Jump to content

15.09.2021 Ливърпул 3-2 Милан (ШЛ - Група B)


Препоръчан пост

Второто полувреме ги смазахме.Преса,удари бягане и борба за всяка топка и съвсем заслужено си ги обърнахме.Фабиньо спечели доста топки.Хендо се стара много и вкара гол.Салах не спря да ги тормози.

Link to comment
Сподели другаде

Тия техни 2 гола си бяха тотален късмет , разликата в класите беше огромна.  Единственото притеснително е формата на Мане , скандален е. 

Link to comment
Сподели другаде

Тази вечер Ливърпул игра не хеви а Пауър Метъл! Само завършващия удар пожали футболистчетата с марка Милан. Кейта повече не искам да го виждам с екипа на Ливърпул още повече със сакралния номер 8! Хендо напомни за Капитана с тоя гол. Всичко е добре щом свършва добре!

Link to comment
Сподели другаде

Страхотен мач, ако не си фен на някой от двата отбора 🙂

Две неща само искам да отбележа: 

1) Без ВВД в защита сме доста по-зле, но при корнери в наша полза сме страшно беззъби 😞

2) С толкова много положения дето създаваме, ако имаме един гол майстор отпред ще стане страшно. 

Link to comment
Сподели другаде

Аз бях много доволен от жребия за групите именно заради заряда в такива мачове между големите имена. Милан слаби,слаби, но са Милан и беше страхотен за гледане мач. 

Но в тази мач се видя до какво води липсата на трансфери. Трябва да има ротации и в резултат на това на терена се появяват карикатури като Ориги и Кейта, оооох Кейта. Толкова техничен и в същото време бездарен футболист не съм виждал. В РБ имаше 3 или 4 червени картона за сезона преди да го вземем. При нас няма толкова нарушения сигурно. Няма хъс, няма желание, като мекица по терена се мотае. 

 

Link to comment
Сподели другаде

На Милан доста им върза тази вечер, изпуснахме дузпа и още куп положения и с два удара ни вкараха два гола. Като цяло резултата не показва показаното на терена. Тотално ги надиграхме. Хендо с много силен мач, не само заради гола.

Номер 8 дано по бързо свали червената тениска, по добре е да се дава шанс на някое младо момче като Къртис.

Link to comment
Сподели другаде

Юрген Клоп, говорещ пред BT Sport:

"Започнахме невероятно добре. Играхме супер, супер мач. Интензивен мач, но също така и футболен. Играхме във всички пространства, където трябваше да играем, и не им дадохме нищо, докато ... Не съм сигурен точно .Наказахме се за това през последните няколко минути на първото полувреме, но започна по-рано. Ние бяхме увлечени от собствения си футбол. Вече не го опростявахме, в офанзива и отбрана вече не бяхме организирани. Когато са организирани, Фабиньо е невероятен и той може да поеме всички предизвикателства, от които се нуждаем. Когато пространствата са твърде големи, дори той не може да го реши повече. Те играха между тях и вкараха два гола. Но нямаше чувството, че не можем да се върнем "Беше ясно, че трябва незабавно да се върнем към начина, по който започнахме и след това вкарахме прекрасни голове, честно казано. И двамата бяха невероятни. Заслужено е, но имахме 10 минути, в които Милан едва не промени целия равенство. "Това е футболът, който искам да видя в повечето моменти. Имаме опит в състезанието, или би трябвало да бъде. Това бяха и малко промени, тъй като просто вече не бяхме компактни. Сега спечелихме, мога да кажа, че промените бяха правилното нещо, защото играта на всеки три дни просто не е възможна с едни и същи момчета. Момчетата, които дойдоха, се справиха невероятно добре. "Divock изигра превъзходен мач. Имаше спазми, което е нормално. Но хората забравят колко е добър. Трудно е да го привлечем в този отбор. Всички мислехме, че през лятото ще дойдат оферти, но очевидно хората не гледат достатъчно футбола. "Това е нашият избор от пот четири. Милан в наистина добър момент. Това е трудна група. Ето защо е важно да спечелим този мач. Той не решава нищо, но ни даде победен старт."

Link to comment
Сподели другаде

  • Simply Red changed the title to 15.09.2021 Ливърпул 3-2 Милан (ШЛ - Група B)

Типично по ливърпулски. Защо да бием с 4-5:1 както биха сторили МС и Байерн? Друго си е да направим зрелище и мача да се запомни. Тотална доминация от наша страна, но липса на ефективност и 2 груби грешки + огромен късмет за Милан. При други обстоятелства щяхме да ги разгромим.

Не съм съгласен с критиките към Ориги. Въпреки, че не беше играл от много време, даже бе помня кога последно беше титуляр, се справи меко казано прилично. Отличи се с асистенция и още няколко добри отогравания.

Състава си беше добър! Не разбирам, защо някои негодуват. В крайна сметка за това имаме 25 картотекирани играчи (може да се бъркам в точната бройка) за да може да разполагаме с опции за ротация. Първи мач в груповата фаза може да се експериментира с няколко промени хем да се види нивото на определени играчи, хем и да се даде почивка на други. Ако сме с едни и същи се мрънка, "Защо само 13-14 играят? Другите чорба ли ги прави Клоп?".

ВВД като е на терена Матип става Пауло Малдини, като е с друг партньор е като Ловрен в лоша форма.

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

Link to comment
Сподели другаде

Викате от Милан имало някакъв халф, който щял да дойде със свободен трансфер и да заиграе колкото нашите халфове ... Пускам пощенския гълъб да предаде на Клоп, щото той май не знае.

Вчера разбрахме за 15 минути какво им е било на феновете на Милан през 2005-та година, ама в много по-малка степен, представям си ако това беше финал и го бяхме загубили. Трябва да се отбележи, че първият им гол си беше изработен - Хендерсън предпочете да пази опциите за пас, после топката мина много лесно между Фабиньо и Кейта, после между краката на Кейта, асистенцията си беше в зона, към която много отбори се стремят цял мач - между Арнолд и централния защитник до него, в случая Матип. При втория гол минаха през същата зона, но и си имаха късмет с рикошетът в Матип, после с изчистването на Робо, което можеше да закара топката поне извън малкото поле при по-добро стечение на обстоятелствата.

Както и да е - 3 точки са в кесийката, победа и равен в следващите два мача, комбинирани с Х между Милан и Атлетико трябва да премахнат доста от въпросителните в тази група от наша гледна точка.

Link to comment
Сподели другаде

Всичко сте го казали, само на мен ли ми беше непонятно защо при 5 халфа на терена в последните минути, те имаха предимно топката? Колкото и клети да бяха можеха да вкарат след един корнер, когато мисля, Матип не покри техния играч и я свали ниско долу, но Алисон се хвърли в краката на нападателя и точно преди края тия като на майтап стигнаха до удар от границата на наказателното, добре че Диас не уцели вратата. Да не говорим, че в последните 10 минути отнехме топката в центъра сигурно 5-6 пъти и не последва нито една опасна атака… 

Все пак бихме, но въпреки всичко ми се струва, че ни е налегнала някаква хронична яловост. Сигурно имаме най-ниския процент реализирани голове на база положения.

Link to comment
Сподели другаде

Между другото не знам защо има хора недоволни от Ориги в този мач. За Кейта критиките са оправдани, но Дивачето игра много добре за мен. Беше борбен, създаде гол и всичко това при все, че не е броен за жив в последните 2 години.

Много добро включване направи. 

Клопо след мача точно си е казал от къде ни дойдоха проблемите. Прекалено бяхме увлечени само с мисъл за атака и им оставихме много пространство между защитата и халфовете около наказателното ни. През второто това се коригира и милан мисля, че нямаха нито една опастност.

Не смятам и че без ВВД защитата ни е била зле. Или поне централната ни двойка. Арнолд изигра слаб мач в защита, другите за мен си бяха добре.

Все пак успяхме да ги превъзхождаме игрово с доста ротации, което е радващо. 

При пълен състав и оптимална форма на тройката отпред, може да стане голям сакатлък за отбор като Милан.

Link to comment
Сподели другаде

Мач между Ливърпул и Милан и вие мислихте че всичко ще мине спокойно и кротко ?  Е как да стане ?!

Супер мач се получи. Празник за сетивата. Имаше от всичко. 

Нашите първите 15-20 минути ги изораха и ония не знаеха къде се намират + тва че публиката им направи терена тесен. След изпуснатата дузпа се чилнахме и от там се почна мъката.

Няма да плюя по никой, защото има какво да се каже и в тая насока за нашите, но по-важното е че се вдигнаха отборно и си извоюваха победата. 

Супер мач, идеално настроение за следващия мач и тръгваме да катерим стълбицата с усмивки.

Link to comment
Сподели другаде

Супер мач се получи. Първите 15-20 мин. минаха на един дъх, направо си ги отнесохме за съжаление само като игра не и като резултат. След това отпускане за 5 мин. и обрат. За мен проблемите в защита бяха най вече от това, че в дясната зона Трент и Хендо  си играеха, като нападатели оттам и дойдоха тези пространства. Иначе другите си бяха ОК. Харесаха ми всички как играха. И се надявам да има повече ротации и в другите мачове, защото с 13-14 човека ще избутаме най много до нова година. И Ориги и Кейта и Окса така и така са в отбора за мен е по добре да играят, отколкото само да седят на пейката. Някой колеги не са доволни от Ориги, но той си изнесе приличен мач, все пак не е играл от преди пандемията. За да бъде полезен за отбора трябва да бъде пускан редовно, особено във формата, в която се намира Мане не мисля, че ще е по зле от него.

Link to comment
Сподели другаде

Доволен съм от резултата и играта като цяло,бяхме две класи над съперника! Но искам да попитам,къде беше защитата и при двата им гола? Ще го кажа така-ако на някой не му уври главата,визирам Клоп и продължава с тази изнесена на центъра защита НЕ ни чака нищо добро.

Link to comment
Сподели другаде

Тотално надиграхме Милан и заслужена победа. Не мога да не отбележа играта на Гомез при головете, особенно при първия, мотаеше се като опушена пчела и покри засадата, върна ми спомените за мача срещу Вила миналата година като ни вкараха 7 и тогава не знаеше къде се намира. 

Link to comment
Сподели другаде

Кейта няма да го бъде, за съжаление. Има данни, ама без хъс не става на ниво клуб, като нашия. На дивака му личи, че не е играл. Няколко пъти топката се удари в него, като в колче. Иначе се стара. За първият им гол, грешката беше по-скоро колективна, щото и Трент само наблюдаваше ситуацията. 

Като игра ги смачкахме. Взехме си трите точки. Не виждам от какво да съм недоволен. Там ще ги пречукаме!

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...