивидуалното състезание в лецето на Борняна Калейн имаме шансове за медал. Предвид това, че този спорт е силно зависим от благоразположението на съдиите, трябва да кажем, че нашите гимнастички са много на почит в Япония принципно, а и самата им страна покрай киселото мляко е с добри чувства към нас. Това не само в гимнастиката, а и във всички други спортове, в които съдиите пряко влияят на решението кой да победи, би могло да е в + за нас. 

При изпълнение без грешки има всички шансове ансанбъла ни дори да станат олимпийски шампионки, а Боряна Калейн да вземе медал. 

Другите ни надежди естествено са свързани с борбата и най-вече към женската ни такава, защото мъжката е доста спряла в момента и имаме само 3 представителя там.  Все пак предвид това, че всеки борец е на 2 победи от това да се бори за медал, всеки принципн има шансовете да достигне до такъв. Жените в състав: Тайбе Юсеин, Мими Христова, Ивелина Николова. Миглена Селишка са състезателки с доста успехи. Европейски шампионки, Юсеин и световна таква преди години. Преди седмица спечелиха доста медали на подготвителен турнир в Турция, така че има шанс от там да изкочи заека дори за златен медал. От много неща зависи, но шанс някакъв има. При мъжете Кирил Милов е сребърен медалист от едно от предните световни първенства, така че в борбата поне отиваме със спортисти, които са печелили медали от големи първенства. 

В бокса отиваме само с 3-ма за съжаление, но пък и 3-мата също са спортисти печелили медали на световни и европейски. 

Даниел Асенов при мъжете  е двукратен европейски шампион и носител 3-пъти на купа Странджа, която си е нещо като неофициало световно първенство. Там съдийският фактор също е много голям, така че ще видим какво ще стане. 

При жените в Бокса Станимира Петрова и Стойка Кръстева също са многокрантни медалистки от световни и европейски шампионати. Никой не знае кой как е подготвен за олимпийските игри, но и в бокса има шанс за медал. 

В Джудото отиваме също с 3-ма спортисти. Там има някакви шансове за медал, няма да е някакво чудо, ако се случи. 

В Каратето за първи път имаме представителка и то такава със сериозен талант в лицето на Ивет Горанова. Тя е медалистика и от световни и от европейски първенства и има напълно реални възможности за медал,  дори за олимпийска титла. Преди време спечели нещо като европейски олимпийски игри, които се бяха провели. 

В Плуването основните надежди са свързани с Антъни Иванов - най-вече да стигне финал на 200 м Бътерфлай и огромната ни надежда Йосиф Миладинов, който преди месец спечели сребърен медал на 100 м Бътерфлай.  Миладинов има съвсем, ама съвсем реални шансове да вземе медал. Това го показват времената, които дава в басейна, както и медала на Европейското, който беше спечелен в много силна конкуренция. Той е на такива години, че в момента с всеки месец нарастват физическите му възможности и непрекъснато си подобрява постиженията, нещо което неговите съперници не правят. В тази дисциплина конкуренцията е убийствена, най-големите имена в плуването в момента ще участват в нея, и ако Миладинов спечели медал там, това ще е грандиозен успех, който ще бъде наблюдаван от милиарди, тъй като Плуването е най-гледаният спорт на олимпийски игри. 

Изненадващо, но в спортната стрелба също изникват сериозни надежди. Мария Гроздева отново се завръща на Олимпийски Игри, тя ще ни бъде знаменосец, но по-сериозните надежди там не са насочени към нея, а към Антоанета Костадинова, която печели световни купи през тази година. Демек в някои от състезанията побеждава всички най-добри там, което е много сериозна заявка. Заедно с Гроздева бяха станали Европейски шампионки дори в отборното през тази година. За съжаление на олимпиадата отборно състезание няма, но и двете ще участват на 10 и 25 м. пистолет, като шансовете за медал не са мираж. 

Надеждите ни в стрелбата обаче не спират до тук, защото ще имаме и представителка в ловната стрелба, която е мега талант и световна шампионка при девойките в тази дисциплина. Селин Али е само на 19 години, но има вече и бронзов медал при големите от световно и  там ще бъде много интересно да се види какво може да направи това момиче на толкова малка възраст.  Не е имало състезания скоро в нейната дисциплина и не се знае кой на какво ниво е от конкуренцията, но един господ знае какво може да се случи там, когато отива състезател с такъв потенциал. 

В кануто и гребането отиваме само с 1 представител, което е тотален срам.  Станилия Стаменова е световна шампионка от 2015-та година в нейната дисциплина, но до 2016-та това не беше олимпийска дисциплина.  Сега не е в тази форма вече, имаше и скандали около финансирането ѝ, и надеждите за медал там сякаш не са много големи, но все пак не бива да се отписва бивша световна шампионка. 

Във вдигането на тежести отиваме само с 2-ма, но не защото нямахме добри щангисти за повече квоти, а защото сме наказани да имаме само 2-ма, заради допинг скандали в миналото. Божо Андреев и Христо Христев принципно като постижения имат шансове. Единият е европейски шампион, вице такъв на Европа от предни шампионата. Там обаче не се знае кой как е подготвен от азиатците, но все пак по 8 човека в категория, що да не минат 5-6 от тях и да вземат медали. 

В Бадминтона сме с Линда Зачири, която няма шансове за медал, и сестри Стоеви в двойките, които са неколкократни евеопейски шампионки. За нещастие най-добрите в този спорт там са азиатците и е много трудно да се борят за медалите. Побеждавали са по световни купи там разни тайландки и китайки, но ще бъде подвиг, ако го направят това и на олимпийските игри и вземат медал.

В леката атлетика най-големите надежди са към сребърната медалистка от Рио - Мирела Демирева. В скока на височина никога нищо се не знае, така че тя пак може да се пребори за медал там. В тройният скок участваме с Габриела Петрова, която има 5-то място на световно, но за медал там ще трябва нещо като чудо. Останалите ни участници в лицето на Ивет Лалова, Тихомир Иванов  и Инна Евтимова, по-скоро отиват за някакво добро класиране. Влизане във финали ще е постижение за тях.

Имаме представителка и в тениса на маса, но там участието ще е наистина на олимпийски принцип. Такова ще е и за още 3-ма наши плувци, но лошо няма. По-добре да си там, а не като повечето ни спортисти да гледат олимпиадата пред телевизора. 

Това е горе-долу положението при нас. От зле по-зле, но поне имаме някакъв шанс да отлепим от последните 2 трагични за нас олимпиади. 

Олимпиадата започна на 23-юли, като състезанията ще започват от 3-4 часа през нощта наше време и ще завършват към 16-17 часа. Заради американците за съжаление финалите в плуването ще са баш посреднощ за нас. 

Link to comment
Сподели другаде

Състезанията от Олимпиадата започват още на 21 юли с  бейзбол, софтбол и ЖЕНСКИ футбол.

На 22 започва мъжкия футбол,  с единствен участник Румъния от Балканите/Източна Европа.

 

 

Link to comment
Сподели другаде

https://sportal.bg/news-2021070717085831469

 

Браво на Йосиф, дано титлата тук и медалът от мъжете му вдъхнат допълнителна увереност. На Олимпиада с американците и то в плуването е много трудно да се вземе медал, ама явно има доста качества.

Link to comment
Сподели другаде

А в  Сеул имахме три олимпийски медала в плуването - по един от всеки метал  🙂 

Таня Богомилова - злато,  Антоанета Френкева - сребро и бронз.

Преди това имахме и медал на европейско от плувна щафета - 4х100 .

 

Link to comment
Сподели другаде

1 hour ago, cyberfan said:

Юношеската щафета, подобрила националния рекорд за мъже. Или тия момчета са много добри или мъжете ни досега, са били гола вода

You'll Never Walk Alone!
 

Аз не знам дали сме имали двама при мъжете с шансове за финал някога, така че вероятно са и двата фактора :sarcastic:

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...