Jump to content

28.05.2022 Ливърпул 0-1 Реал Мадрид (ШЛ - ФИНАЛ)


Препоръчан пост

33 minutes ago, kibo1992 said:

Ето защо не исках Реал на финал, а сити. 

А то щото със Сити щеше да е по-добре? Щяха да вкарат дежурния си гол в 5тата минута след троен рикушет или някой покемон като Жезус изведен 1в1 с Алисон. Щяхме да се спечем, а Сити щяха да чакат момента за 2ри. Тези филми сме ги гледали. Истината е, че от много време нямаме победа в редовното време срещу силен съперник с много малки изключения. В първенството 6те ни мача сещу топ 4 имаме 6 хикса. Двата ни финала с Челси пак две равенства и след много мъки, победа след дузпи. Едниствено изключение прави 1/2 финала със Сити, където въпреки повеждането с 3:0 и липсата на КВД, за малко да се осерем в края. Другото изключение, че бихме Интер в Италия, но на реванша направихме безобразно представяне и след загуба едва не се стигна до продължения. Загубихме и от Реал. Уж имаме претенции да сме сред най-добрите, а в решаващите мачове се дъним. На какво се дължи това? Слаба ментална подготовка? Лош късмет? Вуду на Пеп/Бензема? 

Link to comment
Сподели другаде

За мен хубаво сте го казали след мача с оглед резултата и пропуските. Клоп, според мен, тотално отбърка състава в началото, а по-късно смените не донесоха почти нищо. Трябваше да даде игрова практика на Фирмата след контузията, с оглед класата му и сработката с основните нападатели за финала, предишните два мача, за да може да си подсигури атомното трио в блясъка му точно за финала за ушатата. При положение, че на пейката имаш Жота и Диаз, второто може да избираш кого да пуснеш и каква конкретно цел. ( Знаем, че обича да се предоверява на някои хора, ама веднъж стомна за вода. па....)

За мен влизането на Кейта в последните два решителни мача е безумие... Човкът явно е над 40 г. реални, но някой му е пренавил километража, за да ни го пробута като Новия Стиви Джи за  50 милки... Да , ама НЕ!!! Човекът е далече от стандартите за игра дори в английската трета лига! Още повече, че да играеш финал се изисква физика и топки, които при Кейта изглежда липсват... По-добре да бе пуснал Харви да трупа опит - момчето щеше да изоре терена!  Или Окс, който поне има удар отдалече...

И, нямам обяснение, тренъорска ли е забраната за стрелба отдалече или футбалерите толкоз могат ?! Какво тренират тогава - спортни танци ли ??!

На времето Пуул се славеха с играчи, които много голове вкарваха от разстояние. Идеално средство за борба с прибрани защити, прилив на самочувствие и неувереност при противника... Нямаме играч, който от разстояние да уцели вратата със силен удар. камо ли да вкара гол! За това игледаме подобие на директен футбол, понеже повече от половината нямат техника да минат противниковиграч един на един. И сме ЛИМИТИРАНИ !

Link to comment
Сподели другаде

Сега изгледах репортажа от мача. И пак съм в недумение, как Реал не получиха гол? След такива възможности бяхме длъжи да вкараме поне 2 гола. За тях беше, ясно че някак си ще вкарат. Я след рекушет, я след дузпа и прочие. Но ние бяхме длъжни да конвентираме превъзходството си. В такива моменти си личат големите играчи. А ние показваме, че такива нямаме. Не и за големите и важни двубои. Много добри - да, но не и големи. Сега да имахме някакво подобие на Джерард на тереана, мача го взимахме отвсякъде. Липсваше ни една малка частица късмет. Мане и Салах общо имаха 3 много добри положения, които в други случаи щяха да доведат до поне 1 гол. Сега каквото можеше да се получи за Реал, се получи, каквото можеше да се обърка за нас - стана. Малко ми напомня на първия срещу Барселона за ШЛ 2019. Абе не играхме зле, пък 3:0 за Барса. На реванша се обърнаха нещата, но днес всичко се решаваше в един мач. И лошото, че целия ти сезон отива подяволите в рамките на 90 минути. 

Link to comment
Сподели другаде

Ако трябва да сме честни ние имахме възможно най-лесния поток при елиминациите и достигнахме до финала, сравнително лесно. Защото Интер - Бефика - Виляреал, въобще не може да се сравнява с ПСЖ - Челси - МС. Общо взето от 2000 година насам испанските отбори играещи финали имат 11 от 11 (изклювайки мачовете където играят два испански отбора). Така, че явно тези неща имат влияние. Но предвид игрите ни полседно време не мисля, че ако бяхме срещу Сити щеше да е по-добре. Бяхме по-добри, но не се възползвахме от шансовете си. За това и мисля, както някои от колегите, че е време малко да променим схемата си на игра. Ясно, че играе ли някой грамотен отбор, затворен футбол в повечето случаи нямаме отговор. 

Link to comment
Сподели другаде

Мамка му, колко е претъпкано и тихо в Ливърпул, пичове.. Всички са пияни и са три или четири пъти повече като бройка по официални данни, но просто са ТИХИ. Ако бяхме били, сигурно щях да се събудя в самолета след три дни.

 

Иначе Карлето е твърде умен все още, разгада всички, пълен респект. За Куртоа и Карвахал без коментар - не им следя кариерите изкъсо, сигурно имат поне няколко велики мача, но този без съмнение им е най-великият. Ние от своя страна далеч не бяхме зле, ала пет поредни часа и половина (и отгоре) игрово време НА ФИНАЛИ без вкаран гол.. еми просто не заслужаваме повече, досущ както с хиксовете на Анфийлд, които ни костваха титлата. Легендарен клуб, велик сезон, голям отбор, но от тоя лимон вече всичко е изстискано. Не съм човекът, който да каже какво и как, но със сигурност ако искаме повече, е време за промени, независимо кой трябва да си ходи (и кой да го замести), БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЯ.

 

Сега си допивам джина и се готвя за най-тъжния щастлив парад.

IMG_20220528_163805.jpg

Link to comment
Сподели другаде

Заради мачове като този футболът е най-популярната игра. Няма нито един друг спорт, в който един състезател или отбор да направи толкова много повече от съперника си и да загуби. Но тук всичко беше предопределено още преди 20 и няколко дни и просто нямаше какво друго да стане. Чакаме освежаването на отбора през лятото и нов сезон.

Link to comment
Сподели другаде

  • Simply Red changed the title to 28.05.2022 Ливърпул 0-1 Реал Мадрид (ШЛ - ФИНАЛ)

Само 2-3 бързи приказки искам да кажа. 

Първо, Татко Карло надигра Клоп за пореден път, дори начина е идентичен, както може да се види във видеото по долу, което само доказва, че най-слабата черта в профила на иначе гениалния Юрген, е ученето от грешките и вариативността. 

Татко Карло vs. Клоп първи дубъл

Второ - аз лично, чувствам след тоя мач, че предпочитам за финал на ШЛ да паднем от Реал от колкото да бием Сити. Емоцията е друга.

Link to comment
Сподели другаде

9 hours ago, SFA said:

Паднахме, щото ги нямаше Джини и Ориги

Ето тук съм на 100% съгласен. Надграждането Кейта -> Джини нещо не сработи. 

Както и мита, че умората пречила. Ми не -> всеки мач срещу затворен противник протича по същия начим. Мачкаме топката ама до де Салах или Мане не "избяга" нищо не можем да сътворим. А и вече не научиха. 2ма човека посрещат Салах и Мане и ние сме до там 😄 Не че не се измъкват, но винаги е трудно. 

Link to comment
Сподели другаде

16 minutes ago, Hendo said:

Само 2-3 бързи приказки искам да кажа. 

Първо, Татко Карло надигра Клоп за пореден път, дори начина е идентичен, както може да се види във видеото по долу, което само доказва, че най-слабата черта в профила на иначе гениалния Юрген, е ученето от грешките и вариативността. 

Татко Карло vs. Клоп първи дубъл

Второ - аз лично, чувствам след тоя мач, че предпочитам за финал на ШЛ да паднем от Реал от колкото да бием Сити. Емоцията е друга.

Татко Карло ми изглежда, че го е прал някой удар. Далеч съм от мисълта, че има голяма заслуга за тазгодишните постижения на Реал. Там както изглежда Бенземата е взел отдавна диригентската палка и си бият наред със заучени положения, лежане по терена и други подобни пинизи. Ако нещо е объркал Клоп е това, че не намери достойни заместници на Джини. Нито Тиаго, нито Кейта могат да му стъпят на малкия пръст за големите мачове.

Link to comment
Сподели другаде

Не лош мач за нас, но това което лично на мен  ми избоде очите- много ялови и изключително несъстоятелни пред гола.

За цял мач надмощие и толкова положения, реална опасност за Куртоа имаше само в два случая. На Мане  през първото и Салах с десният крак второто . Някак насила шутирахме  -нескопосано, недодялано.Или топката ще се търкаля до вратата или високо в гаргите.

Тибо направи добър мач,но нищо  невероятно или нереално.

 

 

Link to comment
Сподели другаде

21 minutes ago, krk said:

Стига вече с тази теза-Карлето излъга Клоп, че става смешно. 

За всеки отбор, който избира по-прибтана тактика е ясно, че ще разчита на скоростни контри. И децата в трети клас знаеха, че ще се разчита на Винисиус. Клоп и отбора също го знаеха. Според мен Трент се отпусна за миг и толкоз. 

Ако беше влязла гредата на Мане, сега щяхте да величаете гения на Клоп, че го е поставил в центъра на атаката.

Истината е, че разочарова прехваленото ни нападение.

 

И то много, а двамата са едни претенции....

Link to comment
Сподели другаде

С какво ни е надиграл тоя Анчелоти. Защо не ни надигра с Евертън? И снощи се видя, че с нищо не можа да ни изиграе. То не бяха писания колко са велики Бензема, Модрич и Кросс. Е снощи тези ги обезличихме тотално. Но, винаги има едно но, футбола голяма част си е късметлийска игра. Не успяхме да вкараме първи гол и след първото почна да ми се прокрадва в главата какво ще се случи. 

Аз искам да кажа друго. Клоп този финал го обърка. Голям инат е обаче. Пусна Кейта и продължи в такъв значим мач да му се доверява и цял сезон му се доверява! ДОкога? Втората грешка на Клоп и каквото и да ми говорите е Конате. Защо с Конате? Матип горял в такива битки и при положение, че не е контузен и си знаят кътните зъби с Ван Дайк, Клоп пусна Конате! Видяхме при отменения гол как Конате се засука с Алисон и добре че съдиите ни пощадиха. Още е зелен Конате. Матип щеше да навлиза и навътре даже с неговите си дрибли. 

Та Клоп е голям инат и това му коства купи. Виждаме Салах не е във форма не се вади цял сезон. Винаги титуляр. Трент или Робо не са във форма и не се пуска Костас при положение че втория има по-добро центриране от Робо. Това е стила на немските треньори и те няма да го променят за нищо на света. Докато ей го Анчелоти съм сигурен че ако Бензема почне да е безличен веднага ще се търси друг. 

Друго, много сме бавни на трансферните прозорци. Сега лятото ще видим, но очаквам пак в последния час с един и двама да подпишем. Но това е недостатъчно. Поне 6-7 много добри играча трябват, защото и на пейката е пълна леш. Даже ще са малко. А следващия сезон ще е още по-труден и още повече мачове. Имаме Световно декември. И това трябва да се гледа. 

Link to comment
Сподели другаде

Халфовете си свършиха работата, Модрич и Кроос цял мач не се чуха почти. Даже се видя разликата, когато влезе Кейта и как рязко им зачестиха атаките. Ако имахме един играч от класата на тройката в центъра на скамейката, можеше и да гледаме съвсем различен край на мача и натиск накрая.
 

Като цяло няма как да си недоволен, когато си имал тотално надмощие над противника, който е затворил всякакво пространство за бързите ти крила. Тогава остава само да се надиграваш 1 на 1, ама с толкова хора зад топката хич не е лесно. 
 

Понякога един отбор е просто орисан да спечели турнира и това е, каквото и да правиш, все е малко, така беше с Челси 2012, с Интер 2010, така е било и с Ливърпул 2005.

Лятото задължително нападател и някой халф, който достойно да се включи на мястото на Тиаго, Фабиньо и Хендърсън. Кофти е да си дал 100 милиона за Кейта и Окса и двамата да са неизползваеми, за тези пари с друга успеваемост можеше да имаме двама топ играчи в центъра, а не да се чака на Милнър пред пенсия, Къртис и Елиът.

Link to comment
Сподели другаде

16 minutes ago, Plovdiv_1926 said:

 Кофти е да си дал 100 милиона за Кейта и Окса и двамата да са неизползваеми, за тези пари с друга успеваемост можеше да имаме двама топ играчи в центъра, а не да се чака на Милнър пред пенсия, Къртис и Елиът.

Стига вече едно и също за Кейта и цената му. По същия начин може да се говори и за други трансфери, но с обратен знак. В нашият отбор има доста играчи взети за 25-40 милиона, които вече години наред играят като за 100 милиона. 

Link to comment
Сподели другаде

Аз не съм казал нещо различно, просто Кейта беше взет с целта да бъде стълб на нивото на Върджил и Алисон, щом Клоп е решил да извади толкова пари за него. Не може всеки трансфер да ти е успешен, но в центъра има само привидна широчина и много по-малка такава откъм качество. 

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...