Jump to content

Олимпийски спортове


Препоръчан пост

  • Replies 765
  • Created
  • Последни отговори

Top Posters In This Topic

22 hours ago, Kimi said:

Предаването на японците на стрелбата беше под всякаква критика. Толкова ли беше трудно да направят една графика като на биатлона?

Джокович ми съсипа целия ден. Хайде, пусни се другия път и на мъжките двойки, защо да спестяваш сили за титла, която гониш от 9 години.

На смесените участва ама и там отпадна на полуфиналите.

 

Надградил е испанеца, преди 2 години на Европейските игри му подариха победата, но сега го надигра - показа добра защита в игра, бързина и по-тежки удари.

Утре започва борбата, при класиците в най-тежката категория кубинецът Лопес ще се опита да стане първият от мъжете с 4 златни медала.

Link to comment
Сподели другаде

Днес беше категорията до 81 кг при мъжете където се състезава нашия Каролс Насар ( който е роден в Червен Бряг, не сме го трансферирали от никъде) и се оказва, че той спокойно можеше да спечели поне сребърен медал, ако беше повторил постижението си от Европейското през Април, на което стана втори. При това стана втори преди да е навършил 17 години. 

Е как да не го е яд човек. Вероятно са преценили, че е прекалено млад за да иде там, въпреки че от сегашните ни щангисти той единствен е от маята дето да чупи рекорди, защото на тренировка е вдигал повече отколкото тия днеска на олимпиадата. На неговата възраст все си мисля, че 4 месеца разлика от европейското щяха да са в негова полза, защото тялото бързо се развива в тия години и можеше още по-сериозни постижения да даде. През Април само на 1 кг от златото беше останал. 

Ма как да е... 

Имаше и супер финал днес на 100 м. жени в леката атлетика, който със сигурност ще е много по-качествен от финала на 100 мъже който предстои. 

Link to comment
Сподели другаде

Аз бях чел някъде, че квотите зависят и от мястото им в ранглистата и трябва да са в първите 10 или 15, за да могат да участват? Няма логика да не го вземат при положение, че е бил на един килограм от световния рекорд.

Link to comment
Сподели другаде

Да, по ранглиста се взимат, но и той е имал право, защото листите се определят от постигнатите резултати на такива първенства. В сми, кой колкото е вдигнал като най-добър резултат през сезона на официални първенства. 

На тренировка е вдигал 210, толкова колкото тоя Китаеца дето е олимпийски шампион не е вдигал. 

Предовериха се на Божо Андреев според мен, въпреки сигналите от европейското на което той остана 4-ти. 

Такъв феномен като Насар според мен трябва да се ползва на всяко първенство, на което има възможност. 

Нещо подбно стана и с Едмонд Назарян в борбата. Решиха да заложат на старата пушка Иво Ангелов да се бори за квота, / те са в една и съща категория / той не можа и така отне възможността на Назарян да се класира на олимпиадата. А той още на 18 ги въргаляше големите на европейското и го спечели преди 2 години.

 

Link to comment
Сподели другаде

Едмонд беше контузен доскоро, а и без това не е готов още за олимпиада. Тази титла от това европейско заблуждава много, отделно че не бе и в олимпийска категория.

По БНТ даваха щангите на 96, много слаби участници - доста се изпоконтузиха по време на опитите, даже в отделните движения само 1 успя да направи 3 успешни.

Link to comment
Сподели другаде

И аз не разбирам защо не взеха Карлос Насар, който си беше готов за медал.

Евала за постигнатото на Костадинова и Йосиф Миладинов, но въпреки доброто представяне те са поредното доказателство, че на състезателите ни им липсва всякаква психика. Стрелкинята остава четвърта вчера, на престрелка губи шанс за втори медал и няма капка разочарование. Йосиф с четвърти резултат влиза, на финала остава последен. И това са сред най- добрите ни олимпийци, какво остава за другите.

Спринтът на 100 м. мъже е някаква пародия. Погледах одеве сериите, вярно, че напоследък не ги следя много, но те почти всички са ми някакви напълно непознати. Вярно, след Болт и американците се очаква някакъв спад, ама чак пък толкова. Женският финал беше страшно интересен, подобрен олимпийски рекорд от 1988-а при насрещен вятър и пълен подиум за Ямайка.

Link to comment
Сподели другаде

Няма как да го вземат след като трябва да има състезания при мъжете от 2018-та, отделно и в тая категория си има национал - Юндер Бейтула, който най-вероятно щеше да е на олиимпиадата, но започна да играе на котка и мишка с допинг ченгетата и му спряха правата. Даже заради него можеше да останем и с 1 квота.

Link to comment
Сподели другаде

Вярно, че 2 участия при мъжете не са му стигнали. Този Бейтула така или иначе е далеч като класа от Насар, не виждам причина занапред да се залага на него. 

Каролс Насар има постижения, които само Наим Сюлейманоглу е правил преди него, още докато се състезава за България. 

Дай Боже да повтори това което прави Сюлейманоглу за Турция.

Link to comment
Сподели другаде

Сега ако го накажат ще се откаже. Размине ли му се, ще ги пуснат на предстоящите световни и европейски и по-добрия ще си дръпне по точки с постиженята. Може да е близо следващата олимпиада ама цикъла ще е дълъг, а и при нас до последно не се знае с колко квоти ще сме. Сега с новото ръководство на федерацията дано вече да спрат тия бомби със закъснители.

Link to comment
Сподели другаде

Е те, ако ги пускат и двамата, ясно е кой ще има по-добри постижения. Той Насар вдига общо с 20 кг повече при това преди да е навършил 17. 

За мен трябва да се направи всичко възможно в Париж Насар да е подготвен за олимпийски шампион.  За последно такъв щангист сме имали през 2004-та и Милен Добрев, бог да го прости. 

Като цяло от сегашна гледна точка имаме 5-ма спортисти под 20 годишна възраст, които са най-добрите в своите спортове за младежи и трябва да им бъде осигурено всичко за игрите след 3 години. 

Едмонд Назарян, Емил Нейокв, Карлос Насар, Селин Али, Йосиф Миладинов.  Може да има някой, който да изпускам или някой, който да се появи в последстие, но тези вече в младите си години са показали, че могат да бъдат шампиони. Нещо, което ни липсваше от доста време. 

Link to comment
Сподели другаде

11 minutes ago, AllorNothing said:

Йосиф Миладинов.  Може да има някой, който да изпускам или някой, който да се появи в последстие, но тези вече в младите си години са показали, че могат да бъдат шампиони.

С какво Миладинов е демонстрирал, че може да е шампион, а Антоанета не?

Link to comment
Сподели другаде

1 minute ago, Stojkica said:

С какво Миладинов е демонстрирал, че може да е шампион, а Антоанета не?

Двоен младежки европейски шампион е вече с разлика пред останалите си връстници. 

А, ако имаш предвид Антоанета Костадинова, тя определено не попада в категорията на под 20 годишните.

Link to comment
Сподели другаде

Ако гледаме последните им резултати - да, но все пак това е най-неблагодарния спорт, една контузия веднага може да те върне в 1-ви клас. Иван Стоицов беше подготвен за шампион в Пекин, но точно тогава като гръмнахме с допинга та до днес.

В борбата имаме също, но успехите им са при кадети и юноши, там трудно ще се изкара някой до 20 да е конкурентноспосбен при мъжете.

Link to comment
Сподели другаде

10 minutes ago, AllorNothing said:

Двоен младежки европейски шампион е вече с разлика пред останалите си връстници. 

Това няма абсолютно никакво значение.

11 minutes ago, AllorNothing said:

А, ако имаш предвид Антоанета Костадинова, тя определено не попада в категорията на под 20 годишните.

Тук аз нещо съм се объркал, останал съм с впечатлението, че пред нея има още 3-4-5 олимпиади, а то хич не е така.

Link to comment
Сподели другаде

За  Карлос Насар,  копирам с малки съкращения от достоверно място, април 2021:

 

В Москва свързват феноменалните дебюти на Карлос Насар и Наим Сюлейманов.

Приликите при първите участия на двамата при мъжете са удивителни.

Дебютът при мъжете на 16-годишния феномен  Карлос Насар предизвика световен трус.

На такава възраст подобен дебют е правил единствено легендата Наим.

Всъщност приликите в дебютите между Наим и Карлос са удивителни. Свързва ги освен това, че те са едва 16-годишни, когато за първи път участват при мъжете на голямо първенство, а и фактът че го правят в един и същи град – Москва.

Наим дебютира през 1983 година за феноменалната чета на Иван Абаджиев на световното и европейско първенство в руската столица и остава втори, на 2,5 кг от победителя Оксен Мирзоян (СССР). Наим чупи и два световни рекорда в кат. 56 кг – 130 кг в изхвърлянето и 290 кг в двубоя. Второ постижение е подобрено малко по-късно от Мирзоян в последния му опит, с който става шампион.

Онзи ден Карлос остана само на 1 кг в двубоя от новия-стар еврошампион Антонино Пицолато (Ит). Карлос направи нов европейски рекорд в изтласкването от 206 кг. Това е само на 1 кг от световния рекорд, който е 207.

Преди да се пуснат при мъжете и Наим, и Карлос имат световни титли при подрастващите. Наим е №1 на планетата от шампионата за юноши през 1982 година в Сао Пауло, Бразилия, когато в категория 52 кг побеждава в последния си опит своя добър приятел и съотборник от тима на България Нено Терзийски.

Карлос Насар пък преди две години стана световен шампион за кадети. Направи го в кат. 73 кг на първенството в столицата на хазарта Лас Вегас.

Карлос, има и две европейски титли при кадетите.

Още едно нещо свързва първите години при мъжете на Наим и Карлос.

А именно – двамата пропускат първата възможност да участват на олимпийски игри.

Наим е тотален фаворит за златото в кат. 56 кг на олимпиадата в Лос Анджелис 1984, но България се присъединява към бойкота на СССР на тези Игри  и ... (йок).

Карлос от своя страна ще пропусне олимпиадата в Токио това лято. Просто там квалификационната система е много сложна, като трябва всеки щангист да има записано поне едно участие в три различни цикъла по пътя към Токио. Ако някой пропусне дори един цикъл, отпада от битката за квотите. Карлос не участва в първите два цикъла, а само в третия, част от който е европейското в Москва.

 

Аз бих добавил и друго сходство - имената, не традиционно български 🙂

Да е жив и здрав, има още 3-4 олимпиади пред него, за да настигне или надмине Наим,

който печели трите си златни олимпийски медала на възраст - 21, 25, 29 години.

Карлос на близките олимпиади  ще бъде на  20, 24, 28, 32 год.

 

 

Link to comment
Сподели другаде

Еее, разглеле. Втори медал взимаме. 

Супер мач на Кръстева. Развинти китайката и я чака японка.  Дано само няма тесли заради домакинския фактор. Но така или иначе супер постижение. 

Link to comment
Сподели другаде

Още повече ме е яд за Петрова, реално беше с два мача и медал тя.

Дано Кръстева бие и японката, щом бие втората в света категорично, значи трябва и самочувствие да покаже за титлата.

Link to comment
Сподели другаде

Резултатите на японката в миналите години не са нищо особено,

но пък е била още доста млада.  Военен служител е, от японското ЦСКА.

https://olympics.com/tokyo-2020/olympic-games/en/results/boxing/athlete-profile-n1316675-namiki-tsukimi.htm

но досега и в трите си мача бие с по 5:0 съдийски гласа. 

Наближава 23 години, а главното и предимство е домакинството.

Стойка ще трябва да покаже много явно превъзходство, за да спечели. 

 

 

Link to comment
Сподели другаде

14 hours ago, S.Gerrard said:

Има, сега при мъжете 2-ма на 40 станаха шампиони. В Рио е имало някакъв даже на 50.

Единия е иранец, медицинска сестра от Революционната гвардия с боен опит в Сирия, несравнимо е с българката.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...