Jump to content

Висша Лига 2022/23

Recommended Posts

1 minute ago, Bellamy said:

Сега чета. Излязло е първото становище на съда!
На Сити няма да бъдат отнети титлите от Шампионска Лига!!!

Еее, аз мислех, че ще ги накажат като им отнемат всички титли от ШЛ, та да се научат!

Споко отново нищо няма да стане.. а и да стане облагодетелстван ще е е арсенал и всички отбори пред нас. А на нас титлите от 2019 и 2022 няма кой да ни ги върне

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ама какъв ни е проблемът със Сити и защо да им се взимат титли? Купиха ли си успеха - купиха си. Челси как си купиха титлите преди 20 години и впоследствие станаха самоиздържащ се отбор. Просто тогава нямаше фин. феърплей, следователно всичко си беше легално.

Някак си не е честно спрямо малките изведнъж да почне да се налага финансов феърплей. В момента за нас е много по-добре да има такъв, естествено, но ми е интересно какво щеше да е, ако ФСГ не бяха свършили толкова добра работа последните 10 години и вместо тях беше някой слаб управник като Муурс. Сега щяхме да ревем срещу ФП, защото Ливърпул щеше да е много изостанал като бранд и приходи от другите.

Аз бих бил твърдо за финансов феърплей, ако всички почваха от едно и също ниво. Така щеше да е равно за всички. Ама няма как да има равенство и в момента финансовият феърплей облагодетелства големите грандове и спира малки от това да им върже с по-дашен собственик и да се превърнат и те в гранд.

Нали и тук повечето искат нови собственици, които да харчат повече, отколкото клубът генерира?

Клубът генерира достатъчно. Винаги сме били в топ 3/4 последните години. Разликата със Сити и Челси, че отбори като Ливърпул и МЮ са утвърдени брандове от десетилетия и нямат нужда толкова от brand awareness. Ако се даваха малко повече пари за трансфери, разбирай по-голям нет спенд за да може да се подновява отбора постепенно, то можехме да избегнем сегашното положение. Или поне да не е толкова трагично. Можехме да прибавим допълнителни трофеи към иначе силните предходни сезони и така да увеличим и проходите. Много условности има.

Jesse Marsch sacked after less than a year in charge

_128540849_bbc-sport-h2h-square--577a5b3

Много съм доволен!

спрягани възможни наследници

_128541518_leeds.png

Rafael Benitez
Marcelo Bielsa
Carlos Corberan;  Current club: West Bromwich Albion
Steven Gerrard
Ralph Hasenhuttl
Kjetil Knutsen;  Current club: FK Bodo/Glimt
Mauricio Pochettino
Ange Postecoglou;  Current club: Celtic
Nuno Espirito Santo;  Current club: Al-Ittihad
Thomas Tuchel

19 minutes ago, oZZy said:

Тия да не би заради това да разкараха Кансело в последния момент да влязат в някакви финансови рамки за заплата …

Като нищо. Да "разкараш" такъв играч и то повредата на сезона си е доста глупаво. А оправданието с "обтегнатите отношения" между треньор и играч винаги вървят. 

4 hours ago, blunt said:

Аз бих бил твърдо за финансов феърплей, ако всички почваха от едно и също ниво. Така щеше да е равно за всички. Ама няма как да има равенство и в момента финансовият феърплей облагодетелства големите грандове и спира малки от това да им върже с по-дашен собственик и да се превърнат и те в гранд.

Защо да е така. Дай по-конкретно.
Аз съм сигурен, че ако се спазва до последния кодекс ффп, малки имат по-голям шанс да достигнат големите и казвам защо.
Колко пъти сме казвали, ех ако, не бяха отборите с пари, еди си кой отбор заради школата си или скаутското звено щеше да просперира. С едно стриктно спазване на закона, по-трудно ще се докопват богаташите до тези отбори

4 hours ago, blunt said:

Нали и тук повечето искат нови собственици, които да харчат повече, отколкото клубът генерира?

👏👏

14 minutes ago, Bellamy said:

Защо да е така. Дай по-конкретно.
Аз съм сигурен, че ако се спазва до последния кодекс ффп, малки имат по-голям шанс да достигнат големите и казвам защо.
Колко пъти сме казвали, ех ако, не бяха отборите с пари, еди си кой отбор заради школата си или скаутското звено щеше да просперира. С едно стриктно спазване на закона, по-трудно ще се докопват богаташите до тези отбори

👏👏

Всеки бизнес има някакви кредити, ако не генерира достатъчно пари не е проблем да изтеглят някой кредит и да вземат един двама играчи и после да го изплащат...като не могат да създадат други начини да изкарва клуба и така може...

Изявление на ФА: "Феновете на Ливърпул да не наглеят много, а да ни целуват ръка, че не прекратихме сезон 2019-2020"

Сетила се Мара да се побара. Тия мастии от ФА правят какво ли не да видят някой ландънски отбор да спечели ВЛ. Били ги разследвали от 5 години? Да бе. Що не вдигнаха шум като направихме 98 и 92 точки? Сега като Арсенал имат шанс, дай да дестабилизират, осакатят и извадят от играта МС. Ама предните сезони беше удобно да ги подпират с 4-5 точки на сезон, за да може да са пред омразния Ливърпул.

4 hours ago, Dacheff said:

Всъщност не знам това къде си го видял. Повече искаме да се харчи адекватно. Не може да си в топ 3/5 на най-генериращите клубове в света, а да харчиш като Фулъм. 

Повечето тук не искаме клубът да харчи повече, отколкото изкарва, а адекватно на това, което изкарва. 

И това го знаеш, че не е така , защото?

Иначе, Фулъм е кофти пример -  Милнър взима повече от най-големите им звезди.

17 minutes ago, blunt said:

И това го знаеш, че не е така , защото?

Иначе, Фулъм е кофти пример -  Милнър взима повече от най-големите им звезди.

Кое как знам, че не е така? Примерът с Фулъм беше ей така, макар че няма да се учудя и да е истина, сещайки се за оня сезон като влязоха във ВЛ що пари пръснаха.

Гуардиола напуска Манчестър Сити

gong.bg
Gong.bg
преди 31 минути

Е, що сега бе Пепи? Като секнат кинтите и плъховете първи напускат потъващия кораб! Ама и ние сме едни "късметлии" 🤣

След Ман Сити: Започна разследване и срещу ПСЖ

gong.bg
Gong.bg
преди 15 минути

Като гледам петродоларите вече са под прицел! Така, че да стягаме коланите, ще илядим под ръководството на ФСГ. Клоп да не рипа много, че ще остане безработен, а в Ливърпул ще има революция и линч на янки 😉

5 minutes ago, Taipan said:

След Ман Сити: Започна разследване и срещу ПСЖ

gong.bg
Gong.bg
преди 15 минути

Като гледам петродоларите вече са под прицел! Така, че да стягаме коланите, ще илядим под ръководството на ФСГ. Клоп да не рипа много, че ще остане безработен, а в Ливърпул ще има революция и линч на янки 😉

Това е клик-бейт заглавие. Не става въпрос за измами.
Иначе получавам душевен оргазъм, на всяка новина за клуб свързан с  петродолари, че бива разследван