Jump to content

28.05.2022 Ливърпул 0-1 Реал Мадрид (ШЛ - ФИНАЛ)


Препоръчан пост

От това което разбрах някакви френски маймуняци омешани с мадридски маймуняци са прескачали оградите и са влизали на стадиона без билети, а нашите съпорти са отнесли лютивия спрей. Браво уефа, браво перес добре свършена работа. 👏

 

Link to comment
Сподели другаде

Ето за това съм фен на този отбор, защото сме завършени оптимисти и идеалисти. Вчера след загубата ми беше криво точно няколко часа. Този отбор ще ни радва още много, без значение колко купи спечели. В крайна сметка ние сме фенове на Ливърпул не заради купите (поне аз де), а заради невероятната емоция и енергия, която носи този отбор. Затова съм съгласен напълно с думите на Клоп, че сме най-добрия клуб в света!

Иначе по мача само с две думи - съдбата дава, но и съдбата взима. Явно има още какво да ни взима за "Чудото от Истанбул". Дано вече сметката да е пито-платено.

https://fb.watch/djDhQNZMHq/

Link to comment
Сподели другаде

Мислех да вляза във форума след финала и да изригна,но нямаше смисъл да скапвам и без това скапаното ви настроение.Може да прозвучи странно,но ви уважавам всеки един от вас и една от причините,мисля,че ви е ясна. Минаха няколко дни и си мислех,че ще ми мине лесно,но уви......Единствения отговорен за провала на шампионската лига и на премиер лига,бе и е ЮРГЕН КЛОП. И не,няма да мръдна и с йота от казаното.А защо мисля така? Казвал съм го и пак ще го кажа.Не може и не трябва да променяш нищо генерално,когато една система,схема,постройка,тактика е работеща за отбора ти.Но уви,точно това направи този човек. Когато линията на защита ти е на центъра,когато най значимата средна линия е размита в куп от играчи на противника,а нападението ти е отишло в малката палантерия на противника,тогава не ни очаква нищо добро.И Лутън ще ни предугадят,стига да имат малко поне можещи изпълнители,а какво остава за онези от голямата бира....В последния мач схемата на игра се менеше като изскачащите топчета на тотото....4 3 3,4 4 2,4 2 3 1 ......Как смятате,това не обърква и уморява играчите?.....А най лошото е,че това се налага в тренировките....Когато за първи път приложи същата тази боза,бе с Астън Вила и всички ние помним случилото се.Но не,били всички играли с тази схема и постройка и дай ще я махаме и ще сме "оригинални"......Може още да се каже,но има ли смисъл.В заключение ще кажа,че ако това нещо не се промени и не уври главата на този човек,то нищо добро не ни очаква и ще стане в крайна сметка така,че човекът издигнал този отбор отново в големите игри,същия ще го запрати в миманса.......

Link to comment
Сподели другаде

14 hours ago, zigfridson said:

От това което разбрах някакви френски маймуняци омешани с мадридски маймуняци са прескачали оградите и са влизали на стадиона без билети, а нашите съпорти са отнесли лютивия спрей. Браво уефа, браво перес добре свършена работа. 👏

 

Малцина бяха тези, които успяха да прескочат тъй като оградите бяха поне 4-5 метра високи, а докато това се случи от другия край вече ги чакаха куките. Целият проблем стана заради това, че допуснаха местната сган и паплач изобщо до периметъра на стадиона, а тези които бяха хващани да нахлуват изобщо не бяха арестувани - четене на конско, пускани и отново същия цирк, абсолютно неадекватно поведение, а най-жалкото е че след края на мача отново изкараха сълзотворния газ в готовност да го използват - .https://ibb.co/gPC9P3H . Майната му на резултата, нито ще е първата нито последната загуба, след преживяното най-важното е, че нямаше жертви, а опасността това да се случи беше огромна. Ще разкажа повече като се прибера.

Link to comment
Сподели другаде

1 hour ago, low said:

Хубаво е след разочароващ резултат човек да изчака известно време преди да си изрази мнението, така че нарочно пиша чак сега.

Чисто игрово изиграхме много стабилен мач, като се прояви и от двата отбора типичното по-предпазливо поведение във финални мачове. В защита бяхме почти перфектни, позволихме доста малко шансове за безспорно много класните Бензема и Винисиус. Двамата не получаваха често захранване от дълбоки позиции (ситуацията при отменения гол беше точно такава, но аз очаквах да успеят повече пъти), така че добре свършена работа и от тази гледна точка.

Напред не бяхме особено изящни, това е ясно. Щом нападенията на Сити и Челси им напълниха кошарата на Реал, то би следвало и ние да можехме. Но все пак едно e при елиминация в два мача, друго е на финал. При гредата на Мане и при 1 на 1 срещу Салах Куртоа направи величествени спасявания, трябва да му го признаем.

Ударът на Кейта няма да го коментирам, освен че беше толкова сам, че можеше да си я спре, да изпие едно кафе, да звънне на майка си да се похвали, че ще вкара на финал на ШЛ, и чак тогава да я насочи както трябва като професионален футболист във вратата.

В крайна сметка един крив удар, превърнал се в асистенция, наклони везните в полза на Реал.

При свършен факт е лесно да кажем, че може би Жота да беше започнал, а Диас да влезе свеж второто щеше да е по-уместно, ама все тая вече. Конате игра супер, макар и все още да смятам, че Матип трябваше да започне.

Какво Клоп е сбъркал не знам - може би, че направи така да се борим за всичко до последно, както подхожда на нашия клуб. Надявам се да продължава така да греши.

Някой беше написал, че сме нямали "големи играчи". Ясно е, че никой от тях няма да се обиди от това, ама поне на мен би ми било неудобно да кажа нещо толкова абсурдно. Сигурно е плод на емоция.

Имаме големи играчи, голям треньорски щаб и изиграхме голям сезон. Разликата между 2 и 4 купи видяхме колко е миниатюрна. А разликата между 2 купи и 0 купи е някоя и друга пропусната дузпа.

Сега предстои месец и половина скука поне до началото на контролите, освен леко развлечение покрай трансферите. Няма да ни държи еуфорията от спечелен трофей в последния мач за сезона, но мен поне ще ме държи приятното очакване за още по-великите неща, които тази група от играчи и треньори има силите и таланта да постигне.

Аз бях този, който каза за "големите" играчи и стоя зад думите си. Под "големи" говорех, такива с характер, с "топки", жаргонно казано. Не може най-доброто нападение (или 2рото след Сити) да не може да вкара и 1 гол за 3 финала (330 мин общо с продълженията). Просто бяхме длъжни да го направим в най-важния мач за сезона, а не го сторихме. Не знам дали проблема е метален или от друго естество, но щом ти се случва 3ти пъти в толкова кратък срок, явно има нещо. Срещу Челси ни огря два пъти, заради дузпите, но при по-важния финал се провалихме. Липсваше ни лидер. И това ясно си проличава в такива моменти. Преди това беше Стиви Джи. Този човек имаше умението в най-напрегнатите моменти да взима най-правилнлто решение. Дали ще шутира от далеч или ще подаде на непокрит играч, винаги имаше смелостта да поеме тази отговорност. Такъв играч в момента нямаме. Да имаме класа и доста балансиран състав, това е безспорен факт. Не съм казал, че нямаме класни играчи, а лидер/и нямаме. А в такива мачове ти трябва.

А за Реал какво да кажем? Щом вратаря ти е станал играч на мача, не говори много добре за целия отбор. Ама едва ли има голямо значение щом спечелиха купата. 

Link to comment
Сподели другаде

1 hour ago, Stivi_G said:

А за Реал какво да кажем? Щом вратаря ти е станал играч на мача, не говори много добре за целия отбор.

 

Да, но  Клоп каза че не говори добре за другия отбор - демек нашия.

Преди това ПСЖ им вкара общо 2 гола, Челси общо 4, Сити общо 5.

Дори и  Шериф Тираспол ги би в Мадрид с 1:2  🙂 

Вече си мисля, че може би щеше да е по-добре за нас, ако им бяха признали гола в 44мин,

за да има време на почивката да се пренастроят, отколкото да получим удара в 59 мин,

когато отстрани вече е много по-трудно за решителна и ефективна намеса от Клоп.

 

Кралят пак взе своя данък.

 

 

Link to comment
Сподели другаде

26 minutes ago, baivan said:

Вече си мисля, че може би щеше да е по-добре за нас, ако им бяха признали гола в 44мин,

 

И аз почвам да си го мисля това. Поне на полувремето Клоп можеше да реагира, а с това минаване между капките нищо не променихме на почивката.

Link to comment
Сподели другаде

Ако им бяха признали този гол всеки 3ти пост тук щеше да е със сексуални намерения към роднина на съдията. На мен ми се щеше да бяхме вкарали ранен гол. Така Реал щяха да се отворят и щеше да стане зрелище. Много вероятно беше и ние да спечелим при такъв развой.

Link to comment
Сподели другаде

20 minutes ago, Stivi_G said:

Ако има бяха признали този гол всеки 3ти пост тук щеше да е със сексуални намерения към роднина на съдията.

 

Мнението ми да се счита така - ако гола им в 44 мин  беше съвсем редовен.

Link to comment
Сподели другаде

8 hours ago, Stan1 said:

Единствения отговорен за провала на шампионската лига и на премиер лига,бе и е ЮРГЕН КЛОП

Юрген Клоп поема цялата отговорност за представянето през сезона и аз съм съгласен

Link to comment
Сподели другаде

Някой по запознат със статистиката, да каже имало ли е друг финал на шл, в който съдията да е от страната домакин? Аз на прима виста, не се сещам. Обикновенно и той е от неутрална страна.За мен Клеман Тюрпе, леко си свиреше спорните ситуации се в полза на балетя. Но разбира се, че няма да се оправдаваме с него!

Link to comment
Сподели другаде

8 minutes ago, хектор said:

Някой по запознат със статистиката, да каже имало ли е друг финал на шл, в който съдията да е от страната домакин?

Да, както и в миналото на финали за  КЕШ, УЕФА, КНК.

Не рядко става така, но само ако финала е в страна с развит футбол и признати съдии, като

Испания, Германия,  Италия, Англия, Франция. 

 

Link to comment
Сподели другаде

То като са клубни отбори и играят футболисти от различни националности  (както и мениджърите), няма голямо значение. Ако съдията беше немец или италианец, също можеше да се правят упреци спрямо пристрастията към някой от двамата мениджъри. Конкретно в този мач няма сериозни забележки за съдийството. Ако бяха признали гола на Бензема вече щеше да е друго. А иначе съдийството какво беше спрямо Реал в останалите мачове и като цяло подкрепата която имат Реал и Барса в ШЛ си е друга тема.

Link to comment
Сподели другаде

В крайна сметка някой от форума беше ли на стадиона? Вчера на връщане от Париж в самолета слушах бая страшни истории за цялата ситуация и на отиване и на връщане от стадиона.

Link to comment
Сподели другаде

Прочети ми поста от вчера. Страшни, ако не си бил на рисково гостуване в Европа - последните години Италия и Сърбия, защото за съжаление в това се превърна. Сблъсъци с полиция, местни, сълзотворен газ, лютив спрей, затваряне на входове - от всичко имаше. С разликата, че това е финал и е пълно с деца, жени и възрастни. Пълна липса на организация във всеки един аспект. Дори не съобщиха, че началото на мача е забавено за да може всички да влезем навреме и за съжаление имаше хора, които не издържаха физически и психически, и си тръгнаха. С организация помежду си и допускайки тези с децата и възрастните първи, последните влезнахме в 20-та минута. 4 часа, които опорочиха целия ден.

Link to comment
Сподели другаде

Тези ако бяха вероятно щеше да мине всичко по мед и масло . Масово конвоирани извън Париж, никога досега не охранявали събитие от такъв мащаб, камо ли пък сблъсквали се с огромен размер тълпа. Ти го викаш да проведете разговор, онзи въпреки че има ограда помежду ни се чувства застрашен и от разстояние започва да пръска безразборно с газ все едно циганин тестерите на летището.

Link to comment
Сподели другаде

Valverde after the Final "Watching my son is more complicated than marking Robertson."

 

Арогантността им печели всички тия финали. Видя се, че ние сме спечени от това, че сме фаворити. Не показахме лицето, което очаквах въпреки там няколкото спасявания от Куртоа, НЕ направихме достатъчно, особено след гола им.

Link to comment
Сподели другаде

Ха, това си е истински цитат - аз мислех, че е измислено , като онова пак уж от Валверде, че  "певицата преди мача имала по-добър пърформънс от Салах във финала" 😄 , което май се оказа измислица.

Робъртсън, както пише в статията, пък признал, че раздавал билети на приятели - ква е тая връзкарщина.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...