Jump to content

Олимпийски спортове


Препоръчан пост

Обаче колко малка е разликата между успеха и личния провал. Австрийката беше на косъм да я спъне нашата с късмет, въпреки че беше по-слаба, а после на финала видяхме здраво мачкане.

Ей така се разминахме с по-голямо отличие на Тайбе и на Стефанова/ при нея на два пъти/, както и с два медала в щангите. Станимира Петрова също съм убеден, че щеше да стигне до медал, ако беше минала 1/8-финалите.

Link to comment
Сподели другаде

  • Replies 765
  • Created
  • Последни отговори

Top Posters In This Topic

1 hour ago, Plovdiv_1926 said:

Обаче колко малка е разликата между успеха и личния провал. Австрийката беше на косъм да я спъне нашата с късмет, въпреки че беше по-слаба, а после на финала видяхме здраво мачкане.

Ей така се разминахме с по-голямо отличие на Тайбе и на Стефанова/ при нея на два пъти/, както и с два медала в щангите. Станимира Петрова също съм убеден, че щеше да стигне до медал, ако беше минала 1/8-финалите.

Антоанета Стефанова е друга наша велика спортистка  : D Антоанета Костадинова сигурно си имал предвид. 

Тайбе не виждам, защо да не остане и до другата олимпиада, която е само след 3 години този път. С нея, да се надяваме и с Биляна Дудова в Париж, и сега има още една изгряваща наша силна боркиня, която вадим, да успеем да надградим в борбата. Пък, ако за 3 години се появи още нещо сериозно, толкова по-добре. 

В Париж ще е важно дали бокса ще остане, в щангите дали няма да измислят пак някаква тъпотия, и най-вече важното е да се пласират възможно повече спортисти. Евелина Николова го показа, че е от значение. Може да не си най-големият талант, и измежду най-силните в спорта си, но с много хъс и дух, могат да се получат нещата. Колкото повече спортисти имат такъв шанс, толкова по-голяма вероятност на някой да му се получи подобен ход на нещата. 

Антоанета Костадинова също не виждам, защо да не остане за Париж. На 38 ще си е бомба, за нейната дисциплина. 

За мен в бъдеще трябва да се стреми страната да държи ниво около това, което имахме в Атина 2004-та. Това са ни постижимите цели. Към 10-13 медала и вече какво ще е тяхното разпределение като цвят, отделен въпрос.  На тези игри имахме потенциал за 10 медала. Към 6-7 ще се върнем. Така, че от Париж дано се върнем към челните позиции в класирането отнова.  Нещо като сегашното постижение на Хърватите, ще е много добре. 

А до края на тази олимпиада, ако минем Румънците, Сърбите и Гърците, ще съм безкраааааййно доволен. Тия и на черен петър трябва да ги бием винаги.

Link to comment
Сподели другаде

16 minutes ago, AllorNothing said:

А до края на тази олимпиада, ако минем Румънците, Сърбите и Гърците, ще съм безкраааааййно доволен.

И аз, но засега се успокоявам, че СМЕ пред ИНДИЯ с 1 400 000 000 души 🙂  

 

 

 

Link to comment
Сподели другаде

На мен ми се ще и на някой отборен спорт, освен гимнастиката да пратим на Олимпиада. Волейболът беше единственият, що-годе успешен отборен спорт, но вече сме повече към екзотичните отбори, от колкото към силните. За футбол дори не знам как се класира даден отбор, не, че имаме кой да пратим, но все си мисля, че ще е по-лесно, от колкото да се класираш на Европейско и Световно. В баскета уж живнахме, но там сме на светлинни години от дори съседните държави. 
 

Горе-долу бойните спортове и тук-там нкакви избухвания тип Мирела или Антоанета ни печелят медалите, но в общи линии за последните 3 Олимпиади са все борба, бокс, гимнастика и спорадично избухване някъде другаде. Според мен трябва да се натиска в тия спортове още повече, защото се вижда, че има успех. 

Link to comment
Сподели другаде

Във Волейбола бяхме на 2 точки от класирането при мъжете. 24-24 беше резултата и водехме с 2-0 на бразилците, ама ей на. Там регламента е много тъп за европейските отбори, защото много малко от тях имат право да се класират, за сметка на квотите на останалите континенти. Сега тече зверско подмладяване там, изкарахме няколко млади, които ще заиграят в Италия, ще видим до къде ще го добутаме след 3 години.  Няма да е лошо отново на плажен волейбол да пратим, щото гледам сега, че НОРВЕЖЦИ са на финал на мъжкият турнир. НОРВЕЖЦИ и волейбол... но като работят хората, що не.. евно... 

Във футбола класирането става чрез европейското и световното първенство за младежи. Ако класираме младежите в топ 4 на някое от тези първенства, може и да станат нещата 😄  Иначе ние винаги сме си били "силова" нация, като изключим гимнастичките.  Там трябва да си залагаме, като при щангите се вижда много сериозен прогрес. Цаката е при жените да класираме 2 на следващите игри. При мъжете ще имаме 2-ма повече от готови за медалите, гаранция. 

В останалите спортове стана въпрос вече, че имаме на младежко ниво сериозни спортисти със световни титли. В Гребането сина на Румяна Нейкова за Париж трябва е готов, сега стана световен шампион за младежи. Йосиф Миладинов е ясен. За 3 години може да смъкне още повече постиженията си и да е основен фаворит за медалите. Имаме световна шампионка в петобоя за девойки, което почти не е за вярване. В Джудото имаме също едно девойче, което прави сериозни резултати, Селин Али в стрелбата, евентуално Алекс Начева в тройният скок, ако няма контузии и успее да направи най-после прехода при жените. За Карлос Насар в тежестите вече много се писа. След 3 месеца има и световно първенство по тежести, там ако успее още сега да изръси китаеца докато е на 17, ще е сигурно едно от чудесата в спорта изобщо. Едмонд Назарян предполагам, че баща му също ще го подготви сериозно за Париж. 

Това за сега видимите младежи, които изглеждат като добри опции за следващата олимпиада. Естествено за 3 години могат още да излязат. 

Link to comment
Сподели другаде

8 minutes ago, tsbalabanov said:

Абе, Слави, ти да не си отишъл на стаж я в ДСпорт, я в Гонг, я в Спортала. Откъде ги следиш тия, не знам. 😄

То повечето там трябва да стажуват при мен 😄 

Страст към спорта, това е. Взел съм си почивка от работа специално за цялата олимпиада, така че прави сметка. От поне 20 години следя всичко, което мога в нашия спорт. Добре си спомням как се запалих по олимпиадите през 2000-ната година, когато преди да трънем втора смяна на училище гледахме щангите от Сидни и великата битка между Боевски и Георги Марков. 

След това случилото се с Данчо Йовчев 2004-та ме озлоби спортно  така да се каже 😄  

Link to comment
Сподели другаде

5 hours ago, AllorNothing said:

 . . .

Единственото, което ще ме подразни сега е, че анонимни и по-анонимни политици, журланисти и телевизии, ще се надпреварват да се доберат по всякакъв начин до Ивет Горанова, трньорите ѝ, и близките ѝ. Всеки да се изфука, че е взел интервю и се е снимал с нея, ама за последните 3 години колко от тях знаеха, че тя изобщо съществува. 

Не обръщат внимание на спорта години наред, избухне някой наш спортист и се започва с подмазването.  А нали трябва да се обръща много повече внимание на спорта ни, за да има много такива Ивет Горанови. Ние можем да ги вадим, защото сме доказано велика нация по отношение на спорта, но когато няма финансиране, не се обръща внимание, се чака такива самородни таланти да избухнат. 

А Горанова верно е талант. Каква жена само.  Сърбите не излизат с такова самочувствие в спорта, както нея. А те са световни рекордьори по самочувствие в спорта. 

Няма такъв характер братче. От кога не си спомням наш спортист с такова самочувствие, при това оправдано. 

Не е точно така :

https://www.pleven.bg/bg/novini/sastezatelkata-ni-po-olimpiysko-karate-ivet-goranova-shte-bade-podpomognata-za-podgotovkata-si-sas-sredstva-ot-obshtinskiya-byudzhet/

 

Link to comment
Сподели другаде

За борбата утре - 50  е най-леката категория, в която на последните игри в Рио Елица Янкова (тогава обаче беше до 48) донесе единствения ни медал тогава. След олимпиадата тя бе съпътствана от множество контузии, които дадоха шанс на Миглена да я замести и изпъкне на международната сцена ставайки европейска и вицеевропейска шампионка. Единствената категория, в която японките нямаха квота и трябваше да я печелят през квалификации тъй като на последното световно тогавашната им националка Ирие изгуби на четвъртфиналите, след което и на репешажите и не успя да влезе в 6-цата. Това даде шанс на 2-кратната световна шампионка Сусаки да й вземе мястото в нацаионалния и да спечели квотата през квалификациите. Тя влиза като една от фаворитките след като през цялата си кариера досега датирайки още от момичета и кадетки е загубила само 3 срещи и 3-те са от Ирие, на международната сцена досега е непобедима - световна шампионка е във всички възрастови групи кадетки, девойки и жени. Другата която влиза като фаворитка е шампионката от последното световно и 2-пъти вицеолимпийска азербайджанката Стадник, която в Рио победи Елица на полуфинала, а тази година на финала на европейското Миглена. Най-вероятно последен шанс за нея да се окичи със златото. 2-те са в един поток с японката и могат да се срещнат на полуфинала като досега Сусаки има 2 победи над нея.
Перфектен жребий за Миглена, напълно преодолими съперници до финала, първа среща с/у румънката Вук, която стана 2-ра на последното световно, но тази година я победи 2 пъти - на сериите в Италия и на финала на последния турнир преди олимпиадата в Истанбул Яшар Догу. На четвъртфинал може да се изправи с/у американката Хилдебранд, която е световна вицешампионка, но идва от горната категория 53 или туркинята Демирхан, с която спечелиха заедно квотите си, но тя не излезе да се сборят, но миналата година я победи 2 пъти - в Истанбул пред родната й публика на Яшар Догу и на Световната купа в Белград. На полуфинал е възможна среща с украинката Ливач, която Миглена победи на финала в Рим миналата година за да стане европейска шампионка, украинката също я е побеждавала - преди 2 години на финала на Европейското и на Европейските игри същата година, възможен противник също е и бронзовата медалистка от Рио китайката Сун.

Утре започва и най-силната категория при мъжете до 97, в която в момента има 3 олимпийски шампиона.

18a-eva-nikolova-medal1.jpg18a-eva-nikolova-medal2.jpg18a-eva-nikolova.jpg

Link to comment
Сподели другаде

46 minutes ago, Steve_G said:

Те тия са за черни дни. Октопода е президент на федерацията, най-вероятно осигурява доста добри условия и я праща по скъпи лагери в чужбина.

Link to comment
Сподели другаде

Да, сигурно е така.

Мисълта ми беше, че има подкрепа от политици, било то и на местно ниво, преди днешното и супер постижение.

Колкото толкова, подкрепа е и то не само финансова

Link to comment
Сподели другаде

Жалко за Миглена, загуби на четвъртфинала от американката Хилдебранд, добре започна като й поведе, но допусна да бъде хваната на кръстачка и оттам вече всичко свърши. Иначе в първата среща без проблем се справи с румънката, побеждавайки я без да й даде точка.

Link to comment
Сподели другаде

10 hours ago, Steve_G said:

О,е.. браво. А община Плевен колко е помагала докато Ивет Горанова не е с квота за олимпиадата и е била малка 16 годишна състезателка примерно? Защото сега по залите може да е някъде там другата Ивет Горанова, но никой не им обръща внимание. 

Колко безмислени пари се хвърлят в тая държава за какво ли не, но треньорите по школите взимат мизерни пари, в залите зимата може да нямат отопление и такива ти незначителни пречки. Самите състезатели освен, ако не са на абсолютно световно ниво също мизерстват, защото взимат мизерни пари. Как после да има мотивирани деца, които да се записват да тренират. 

Ако искаше държавата наистина да развива спорт, па да направи така, че във вдигането на тежести на републиканското първенство първия във всяка категория да взима 50 000 лв. примерно. За второ място 30, терто - 10 и така.  В борбата сложи подобни параметри, в гребането, 30, 15, 7К да речем.  Така спортисти и треньори ще имат една истинска мотивация да тренират усилено и да се борят да са сред най-добрите. Ще имат мотивация да се записват и да тренират, защото ще знаят , че финансово могат да се осигурят по този начин. 

А сега в момента трябва да си някакъв голям талант, който да е на световно ниво, за да преживяваш добре. Ама как да станеш на световно ниво, ако подготовката преди това не ти е как трябва и не си имал мотивацията да успееш в спорта си. И като вземеш медал евентуално, тогава ти дават премии, снимат се с теб и подобни. 

 

Link to comment
Сподели другаде

20 minutes ago, AllorNothing said:

Ако искаше държавата наистина да развива спорт, па да направи така, че във вдигането на тежести на републиканското първенство първия във всяка категория да взима 50 000 лв. примерно.

Това не е работа на държавата. Има си федерации, да си намерят спонсори и да си осигурят съответния награден фонд.

Link to comment
Сподели другаде

Just now, Stojkica said:

Това не е работа на държавата. Има си федерации, да си намерят спонсори и да си осигурят съответния награден фонд.

Не е, ама трябва да стане. Ние да не сме амерекинаският пазар дето държавното по плуването го гледат милиони и спонсори, които да са заинтересовани от подкрепа колкото искаш. 

Тук кой ще ти спонсорира нещо, което няма да донесе дивиденти. Представям си как някоя фирма финансира републиканското по гребане с 500 000 лв. Как не. 

40-50 милиона на година трябват за подбно нещо от страна на държавата. Нищожни суми на фона на какви ли не други малоумни проекти. Те тия пари при умна политика могат да се избият многократно след това от държавата. Словенците откак станаха сила в Колоезденето и Евроспорт им излъчва обиколката, с 300% моментално им е скочил туризма. Та да ми обяснява някой после как няма пряка зависимост между икономиката и спорта. Има и то в много аспекти. 

Link to comment
Сподели другаде

Много зависи наистина от федерациите. Раева преобрази гимнастиката, ходи като цветарка по фирмите да търси спонсори и намери, в крайна сметка, а преди нея не бяхме сила в тоя спорт, по-скоро средна работа. Ама трябва желание. Някак си не си представям свинята Ганев, примерно, да тръгне с рогата да оправя спорта си или другите анонимници дето си живуркат, като тия в плуването и прочие. 

Link to comment
Сподели другаде

1 hour ago, AllorNothing said:

Не е, ама трябва да стане.

Не, не трябва. Трябва да има данъчни облекчения за тези, които спонсорират спортни отбори и състезания. Но не и държавата директно да набива пари по този начин.

Link to comment
Сподели другаде

43 minutes ago, Stojkica said:

Не, не трябва. Трябва да има данъчни облекчения за тези, които спонсорират спортни отбори и състезания. Но не и държавата директно да набива пари по този начин.

Да, знам твоята теория за 5% държавна намеса в живота, ама това никъде по света го няма, така че твоите теории не са потвърдени на нито едно място, няма и да се потвърдят. Сигурно с причина. 

И тук не говорим за директно подпомагане на федерациите, нито на конкретен спортист, а само на тези, които постигат резултати. Това няма да е директна субсидия към никого, а само към този, който си го заслужи. Ето така ще си повишиш зверски конкуренцията и резултатите и няма да треперим всяка олимпиада ще имаме ли златен медал или не.

Link to comment
Сподели другаде

Пътят е:   Чрез МАСОВ спорт към високо спортно майсторство.  

Доказано през 20ти век у нас и в много други страни.

Първо добри условия за децата и младежите, а после ще дойдат и успехи.

 

очакваме още следните ни състезателки, най-вече Стойка

https://olympics.com/tokyo-2020/olympic-games/en/results/boxing/results-women-s-fly-48-51kg-fnl-000100-.htm

 

https://olympics.com/tokyo-2020/olympic-games/en/results/rhythmic-gymnastics/results-individual-all-around-fnl-a0000101.htm

 

https://olympics.com/tokyo-2020/olympic-games/en/results/rhythmic-gymnastics/results-group-all-around-qual-a0000101.htm

 

https://olympics.com/tokyo-2020/olympic-games/en/results/athletics/result-women-s-high-jump-fnl-000100-.htm

 

 

 

Link to comment
Сподели другаде

Ансамбъла намачка здраво всички в квалификацията, даже може да се каже ,че ги прегази, въпреки груба грешка във второто съчетание на обрач и бухалки, те спечелиха и двете съчетания в квалификацията и заеха убедително първото място. 

Утре обаче оценките от квалификацията не важат и всичко почва от 0-ла. Ще е кърваво утре.  Изиграят ли без груба грешка, няма да е далеч златото. 

След малко Стойка излиза във финала. Дано изиграе мача на живота си.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...