Jump to content

28.05.2022 Ливърпул 0-1 Реал Мадрид (ШЛ - ФИНАЛ)


Препоръчан пост

От суеверие (знам че много от хората тук са такива) не споделих какво сънувах онзи ден. Сънувах, че бихме с 1:0 на финала, само че играхме срещу Милан, а не Реал. Не му обърнах внимание, защото знам че тези сънища се случват на обратно. Така беше и 2018 когато сънувах, че бихме с 3:1 и Роналдо се контузи и го смениха на полувремето. Всички помним как се развиха събитията тогава. 

Link to comment
Сподели другаде

2 minutes ago, blunt said:

Какво е мнението за отменения гол на Реал. За мен ни върза там.

https://i.imgur.com/YtZMWuI.mp4

Имаше си засада. Аз повече се изненадах как тази топка пак отиде в краката на Бензема. Този човек все едно има магнит. 

Link to comment
Сподели другаде

Аз очаквах да стане така и не съм особено изненадан или разстроен. От месеци не играем добре в атака и само с късмет взехме повечето мачове. 

За другият сезон си пожелавам,пълна концентрация за шампионата и да вземем титлата а другите турнири да ги отсвирим.

Ще ми се Кейта и Окса да се маинят и да се вземе някой сериозен халф и ако Мане отпраши да се купи и някое бързо крило . Всичко друго си го имаме.

Иначе винаги е приятно да се събереш с хора от форума,малко беше тъжно на края но просто за грешният финал се събрахме😆😆 Поздрави за всички "майни" както и за бригадата от прокуратурата и адвокатската колегия. А пък пичагата (от другата компания)дето залагаше на гол за всеки от нашите и накрая прати да мрът всички от техният отбор +"френският хомосексуалист", също вкара колорит😆😆

 

Link to comment
Сподели другаде

3 hours ago, J.N.K. said:

Стига вече едно и също за Кейта и цената му. По същия начин може да се говори и за други трансфери, но с обратен знак. В нашият отбор има доста играчи взети за 25-40 милиона, които вече години наред играят като за 100 милиона. 

Проблемът не е цената, а присъствието му в отбора. То е ясно, че винаги може да има провал при трансферите.

Link to comment
Сподели другаде

Според мен няма как да му се получи вече на Клопо, ако продължава така да се инати и предоверява. Въобще дали ще стигнем до финал близките две години. А за този Нунес не се надявайте, защото пак сме бавни и тоя вероятно ще отиде при мангалите. И са как паднахме на финала и как не искат играчи да идват при нас.

Не знам, трябва да се прави нов отбор а това си иска пак време. 

Link to comment
Сподели другаде

52 minutes ago, oZZy said:

 

 

За късмета бих казал, че нямахме човек с харизмата на Ориги. Видяхме, че в едни от най-важните и напечени моменти той се проявяваше с решителни голове. Ако имаше възможността да играе нямаше да е изненада, ако беше вкарал. А ако го бяхме направили първи, много вероятно да бяхме и спечелили. 

Реал имаха опростена тактика: корава защита присъщо за Анчелоти и който се докопа до топката да я прати директно или чрез Модрич/Крос до Винисиус, разчитайки на скоростта му. Ако ние бяхме вкарали първи нямаше, за къде да се пазят и щяха да се отворят. Имайки повече свободни пространства щеше да е значително по-лесно на 3ката ни в атака. Уви не отбелязохме гол за пореден път на финал, което ни стана навик. И логично Реал без много да блести спечели.

Може да звучи пристрастно, но според мен незаслужено. Комбинация от съдийски аванти, дившки късмет и индивидуални прояви на някои играчи им спечелиха купата. В нито един мач в елиминациите не бяха по-добри от съперника си. В определени моменти - да, но не и в цял мач. 

Link to comment
Сподели другаде

След безсънната нощ, четейки разказите на очевидци за случилото се извън стадиона, днес вече по леко приемам загубата на футболния терен, имайки предвид фамилната ни обремененост.  In Klopp we trust!

Link to comment
Сподели другаде

13 minutes ago, zigfridson said:

Според мен няма как да му се получи вече на Клопо, ако продължава така да се инати и предоверява. Въобще дали ще стигнем до финал близките две години. А за този Нунес не се надявайте, защото пак сме бавни и тоя вероятно ще отиде при мангалите. И са как паднахме на финала и как не искат играчи да идват при нас.

Не знам, трябва да се прави нов отбор а това си иска пак време. 

Да, беше важно да спечелим този финал. Някои ключови фигури изиграха последния си сезон при нас, други пък минаха пика си и щеше да е чудесна възможност да се "простим" по подобаващ начин взимайки ШЛ. Така и успешно щяхме да завършим прекрасен сезон. Сега горчилката остава. Нямам нищо против, че спечелихме КЛ и ФА, ама ако си спечелил по важния трофей Титла/ШЛ другите две купи са бонус, в противен случай се превръщат в утешителна награда. Все едно вместо Джакпот от 1млн да ти наплатят 10к. Ами по-добре е от нищо, ама не като 1млн все пак.

Знам, че някои колеги ще ме упрекнат за думите, но за мен има 3 купи. Казвам ги по приоритет: ШЛ, Титла и всички останали. Да, ако си отбор извън топ3 може би една купа, каквато и да е тя да ти осмисли сезона, но за клуб с нашите претенции и моментни качества, другите купи са си утешителна награда.

Link to comment
Сподели другаде

Тая Шампионска лига си беше задължителна, ако питате мен за Клоп и проекта му по обновяването на състава. Първо, не мисля, че скоро ще ни се отвори лесен път до финала с такива опоненти като Бенфика, Виляреал (с цялото ми уважение към клубовете). Барса, Юве няма да са все така слаби и второ при нулев следващ сезон никой нямаше да прави трагедии, а при това положение ще започнат дюдюканията срещу Клоп и вече започналата да скърца машина и никой няма да си и спомня за ФА къп, а лимонадата щеше да е горчива. Та тая Шампионска лига щеше да му даде комфорта - време. И за експерименти и за намиране на заместници на нападателите. Сега ако не направи някаква бомбастична лятна селекция и всички нови паснат като дялани камъни, като нищо ще е тегав новият сезон. Та вчерашният провал да не се превърне в началото на дългосрочен спад. Въпросителните ще стават все повече с настъпване на лятото. Дали Мане ще си тръгне за 30млн с калъфката на ШЛ или за двойно повече като актуален носител..

Link to comment
Сподели другаде

18 hours ago, AllYouNeedIsKlopp said:

Това е много неблагодарно мнение според мен... Аз съм на 23, детството ми мина кажи речи в най-тъмния период на отбора, за такива неща като титли и купи никога не съм си и мечтал. От 2005 спомени нямам, от 2006 също, 2007 имам някакви бели петна, оттам нататък вече помня някои проблясъци в ШЛ, а от 2009 най-яркия ми футболен спомен е гола на оня негодник Македа, помня даже къде точно бях застанал в стаята и какво играех на компютъра(Zoo Tycoon🤣), когато го вкара.
Мисълта ми е, че цяло едно поколение фенове на тоя отбор израсна в една абсолютна тъмнина, придружена с шума, идващ от феновете на другите отбори, като при мен бяха на 90% фенове на Юнайтед и Челси. Всяка купа е безкрайно ценна, без значение дали е "Лимонадата" или тази, която не успяхме да спечелим тази вечер.
Благодарение на този треньор и благодарение на всички тия момчета, играещи за него в момента, за първи път мнозина от нас разбраха какво е отбора ти не просто да печели трофеи, но и да бъде истински фактор за най-големите отличия. Тази вечер не се получи, преди седмица - също. За съжаление при нас нещата винаги стават по най-трудния начин, какво да се прави... 
Но лично аз съм благодарен и се старая да извличам позитиви и да се наслаждавам(колкото и да е трудно) дори и на моменти като този, защото съм ги чакал толкова дълго време. 

Имаме добра основа, имаме един от най-добрите треньори в света, пътя на тази група играчи няма да приключи тази вечер, както не приключи през 2018. Сигурен съм, че ще се върнем. 🙂

3 пъти чета поста и 3 пъти гледам потребителя, после още 3 пъти търкам очите. Скролвам на долу и после, пак се връщам на това мнение. 
Къде бяха тези твои букви до сега...

Link to comment
Сподели другаде

Най-хубавото след този мач е парадът в момента. Личеше си в началото, че на момчетата не им е хич до празненства, но толкова хора са излезли да ги посрещнат. Страхотна любов между фенове и отбор. Чак на мен ми олекна от вчерашната горчилка.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...