Jump to content

28.05.2022 Ливърпул 0-1 Реал Мадрид (ШЛ - ФИНАЛ)


Препоръчан пост

Реал са някаква подобрена версия на Атлетико М. Да ни бяха били мъжката щях да го приема, ама след такова превъзходство... накравя нищо. И в първенството за вотри път шибаното Сити взима титлата след 1 точка разлика. Спечелил си 92/97 точки? И какво от това?

Взехме двете домашни купи, ама с радост бих ги разменил за една титла/ШЛ. Сезона ни е пълен провал (за мен). 

Link to comment
Сподели другаде

21 minutes ago, kibo1992 said:

Само ще помоля фена на реал да не пише нищо

Аз не знам какво въобще прави тук. Да решава на кой е фен както Салах да решава. Мотка ни три месеца. Най когато ни трябваше Салах и се цупи. Ако иска да хваща за Мадрид още с техния полет. 

Целия отбор беше слаб, въпреки че ги обезличихме. 

Link to comment
Сподели другаде

Абе, каквото и да си говорим, надиграхме ги много сериозно, но футбола е жестока игра, както знаем. Реал в голяма част от мача дори не си правеха труда да се мъчат да вземат топката, просто чакаха в собственото си наказателно поле. Може би пристрастно мнение, но това е един смешен шампион, с оглед поведението и играта днес. От нищото вкараха гол, а вратарят им без съмнение е играч на мача. Няма какво да искаме повече от момчетата, играха всички възможни мачове, Салах и Мане дори доста повече, имахме своите шансове. Мане направи страхотно отиграване през първото полувреме, а Салах през второто, уви, Куртова ги извади някак.

Догодина пак!

Link to comment
Сподели другаде

Квадрупъл - тази думичка я намразих от момента в който я чух преди някой месец.

Много хора, включително и тук хвръкнаха в космоса като я подхванаха англетата тая песен.

Сега разбрахме, че от много напъване се ......таковахме в най-важните моменти.

Двете домашни купи са успех, но реално са нищо на фона на пропуснатия шанс и днес и особено в мача с Тотнъм, който беше три дни преди ФА.

 

 

Link to comment
Сподели другаде

Истината пичове е, че паднахме заради две неща. Първото е, че в отбора няма дълбочина, независимо кой какво ни говори. Второто е, че в големите мачове ни трябват големи играчи, а ние ги нямаме и този сезон си пролича.

Link to comment
Сподели другаде

Това е много неблагодарно мнение според мен... Аз съм на 23, детството ми мина кажи речи в най-тъмния период на отбора, за такива неща като титли и купи никога не съм си и мечтал. От 2005 спомени нямам, от 2006 също, 2007 имам някакви бели петна, оттам нататък вече помня някои проблясъци в ШЛ, а от 2009 най-яркия ми футболен спомен е гола на оня негодник Македа, помня даже къде точно бях застанал в стаята и какво играех на компютъра(Zoo Tycoon), когато го вкара.
Мисълта ми е, че цяло едно поколение фенове на тоя отбор израсна в една абсолютна тъмнина, придружена с шума, идващ от феновете на другите отбори, като при мен бяха на 90% фенове на Юнайтед и Челси. Всяка купа е безкрайно ценна, без значение дали е "Лимонадата" или тази, която не успяхме да спечелим тази вечер.
Благодарение на този треньор и благодарение на всички тия момчета, играещи за него в момента, за първи път мнозина от нас разбраха какво е отбора ти не просто да печели трофеи, но и да бъде истински фактор за най-големите отличия. Тази вечер не се получи, преди седмица - също. За съжаление при нас нещата винаги стават по най-трудния начин, какво да се прави... 
Но лично аз съм благодарен и се старая да извличам позитиви и да се наслаждавам(колкото и да е трудно) дори и на моменти като този, защото съм ги чакал толкова дълго време. 

Имаме добра основа, имаме един от най-добрите треньори в света, пътя на тази група играчи няма да приключи тази вечер, както не приключи през 2018. Сигурен съм, че ще се върнем.
Мнението не ми е неблагодарно, а реалистично. Нямаме два добри титулярни състава, че да можем да играем навсякъде без да се катурнем от умора в края на сезона. Материала ни е такъв, че трябва да приоритизираме и тъй като съм фен на Ливърпул, единствените купи, които ме топлят са Висшата лига и ШЛ. Другото е само бонус.
Link to comment
Сподели другаде

Ако някой ви слуша ще изгоним всички играчи от отбора. За мен главния проблем, беше умората. Хвърлихме се да печелим всичко и накрая загубихме най-важните битки. До последно се борехме за титлата и повечето играчи ни бяха изморени. Прибавяме и дивашкия късмет на тези от Реал и резултата е на лице. 9 от 10 случия при тези положения щяхме да отбележим понед гол. То не бяха някакви геройски спасявания на Куртоа, греда и прочие. Проблемът е, че нямаме лидер, когато нещата стават напечени. И сега няма да се нахвърля на Салах, Кейта и ТАА, както е модерно. Не че изиграха страхотен мач, ами къде е капитана ни? Къде е Хендерсън? Кога последно е вкарал/асистирал за гол в решаващ мач? Когато нещата не вървят започваме да играем еднообразно с изсипани топки и толкоз. Тук пък вече идва вината на Клоп. Къде му е отговора в тези ситуации? Ясно, че и изключение на МС друг отбор няма да излезе да ти се надиграва 1на1, защото бързо може да получи гол-два. 

Въбоще могат много равносметки да се направят. За мен просто е кошмарно да се хабят силите на основни играчи, за да ти бием Болтън за КК/ФА вместо да се съхранят за важните сблъсъци. За съжаление ние ги загубихме и за това си оставаме с двете домашни купи. Бяхме по-добрите. И какво от това? На кого му пука, че сме с 90+ точки, но втори? Че имаме 23 възможности срещу 3 за Реал на финала в ШЛ, ама пак сме от губещата страна. Помнят се само победителите. Нали така се казваше?

Link to comment
Сподели другаде

6 minutes ago, kukuchev711 said:

Бях го казал доста рано през този сезон. Ще е крайно несправедливо този отбор с такъв гръбнак, под ръководството на такъв треньор, да си остане с една титла на Англия и една ШЛ. 

Клоп преподписа, взехме истинско бижу в лицето на Диаз, сега лятото ни трябва още един ключов, може би халф, и приказката продължава. Няма как да останем само с 2 от големите купи, помнете ми думите. 

Просто лошото е, че цял сезон се бориш да се докопаш до последните 90 минути, в които една дребна грешка да направиш, и целия този труд месеци наред отива по дяволите. Клоп много добре се беше изказал за финалите. Всички те поздравяват преди финал, ама паднеш ли, кел файда. Нито някой помни какво си направил преди това, нито нищо.

Днес тотално ботълнахме финала, ама няма цял живот да е така. 

Е не играеш всяка година финал за ШЛ. Такива моменти и мачове много тежат. Да знаеш, че си по-добрия и да загубиш си е много кофти тръпка. 2018 не ни беше толкова тежко, но и тогава бяхме по-слабите. КОнтузията на Салах и глупостите на Кариус още повече наклониха везните тогава. Но сега, мача трябваше да е наш. Загубили сме 3 от последните си 4 финала, което не е добра статистика. 

3 minutes ago, J.N.K. said:

В края на Април срещу Виляреал.

Направо ЗТ ще му дадат за този момент. 

Link to comment
Сподели другаде

Ако отбора не беше изцеден до капка, след гола, Реал нямаше да докоснат топката и щяха да бъдат натикани в наказателното поле. Помните как през 18/19 пожертвахме кашоните още в първия кръг, а след това силите ни стигнаха хем да гоним Сити и хем да обърнем Барса, а след това и да бием Тотнъм.


Link to comment
Сподели другаде

Избягвах да пиша в темата преди мача, ей така от суеверие заради финалата с Тотнъм. Но преди няколко дена споделих с приятели че две неща ме притесняват, първото е, ако Ливърпул не си реализира положенията, както ПСЖ и Сити, защото беше ясно че ще създадем много, така и стана. А второто ми голямо притеснение беше зоната на Трент срещу Винисиус. Е ето и двата ми кошмара се сбъднаха.

Както има една хубава приказка във футбола, като не вкарваш ти вкарват. Та така и тази вечер, имахме достатъчно положения, за да си вземем мача спокойно, но липсвата на качествен завършващ удар ни лишиха от трофея.

Мисля че е време да видим най после в Ливърпул типичен централен нападател, не визирам тип таран, а човек който винаги е на дузпата и има този хищнически инстинкт като Безнема и Лева. Иначе не намирам смисъл от балоните на Трент.

Не искам да съм хейтър или неблагодарен, но това е лебедовата песен  на този отбор. Време е Клоп да изгради Ливърпул 2.0. Да гради нещо ново около Конате, Диаз, Жота, Трент, Алисън.

Link to comment
Сподели другаде

17 minutes ago, LiverpoolYNWA said:

Като сложиш и серията без победа срещу топ 4 в първенството, е ясно, че някой последен щрих липсва към завършената концепция за супер отбор. За мен е чист нападател.

HardRock е напълно прав, че отборът се надскочи този сезон. Аз въобще не вярвах до средата на сезона, че имат сили момчетата за борба за титлата до последно, финалът в ШЛ повече го предвиждах. Двете купи са си бонус де, но наистина може би ни изядоха главата.

Link to comment
Сподели другаде

  • Simply Red changed the title to 28.05.2022 Ливърпул 0-1 Реал Мадрид (ШЛ - ФИНАЛ)
  • S.Gerrard unpinned this тема

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...