Jump to content

Кой фактор най-много прецака сезона на отбора?


Кой фактор най-много прецака сезона на отбора?  

43 потребители са гласували

  1. 1. Кой фактор най-много прецака сезона на отбора?

    • Окса и Кейта (слабата форма на халфовата линия като цяло)
    • Физическата ни подготовка е жив т*шак (контузиите)
    • Новата формация с 9-ка обърка всичко (липсата на тактически облик на отбора)
      0
    • Пропуските на Салах и Нунес (слабата форма на нападението като цяло)
      0
    • Късата ни скамейка във всички линии на терена
    • Книгата на Пеп Линдерс
      0
    • Бойко Борисов загуби властта в България
    • Не купихме халф лятото
  2. 2. Защо не взехме халф лятото?

    • Клоп и треньорският щаб не разкараха ненужните играчи, за да се освободи място и пари за нов играч
    • ФСГ не дадоха пари, а клубът генерира достатъчно оборот
    • По малко и от двете
  3. 3. Кой е виновен за лошата физическа подготовка?(може повече от един отговор)

    • Никой. Миналият сезон приключи късно, а новият започна рано. Лошо стечение на обстоятелствата
    • Клоп и изтискващите му методи на работа
    • Докторът, Fitness coach-ът и там другите разбирачи подведоха Клоп
    • ФСГ, защото не дават пари за химия
  4. 4. ФСГ трябва ли да си ходят?

  5. 5. Клоп трябва ли да си ходи?

    • Не, разбира се! Само той може да оправи бакиите
    • Да, веднага!
      0
    • Да му дадем време до края на сезона и ако се издъни, да се маха.


Препоръчан пост

Интересно ми е да кажете, кой е факторът, който води Ливърпул надолу в класирането.

В началото на сезона аз бих отговорил липсата на нов халф, ама развитието на сезона показа, че физическата подготовка е тотал щета и според мен тя ни закопа целия сезон, за съжаление такива проблеми може да се отразят и 1-2 сезона напред.

 

Пуснах и още няколко въпроса. Ще ми е интересно да си запишете и аргументите като коментар.

Link to comment
Сподели другаде

Аз да си призная вече не знам на какво да вярвам. 

Информациите които идват отвсякъде са много двуполюсни. 

Всички знаем колко твърдоглав е Клоп. Всички дъвчем това предоверяване и много добре знаем каква е ситуацията там. От друга страна сякаш първите години на Клоп в отбора, като нещо объркваше, той се учеше и в следващите години грешките бяха поправяни и всичко вървеше добре. 

В един момент идва сезона със злополучната контузия на Вергилий, започва се едно шикалкавене покрай трансферите, едно говорене как е доволен от всичко, а в същото време си личи как отбора страда на терена. 

Фактора заради к ойто сме на това дереже в момента е по оста Клоп-ФСГ. 

Ония са казали оправяй се с наличното, като минимизирай щетите, а когато има възможност ще се скача за някой трансфер на година-две. 

В същото време напускащите не си ги обяснявам. Първо Едуардс, после Уорд, преди тва някви доктори. А спомнете си преди взехме специален треньор за тъчове за да може да надграждаме играта си дори в тая фаза. Направо не ми го побира ума. 

Размирисано е отнякъде просто не знаем откъде. 

Link to comment
Сподели другаде

2 hours ago, fishek said:

Ония са казали оправяй се с наличното

 

По ми се вярва, че Клоп им е казал: 

Мога да се оправя с наличните засега. Залагам повече на тренировките за по-добри резултати. 

 

Link to comment
Сподели другаде

Според мен и на въпрос едно трябва да са квадратчета, т.е. повече от един отговор, макар и начина, по който е формулиран въпроса да не предполага това.

Физическата подготовка е ясно, че е зле и е главен фактор за слабата форма на отбора, не само заради контузиите, но и като цяло представянето на много единици. Но, ако Салах и Нунес бяха вкарали по един или два гола още, щяхме да сме доста по-напред в класирането, да не говорим, че сигурно щяхме да сме били и Сити за лигата и на полуфиналите с Нюкасъл.

Link to comment
Сподели другаде

7 hours ago, oZZy said:

Много хубава анкета си направил. За мен има някои неща, които объркаха сезона, но както @fishek пише, има неща които не разбираме.

1. Наистина играчите са уморени след последния сезон. За мен това е базовата причина за проблемите ни. Хендо дето е мега тичач, не прилича на себе си, Фабиньо е стабилен почти винаги, но сега играе слабо (там не знам дано около раждането да няма някакви проблеми). Клоп и щабът му са наясно с това повече от нас, знаят какво трябва да се направи за да се възстановят играчите. Ок - време преди да почне сезона няма, тогава трябва да се направи нещо друго, може би трансфери или пък подготовката да е по-различна за да се избегнат контузиите. Какъв е бил планът на Клоп точно, не ми е ясно. Фактите са, че:

2а - контузиите се появиха, при много футболисти. В последния мач срещу Брайтън се видя, че след като влезе Дарвин успяхме да ги натиснем доста. Според мен ако Диас и Жота не бяха контузени, щяхме да играем много по-добре. Нямам предвид само, че щяхме да сме по-опасни в нападение, ами и халфовата линия и целият отбор щеше да играе по-добре. Едно време в първия мач срещу Реал си спомняте като контузиха Салах как Реал успя да се дръпне доста по-напред и да притиска халфовата линия, Марсело заигра едно 20-30 метра по-напред. Сега се получава същото. Окса, Харви и Карвальо нямат тази острота и не могат да компенсират липсата на бързо крило. От там вече страда и халфовата линия, и защитата, тоест целия отбор. Дали тези контузии са могли да бъдат избегнати, нямам идея. Но е видно, че при нас се получават редовно след натоварващи сезони. Едно време Клайн така се счупи след като беше направил много мачове предния сезон, което всъщност даде шанс на Трент. Има нещо сбъркано след като това се повтаря, за мен не е лош късмет.

2б - трансфери, които да ни покрият, не се направиха. Нито Дарвин (още тактически не е влязъл в отбора, наказание, контузия), нито Карвальо, нито новия бек, нито Артур успяха да помогнат по някакъв осезаем начин и да заместят изморените ни футболисти. Отделно нито Харви, нито Къртис, нито вечно контузените Окс и Кейта успяха да помогнат. Отново Клоп се остави да бъде подведен.

3. Трансферите - няма пак да пиша за пари, радвам се, че взехме Дарвин, но вярвам, че занемарената халфова линия щеше да реши този проблем с контузените крила, който описах по-горе (справка мача с Барса). Вярвам, че ако бяхме взели халф титуляр, който сега да играе с Тиаго всеки мач щяхме да изглеждаме много по-добре и да компенсираме другите проблеми с контузиите. Може би нямаше да сме 1ви, ама в 4ката със сигурност. Тук главата ми не го побира как така минахме от халф (Чумени) на 2ма нападатели (Дарвин + Гакпо). За мен няма оправдание. Това е все едно да си фермер и вместо да си купиш трактор да не ти замине реколтата, ти си купуваш Ферари (Дарвин) щото те кефи и лимузина (Гакпо) щото си я намерил изгодно и да не те преварят другите. И след това се оправдаваш, че старите ти трактори са се счупили и заради това не можеш да вършиш работа. Всъщност досега журналистите не са питали Клоп този върпос - защо след Чумени се купиха Дарвин и Гакпо. Би било интересно да чуем отговор.

4. Формацията - подписвам се с двете ръце, че Клоп не знаеше какво да прави с Дарвин в началото. Дали уругваецът го е изненадал неприятно с липса на някое умение, дали сме го купили без да помислим на 100% как ще го ползваме - не знам. Генерално идеята е ясна - видя се миналия сезон. Фалшивата 9ка Фирмино игра по-малко, повече играха Жота и след това Мане, тоест халфовата линия си вършеше работата, нямаше нужда от Фирмино и заради това по-добре да има истинска 9ка, която да вкарва голове = Дарвин. Ок, проблемът с трактора не беше решен, ама дори да беше - да бяхме купили Чумени и Белингам, с Дарвин на терена като 9ка закъсва Салах. Той играе по-напред от Жота и Мане, да не говорим за Фирмино. Какъв е планът за Салах тогава? Защо остана в отбора за рекордна заплата. Това не го разбирам. Или Салах трябваше да бъде продаден и да бяхме взели някой тип Луис Диас да играе за Дарвин, или трябваше да вземем заместник на Фирмино за да може Салах да си играе както преди.

Е това е  анализ,нямам думи!

Link to comment
Сподели другаде

Като има впредвид как играем този сезон, ЦЗ също няма да ни лошо да вземем. ВВД с изключение на няколко мача си е доста под нивото си. Матип и Конате се редуват в лазарета. Гомез, очевидно го държим, да запълва дупки (за съжалени в повечето случаи неуспешно) и поради това, че домашно трениран.

От ляво на отбраната Робо-Цимикас изглежда добра двойка, която да се редува. Отдясно това новото момче не знам защо въобще го взехме. Нямаме представа дали въобще може да се справи или не. Има липса на синхрон когато се отбраняваме. Допускаме груби грешки и от там леки голове. С други думи освен прословутия халф (даже повече от един) ни трябва и един ЦЗ и евентуално десен бек. Дясно крило за конкуренция на Салах, също е нужен, но не е чак такъв приоритет, както поне един качествен халф.

Link to comment
Сподели другаде

On 2.02.2023 г. at 12:39, oZZy said:

Много хубава анкета си направил. За мен има някои неща, които объркаха сезона, но както @fishek пише, има неща които не разбираме.

1. Наистина играчите са уморени след последния сезон. За мен това е базовата причина за проблемите ни. Хендо дето е мега тичач, не прилича на себе си, Фабиньо е стабилен почти винаги, но сега играе слабо (там не знам дано около раждането да няма някакви проблеми). Клоп и щабът му са наясно с това повече от нас, знаят какво трябва да се направи за да се възстановят играчите. Ок - време преди да почне сезона няма, тогава трябва да се направи нещо друго, може би трансфери или пък подготовката да е по-различна за да се избегнат контузиите. Какъв е бил планът на Клоп точно, не ми е ясно. Фактите са, че:

2а - контузиите се появиха, при много футболисти. В последния мач срещу Брайтън се видя, че след като влезе Дарвин успяхме да ги натиснем доста. Според мен ако Диас и Жота не бяха контузени, щяхме да играем много по-добре. Нямам предвид само, че щяхме да сме по-опасни в нападение, ами и халфовата линия и целият отбор щеше да играе по-добре. Едно време в първия мач срещу Реал си спомняте като контузиха Салах как Реал успя да се дръпне доста по-напред и да притиска халфовата линия, Марсело заигра едно 20-30 метра по-напред. Сега се получава същото. Окса, Харви и Карвальо нямат тази острота и не могат да компенсират липсата на бързо крило. От там вече страда и халфовата линия, и защитата, тоест целия отбор. Дали тези контузии са могли да бъдат избегнати, нямам идея. Но е видно, че при нас се получават редовно след натоварващи сезони. Едно време Клайн така се счупи след като беше направил много мачове предния сезон, което всъщност даде шанс на Трент. Има нещо сбъркано след като това се повтаря, за мен не е лош късмет.

2б - трансфери, които да ни покрият, не се направиха. Нито Дарвин (още тактически не е влязъл в отбора, наказание, контузия), нито Карвальо, нито новия бек, нито Артур успяха да помогнат по някакъв осезаем начин и да заместят изморените ни футболисти. Отделно нито Харви, нито Къртис, нито вечно контузените Окс и Кейта успяха да помогнат. Отново Клоп се остави да бъде подведен.

3. Трансферите - няма пак да пиша за пари, радвам се, че взехме Дарвин, но вярвам, че занемарената халфова линия щеше да реши този проблем с контузените крила, който описах по-горе (справка мача с Барса). Вярвам, че ако бяхме взели халф титуляр, който сега да играе с Тиаго всеки мач щяхме да изглеждаме много по-добре и да компенсираме другите проблеми с контузиите. Може би нямаше да сме 1ви, ама в 4ката със сигурност. Тук главата ми не го побира как така минахме от халф (Чумени) на 2ма нападатели (Дарвин + Гакпо). За мен няма оправдание. Това е все едно да си фермер и вместо да си купиш трактор да не ти замине реколтата, ти си купуваш Ферари (Дарвин) щото те кефи и лимузина (Гакпо) щото си я намерил изгодно и да не те преварят другите. И след това се оправдаваш, че старите ти трактори са се счупили и заради това не можеш да вършиш работа. Всъщност досега журналистите не са питали Клоп този върпос - защо след Чумени се купиха Дарвин и Гакпо. Би било интересно да чуем отговор.

4. Формацията - подписвам се с двете ръце, че Клоп не знаеше какво да прави с Дарвин в началото. Дали уругваецът го е изненадал неприятно с липса на някое умение, дали сме го купили без да помислим на 100% как ще го ползваме - не знам. Генерално идеята е ясна - видя се миналия сезон. Фалшивата 9ка Фирмино игра по-малко, повече играха Жота и след това Мане, тоест халфовата линия си вършеше работата, нямаше нужда от Фирмино и заради това по-добре да има истинска 9ка, която да вкарва голове = Дарвин. Ок, проблемът с трактора не беше решен, ама дори да беше - да бяхме купили Чумени и Белингам, с Дарвин на терена като 9ка закъсва Салах. Той играе по-напред от Жота и Мане, да не говорим за Фирмино. Какъв е планът за Салах тогава? Защо остана в отбора за рекордна заплата. Това не го разбирам. Или Салах трябваше да бъде продаден и да бяхме взели някой тип Луис Диас да играе за Дарвин, или трябваше да вземем заместник на Фирмино за да може Салах да си играе както преди.

Доста детайлен анализ, който подкрепям на 100 процента.Причините да се осере сезона са комплексни и основно спортно - технически.Видно е че проблемите в отбора се задълбочават, като имам вече чувство, че преди Световното играехме по-добре.Вярно, струпаха се контузии, очевидно подготовката беше сбъркана, ама с течение на сезона се превръщаме в боксова круша.И аз не можах да разбера как точно от привличане на халф, като приоритет, минахме към привличане на нападатели.И не мисля, че само контузиите в нападение са причината.Може би Клоп се е надявал Харви и Карвальо да дадат нещо повече и по-различно в средата на терена, което всъщност не се получи и поради тази причина да се е насочил към друга зона.Продължавам да се чудя защо не се опитва нещо различно като схема и като разиграване, играем по един и същи начин незнам кой пореден сезон, вече ни научиха всички.Така или иначе сезона отиде у ряката няма нищо лошо да се пробват някои нови неща.Току виж нацелим ваксата за някакво малко по-добро представяне.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...