Jump to content

Висша Лига 2022/23

Recommended Posts

Интересно - някой от Ковънтри или Лутън ще е във ВЛ от новия сезон, и двата отбора не са били в елита от доста време. Шефийлд Юнайтед и Бърнли си ги знаем

Sent from my iPhone using Tapatalk

10 hours ago, Raybeez93 said:

Интересно - някой от Ковънтри или Лутън ще е във ВЛ от новия сезон, и двата отбора не са били в елита от доста време. Шефийлд Юнайтед и Бърнли си ги знаем

Надали ще е особено интересно. Вероятно ще ги бият като добитък.

2 hours ago, Dacheff said:

Вероятно ще ги бият като добитък.

Така се смяташе и за Брентфорд, когато влязоха горе за пръв път в историята си.

Ковънтри имат над 30 год участие в края на 20и век, помня ги от тогава още.

Изпадали са чак до Лига 2, но в последните 6 год имат вече две промоции и сега са на 50% шанс от трета и най-важна.  Освен, че имат история, от около 15 год имат и отличен стадион, построен през 2005 и разширен през 2010 с капацитет 32 600

https://en.wikipedia.org/wiki/Coventry_Building_Society_Arena

За сравнение Лутън имат едно селско стадионче за 10 000 край Лондон,

подобно на това в Своге спрямо тези в София.  🙂

https://en.wikipedia.org/wiki/Kenilworth_Road

Те и Борнемут са със стадион около 11к, ама колко години се задържаха. Изпаднаха и вместо да потънат надолу, както много други отбори, включително такива с огромни стадиони, като Съндърланд, например, веднага се върнаха и догодина пак ще бъдат във ВЛ.

Аз съм за Лутън. Преди ВЛ  имаше някои отбори Таун в Първа Дивизия. А Кенилуърт Роуд си звучи почти митично.

Ковънтри не са ми симпатични откак ни биха '97-а с гол на  Дион Дъблин не ща да ги видя. Коефициента беше много сочен за него мач.

Аз пък съм за Ковънтри.

С Лутън стават твърде много отбори от Лондонския вилает. 

Ковънтри е с 50% по-голям град от Лутън и ... може да им го върнем за 1997.

Единственото положително нещо за Брайтън през първото полувреме, е че ... падат само с 1-0! Нюкасъл така ги сгънаха, че този резултат име е като печалба от тотото на Брайтън. Резултата ги оставя в играта и през второто...😉 Ама, ако продължава в този дух мача, то резултата ще е най-малко 3-0, така че трябва промяна от Чайките второто, ако НИЕ ще очакваме нещо от този мач! Иначе за тях ми е през .... 🤪

Докато го напиша и мача реално свърши - 2:0... Вярно има още полувреме, но ....🤮

Лоша работа.. Нюкасъл, ако бият и Лестър си осигурявят място в Топ4. А като видях в какво състояние са Лестър в мача им с нас , няма да им е особено трудно. Манафите също имат доста лесни мачове

Има още шанс и двата отбора могат да се издънят.

Ние да си спечелим двата мача, пък каквото стане. Дори да не влезнем в ШЛ, ще сме направили засилка за следващия сезон.

Но към колегите, които казват, че не трябва да играем в ЛЕ - това е изключително пагубно за коефицента ти, да не участваш въобще на евротурнири. Да си в ЛЕ е 100 пъти по-добре, отколкото да пропуснеш една година и да запишеш 0 точки.

34 minutes ago, alex59 said:

Предлагам манчовците да изиграят кратката пиеса "Трите хикса". В главната роля Хари Магьосника.

Идеално ще е! Мисля, че нас и два техни хикса, в трите им мача, ще ни свършат работа. И ще ги прецакаме, с по-добра голова разлика. 

49 minutes ago, livernas said:

Идеално ще е! Мисля, че нас и два техни хикса, в трите им мача, ще ни свършат работа. И ще ги прецакаме, с по-добра голова разлика. 

Манго, играят с/у супер немотивирани отбори, няма шанс, не се зареждайте с напразни очаквания!

Замъка беше надеждата, но тоя Зебри излезе с резерви и юноши, все едно има още 10-15 мача до края и тоя не му е най- важния! Да си изпускат сега и 7-то и да одат в Конференциите да им дойде акъла!

3 hours ago, S.G. said:

Да си изпускат сега и 7-то и да одат в Конференциите да им дойде акъла!

Съгласен съм, но за целта ние трябва "да дадем" 3 т. на Вила утре,

след което те в прекия им домакински мач да бият Брайтън и да събират  63 т.

През това време Брайтън бие Светците, става 61 т, но НЕ БИЕ шампиона Сити

и гостува в Бирмингам имайки  61 или 62 точки.

Ако се случи така, Брайтън ще останат чак на осмо място и може би никаква Европа,

ако Тотнъм спечелят и двата си мача - с Брентфорд у дома /лесно/ и после като гости на Лийдс /по-трудно/, но там равния няма да устройва и двата отбора и ще се играе до победен гол в последните секунди за някой.

Утре бачо Клоп да пуска крал Артур Мело и да гледа от далеч какво ще става.

Иначе за нашия шанс да минем мангала трябва да разчитаме

- първо на Борнемут, които очаквам да са много мотивирани от публиката си като за последен техен домакински мач след успешен сезон и то срещу омразен "голям" отбор, на когото всеки средняк се хвърля у дома си.  Имат към 35% шанс манго да не бият.

Тъй като те играят едновременно с нас от 17 часа, на почивката и после към 80-85а мин. нашите ще следят развоя там - дали манафите вече водят с много или още се запазва равенството.

- второ, особено ако се е случило първото, ще разчитаме на Челси,

които може би след като са разгромени от шампиона на 21 май,

ще гостуват на манго на 25 май с идея да покажат някакъв резултат и техния американец Бойлера да прецака Гейзерите 🙂