Jump to content

Одобрявате ли използването на 5 смени?

Simply Red
 Share

Одобрявате ли използването на 5 смени?  

48 members have voted

1. 1. Одобрявате ли използването на 5 смени?

Recommended Posts

• Simply Red changed the title to Одобрявате ли използването на 5 смени?
  • Simply Red pinned this topic

Нищо не одобрявам! Даже себе си не одобрявам! Кво остава за 5 смени??? 

Аман от нововъведения водещи към нови нововъведения и така до промяната на играта до неузнаваемост!

Одобрявам 5 смени, но предлагам  на пейката да има само шест играча,  дори и само  пет,  🙂   а не цели 9.

Също и общия брой регистрирани играчи в отбор да не бъде по-голям от 22 за полусезон и без нови младежи.

Виждаме какво става във Формула 1 с постоянни промени на правила. Измести се фокуса от битките. Не одобрявам само и само да се гушат с пари. А и е мит че слабаците ще са по-силни с пет смени. Разликата между силните и слабите ще стане още по-голяма. Бедните отбори все така няма да си имат достатъчно бюджет за равностойна скамейка.

Аз съм съгласен! В Англия се играе без зимна пауза и с допълнителна купа. За един водещ отбор е необходимо да изиграе 50+ мача всеки сезон, което е много изтощаващо. 5 смени си е някакво облекчение. Понякога може да се ползва една или дори две принудителни смени, ако имаш лимит от 3 то бързо се изчерпва. Не можеш да правиш много ранни смени, защото не знаеш към края на мача дали няма да има контузия/червен картон, които да изискват нова смяна. 5 са достатъчно на брой да компенсират донякъде натоварения график и дадат повече свобода на треньорите за ротация по време на самия мач.

• 1 month later...

За мен трябва да има задължително винаги смяна на вратар, която да не е ограничена от бройката. Много е тъпо и нечестно според мен да ти се контузи вратарят и да трябва полеви играч да пази. А на всичкото отгоре причината може да е и сблъсък с противников нападател.

Иначе съм за 5 смени. Повече смени, повече тактическа гъвкавост, по-интересни мачове. Някои мениджъри ще почнат примерно да правят 2 смени първото полувреме за да променят тактиката без да се притесняват, че ще останат с 1 последна смяна, която по принцип винаги се пази за края в случай на контузия.

53 minutes ago, oZZy said:

За мен трябва да има задължително винаги смяна на вратар, която да не е ограничена от бройката. Много е тъпо и нечестно според мен да ти се контузи вратарят и да трябва полеви играч да пази. 

Козмин Моци не харесва това.