Jump to content

20.01.2022 Арсенал 0-2 Ливърпул (Купа на Лигата - 1/2-финал)


Препоръчан пост

Отлична работа свършиха момчетата! Голямо браво! Заслужихме си финала, всички се представиха като ОТБОР! Играч на мача, за мен безспорно е Фабиньо. Тази купа, макар и силно подценявана, дори и от Клоп, си е чудесен трофей, за който си струва да се напънем сериозно! А и вече хвърлихме доста усилия, за да стигнем до този финал! Ами, викам да си я спечелим тази купа,а!? Кока-кола била, лимонада била... Ама си е трофей! Финала е на 27. 02 и дано се понатрупа умора в Челси дотогава. Ще ходят на световното клубно, това значи че ще им се понатрупат отложени мачове, които ще им сгъстят програмата. Още веднъж, браво на момчетата. Напълно надиграхме отбора на Арсенал! И аз хвърлих едно око във форума им : доста мрачно и учудващо самокритично настроение там))

Link to comment
Сподели другаде

10 hours ago, Dacheff said:

Да, тоя Томиясу ли е къв е, е скандално зле. Поне в тоя мач.

Със сигурност не изигра добър мач, но като цяло е стабилен във фаза защита, а и сякаш Артета в дясно търси нещо като дефанзивен бек, ако въобще има такъв термин.  В случая изказвам мнение, тъй като един Джо Гомез изглежда ще върши много повече работа на артилеристите или със сигурност няма да е по-зле от японеца. Англичанинът е значително по-бърз, а в атака центрира по-добре от Томиясу, та дори има и добро центриране в левия крак(убеден съм, че има повече от една асистенция с левия крак от фланга).

Всичко това по повод класата в широчината на състава ни.

Link to comment
Сподели другаде

2 hours ago, Stojkica said:

 

И вчера така - Жота игра, а всичките им фенове барбар с целия им отбор бяха свидетели.

 

248206465_4631526286899866_5974542561283

Съгласен съм!

Викаш, Диого основал нова секта-Свидетели на Жота!!!

Абе за човек с къса крачка -набира доста последователи...🙂

Link to comment
Сподели другаде

Много приятен мач. Можете сами да се убедите, като направите паралел с коментарите от темата на предния ни мач с тях.

Жота ни е втория играч след Сала тази година. Даже се чудя дали да не ги сложа на едно ниво, но заради зверските статистики на Мо, май няма да е много удачно. Надявам се колкото мача да отсъства Египет, Жота да не се покрива, а напротив, да продължава като снощи.

Къртис, Къртис. Май се надявахме да има заложбите на Стиви това момче, но май и само с надеждите ще си останем. 
Има ръста, има що годе техника, има удар, ама какво няма точно и аз не знам. Няма да я бъде тая. Сякаш отначалото всеки мач имаше прогрес, сега обратно.

Дано контузията /ако е такава/ на Матип да не е нещо сериозно. Конате си личи от време на време, че все още не е много в час. 

Предни години винаги сме хулили при отпадане, тая година радваме. Титла май отписахме, но няма да сме недоволни ако я вземем тая лимонада и напънем дори за ФА. 

Link to comment
Сподели другаде

Колеги в нашия форум сме си, защо коментирате Арсенал? Каква е тая съжалиталност?😀 Лондонските отбори винаги ще ни мразят. Всичките там. Ливърпул колко много подигравки е отнесъл през всичките тези 30 години, ехееее. 

Къртис нищо не показва и явно няма да бъде някакъв талант, а ще си остане играч средняк. Първите му няколко мача, когато дебютира играеше много добре, но избледня. Сигурно и Клоп много се е надявал да стане от него капитан с главно К, като колос в средата на терена и да се нагърбва със закучени ситуации, но нищо подобно не излезе. 

Link to comment
Сподели другаде

3 hours ago, Toshko_Afrikanski said:

Отдавна не бях изпитвал такова удоволствие да гледам мач на Ливърпул, което ме кара и да напиша няколко думи.

Ще започна с това, че за разлика от повечето тук аз уважавам Арсенал и техните фенове. Имам немалко приятели привърженици на артилеристите включително и кумът ми, както и вече почти 15 години играя от време на време срещу хората от техния форум и нито един без изключение не ми е направил лошо впечатление за разлика от познатите ми фенове на МЮ и Челси. Но да кажем, че това е до обкръжение и все пак ме озадачава мнението тук за техния форум, който не чета, но познавам хората там. 

Другото, заради което изпитвам някакво уважение към тях е, че все още държат Артета, въпреки някои незавидни резултати. Честно казано не знам дали ще бъде мениджър на достатъчно високо ниво в бъдеще, но към текущия момент неговият отбор върви само нагоре и показва най-вече, че работи над него. Това, което ми прави впечатление е, че има идея при постепенна атака, нещо което липсваше примерно при други млади и зелени треньори като Олето, Лампард, Скот Паркър и други.

Ще кажа, че на фона на всичко това снощи Артета беше доста наивен с пресата си. Малко високомерно звучи, ама никой не излиза да пресира Ливърпул така в такъв голям интервал от време, дори и Пеп или Почитиньо навремето. Рано или късно си наказан. В случая Матип, който нямаше ден, запази спокойствие, за което евала от мен,  един от пасовете му мина, Фирмино направи магия, а Трент и Жота показаха класа. Ами, това ще стане срещу всеки отбор в рамките на едно полувреме, ако бъдем така пресирани, т.е. противникът е да толкова изнесен напред. Неслучайно Пеп говори за скоростта в атаката ни. Тук разбира се голям кредит за вратаря, 4-мата в отбрана и тримата пред тях, които се доближаваха до перфектността в спокойствието и увереността си.

Сега като сравним нашата преса, разликата е огромна. Първо отново ще се върна на мнението ми, че Арсенал имат идея при постепенна атака и също не си е работа да ги пресираш яростно цял мач. Веднага в главата ми излиза един от техните голове от преди малко повече от месец срещу светците за 1-0, който просто си е класически(спокойно може да отделите 20 секунди да го намерите в ютюб и още толкова да го изгледате). Та Клоп беше върнал малко тройката назад и да, слагаше капани, но главно нашите играчи ставаха яростни в средната третина, което държеше отборът компактен и не позволи на съперникът да създадат опасности. Дали щяхме да получим гол, ако пресирахме като тях - според мен да или поне щяха да имат достатъчно голови положения.

Ще завърша като отбележа, че ми направи впечатление как дублирахме Мартинели и Сака, реално най-силните оръжия на Арсенал. Отново се показа, че ако си тренирал една година с Клоп и си бил здрав, то ти се вписваш перфектно в състава, въпреки че част от техническите ти качества не са на нивото на титулярите. Аз не мисля, че Арсенал имат по-слаби технически играчи спрямо нас, а и някой от нашите футболисти, не помня кой точно, преди два дни спомена, че преди са имали добри футболисти, а сега имат и отбор. Е, на фона на всички това, снощи си бяхме определено по-добрия отбор. Отборът, който знаеше за какво е излязъл и го изпълняваше максимално концентрирано.

Ми влез в техния форум , отиди в рубриката "След мача" Ливърпул-Арсенал 0:0 и ще си промениш мнението.

Link to comment
Сподели другаде

Ся... ако не го вземем този трофей, трябва да умираме от яд, че не отпаднахме в първи кръг( @Dacheff)
Са себе си не знам на кое се радвам повече, че се класирахме за финала или че показваме, че не сме свръх зависими от Салах и Мане. В първите един-два мача се усещаше липсата-нормално, но сега показват, че не е пагубно. Не ме разбирайте погрешно-искам ги в състава час по-скоро, еле па Салах.
Инак за Жота съм казвал какво мисля, няма да се почетвъртвам. Голове, които ако му се скрие лицето и името, пак ще знае човек, че той ги е отбелязал. 
Ако ще трябва да правим трансфер, то един за напреде трябва, който да равнопоставен на номер 20 и номер 11 и заплахата да идва от три страни, а не както в момента от две.

Link to comment
Сподели другаде

Мач, в който ясно се виждаше разликата в класите, въпреки че имахме отсъстващи основни фигури и някои от нашите не показаха най-доброто, на което са способни.Имахме колебания на моменти, ама това за щастие не се оказа фатално.Арсенал и те се опитваха да играят с хъс, ама то само с това не става, личи си че им липсва класа във всяка една линия.Ама това си е техен проблем, да се оправят, не ме вълнува.Липсата на Салах и Мане продължава да е осезателна в нападение, първото полувреме освен за гола нямахме друг точен удар.Ами колкото и да е тенекиена тая купа, чувството да си на финал за трофей е нещо хубаво и малко позабравено в нашите редици.

Дано и следващия мач сгънем и Палас и после да си чакаме африканците да се върнат.Като гледам съперника на Египет, май Салах ще е първи:sarcastic:

Link to comment
Сподели другаде

Клоп, ако хване тоя Мартинели ще го направи машина. Още преди две години при онова 5:5 Клоп го похвали. Ще се изкефя, ако по някакъв начин го дръпне. И Роб Ходинг за резерва.

Аз преди си тачех всеки клуб, но след постоянното плюене от страна на другите фенове вече им се кефя на всякакви издънки. Да злорадствам не е, но бъзикни и остроумия да.

Link to comment
Сподели другаде

17 hours ago, Bellamy said:

Ся... ако не го вземем този трофей, трябва да умираме от яд, че не отпаднахме в първи кръг

Абсолютно :sarcastic: Е, файдата е, че може някои резерви / лапета да посъберат минути. 

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...