Jump to content

Летен трансферен прозорец 2023 / 2024

ReD_Gerrard
 Share

Recommended Posts

Не съм чул за интерес на Лийдс, но в Палас вкара 8 гола във ВЛ, което не е зле за млад полузащитник. Те тоя сезон още нямат човек стигнал до тази кота.

You'll Never Walk Alone!

5 hours ago, zlts said:

За мен трябва да крадем играчи от Челси, но тези които имаха успехи с отбора като Маунт, Хаверц, Джеймс и тн. Всичко друго при тях е брак на пръв поглед.

Тука се шегуваш, надявам се :sarcastic:

Хаверц е един от най-големите флопове в ерата на ВЛ, имайки предвид цената, която беше платена за него, очакванията и хайпът. Чудя се как са футболисти на такова високо ниво с Магуайър.

3 hours ago, oZZy said:

Хаверц не е по-слаб от Гакпо....

Хаверц е някакъв абсолютен факир - успял е да убеди хората, че е футболист за ниво ВЛ, което е страшно майсторство, признавам му го. 

6 hours ago, Dacheff said:

Хаверц е някакъв абсолютен факир - успял е да убеди хората, че е футболист за ниво ВЛ, което е страшно майсторство, признавам му го. 

Да го вземем за спортен директор тогава. Явно умее да води преговори. Току-виж ни е уредил Белингам на тънка цена 😄

14 hours ago, oZZy said:

Хаверц не е по-слаб от Гакпо....

Не мога да разбера, какво го нареждате Гъбчо, от мач на мач си личи , че има качество в него и почва да се приспособява към изискванията на ВЛ и конкретно на треньора към него, нещо което не се забелязва при Нуню☺️

Не съм съгласен в частта с Нунез, Тоше. 

Човека просто играе на непривична позиция, въпреки, че сменя постоянно позицията си като е отпред. Нунез за мен не е ментето, което всички, къде ни мразят, го изкарват.

Колкото до флопове, забравихте ли великана Вернер ? 

Наистина е добре да не се пренадяваме на имена, защото трансферите и на другите отбори показват, как един играч може да не пасне и да не е това което е бил в предния си тим. 

Предпочитам стабилен играч, на който може да се разчита, отколкото някакво продиджи дето ще го дундуркаме и чакаме да стане следващия.. Джерард.

15 hours ago, kukuchev711 said:

Хаверц е един от най-големите флопове в ерата на ВЛ, имайки предвид цената, която беше платена за него, очакванията и хайпът. Чудя се как са футболисти на такова високо ниво с Магуайър.

Все пак им донесе ШЛ с победен гол на финала. Щях да спра да псувам Кейта, примерно, ако беше вкарал на Реал миналата година... е това е дефиниция на флоп, според мен. Просто да му сложат една снимка в тълковния речник.

1 hour ago, S.G. said:

Не мога да разбера, какво го нареждате Гъбчо, от мач на мач си личи , че има качество в него и почва да се приспособява към изискванията на ВЛ и конкретно на треньора към него, нещо което не се забелязва при Нуню☺️

Не го нареждам, ама нали трябва да ползвам дума за сравнение. Мога да го напиша така - Хаверц е не по-малко добър от Гакпо. Това, че е флоп в Челси, не значи че ще бъде такъв при нас, ако играе като фалшива 9ка. То и Салах и Де Бройне не успяха в Челси. От Челси специално пък Жоао Феликс е с класа над двамата. Ако успеем да го вземем от Атлетико ще бъде перфектно. Даже бих го разменил за Дарвин. Аз не виждам как ще хване ръка Дарвин при нас.

Just now, Dacheff said:

Да не съм лош пророк, ама утре като се хване за бедрото Гакпо или Диаз като се окаже, че не бил напълно възстановен и изкиха пак, ще видиш как ще хване ръка.

И как класифицирате Нунез за флоп, като пичът има сигурно 15 гола тоя сезон и 4-5 асиста, от общо изиграни 15 цели мача като минути.

2354 минути / 90 

~26 "цели мача"

Не това е проблемът обаче. Нунез трябваше този сезон да затвърди мястото си на титуляр в състава. Както виждаме, не го направи - по минутите, които е изиграл при положение, че не пропусна много мачове заради контузии.

Което си го прави грешен трансфер за тези пари на този етап.

За мен показа много добро излизане на позиции и слаб финишинг. По-важното е, че Клоп явно не е много доволен от него, обаче.

20 minutes ago, blunt said:

2354 минути / 90 

~26 "цели мача"

Не това е проблемът обаче. Нунез трябваше този сезон да затвърди мястото си на титуляр в състава. Както виждаме, не го направи по минутите, които е изиграл при положение, че не пропусна много мачове заради контузии.

Което си го прави грешен трансфер за тези пари на този етап.

За мен показа много добро излизане на позиции и слаб финишинг. По-важното е, че Клоп явно не е много доволен от него, обаче.

Много правилно си го писал. Очакванията са големи и за сега не ги оправдава напълно. Но това не значи, че догодина няма да е много по-добър. Някои футболисти имат нужда от  повече време за адаптация. А както и някои колеги вече споменаха играе често на нетипична позиция. Но може би след Салах (а може даже преди него да е) има най-много на брой добри голови положения, заради бързината и пласирането си. Ако съумее да подобри финишинга 25-30 гола (във всички турнири) не биха били проблем да ги достига.

Гъбко се справя добре за сега. И точно тук е парадокса. И двамата са за позиция 9 (фалшива или не), но няма как и двамата да са на нея. А Дарвин по крилото си е мъка за гледане. Жота, с изключение на вчера показва възвръщане на формата си. Диаз те първа също ще получава повечко шанс. 4 души ще се борят за 2 места, което по принцип не е лошо за отбора. 

1 hour ago, Dacheff said:

Да не съм лош пророк, ама утре като се хване за бедрото Гакпо или Диаз като се окаже, че не бил напълно възстановен и изкиха пак, ще видиш как ще хване ръка.

И как класифицирате Нунез за флоп, като пичът има сигурно 15 гола тоя сезон и 4-5 асиста, от общо изиграни 15 цели мача като минути.

За 2ри път в тази страница ме обвиняват, че определям някой за флоп - Нунес сега и по-горе Гакпо, при все че аз съм от хората във форума, които се изказват най-позитивно за тях откакто са дошли.

Но не за това писах - дали са добри или не. Пиша за това, което виждам, че Клоп прави: Налага играта с фалшива 9ка откакто взе Гакпо. Роля в която Нунес засега не показва, че може да се справи добре. Писах и преди в другата тема, че от играта на Нунес като 9ка почва да страда Салах. Не виждам на някой тук във форума да му е ясно как и къде ще играе Дарвин, не си личи това да е и така при Клоп. Сега и като са здрави всички се вижда, че и на крилото се предпочита Жота, а най-вероятно и Диас пред Дарвин. В такъв случай ако Дарвин не пасва на схемата и Клоп не смята да прави промени лятото с нова схема, защо да не го заменим с друг играч, който пасва. Тук не говоря дали Дарвин е флоп или не. Говоря за тактически решения, които трябва да вземе Клоп. Това не е и въпрос на конкуренция. Няма смисъл да се държи играч, който не ти пасва и да му пада цената всяка година докато накрая си тръгне без пари. 

1 hour ago, blunt said:

2354 минути / 90 

~26 "цели мача"

Дори така, пак за 26 мача има към 20 goal contributions, което не е никак зле. Особено за първи сезон с отбора.

1 hour ago, blunt said:

Не това е проблемът обаче. Нунез трябваше този сезон да затвърди мястото си на титуляр в състава. Както виждаме, не го направи - по минутите, които е изиграл при положение, че не пропусна много мачове заради контузии.

Съгласен съм, че финишингът му беше зле. Но аз продължавам да твърдя, че това ще се подобри, докато излизането на голови позиции за мен е свързано с футболната интелигентност и е нещо, което много по-трудно се оправя, ако го нямаш. А той е топ в това отношение. Другия сезон очаквам и като се поуспокои малко, да почне да си вкарва по едни 20-25 гола. Но и се надявам да заиграе на позиция, която му е комфортна, а не да бъде мъчен като ляво/дясно крило, фалшива 9-ка, 10-ка и какво ли още не.

40 minutes ago, oZZy said:

За 2ри път в тази страница ме обвиняват, че определям някой за флоп - Нунес сега и по-горе Гакпо, при все че аз съм от хората във форума, които се изказват най-позитивно за тях откакто са дошли.

Сори, така е излязло от цитата. Цитирах теб във връзка с това, че Дарвин нямало да хване ръка и как сме постоянно с контузии. Другата част от поста ми не беше насочена към теб.

40 minutes ago, oZZy said:

Но не за това писах - дали са добри или не. Пиша за това, което виждам, че Клоп прави: Налага играта с фалшива 9ка откакто взе Гакпо. Роля в която Нунес засега не показва, че може да се справи добре. 

Аз не мисля, че някой някъде е очаквал Нунез да бъде фалшива 9-ка. Той си дойде като таран, централен нападател и е нормално да не е топ на всички възможни позиции отпред. Поне не и от първия сезон.

9 minutes ago, Dacheff said:

Сори, така е излязло от цитата. Цитирах теб във връзка с това, че Дарвин нямало да хване ръка и как сме постоянно с контузии. Другата част от поста ми не беше насочена към теб.

На майтап го написах това 😄 Не се чувствам засегнат, на по бира ако бяхме лафили щях да се посмеем.

9 minutes ago, Dacheff said:

Аз не мисля, че някой някъде е очаквал Нунез да бъде фалшива 9-ка. Той си дойде като таран, централен нападател и е нормално да не е топ на всички възможни позиции отпред. Поне не и от първия сезон.

Точно това имам предвид, въпреки че той не беше баш таран в Бенфика. Ако няма да ни трябва истинска 9ка Клоп да продава Дарвин и да купува крило конкуренция на Салах - Сака, Нкунку (защото Жота може да замества Гакпо като фалшива 9ка когато трябва) или да взема конкуренция на Гакпо - Феликс, Хаверц (чувам виртуално как ме освирквате). Клоп досега трябва да е преценил какво да прави и дали ако остави Дарвин той е способен да се развие до това да бъде конкуренция на титулярите следващия сезон. Иначе толкова пари за някой дето още един сезон да се чудим дали става и къде ще играе си е необоснован риск. Кейта и Окса ще ни се сторят като приказка ако Дарвин флопне и трябва да го гоним без пари след 5 години.

Не е нужно Дарвин или да е флоп, или да е твърд титуляр на 9-ката. Мисля, че мнозинството от нас желае да имаме възможност да прилагаме различни атакуващи схеми с различни изпълнители според ситуацията.

Засега Клоп продължава да прилага най-много утвърдената си тактика с играч тип Фирмино/Гакпо на върха на атаката. Но за отбора е полезно да има и опция да играе с играч тип Дарвин най-отпред - консуматор, мощен, висок, агресивен, с чудесно позициониране. Само частта с консумирането все още не е перфектна при него, предвид незадоволителния му финишинг.

Винаги сме искали да имаме класа на скамейката, която да може да оказва реално влияние на играта при нужда. Дали Дарвин ще го устройва дългосрочно да не е твърд титуляр е отделен въпрос. В крайна сметка може пък с играта си след време да убеди Клоп да премине към вариант приоритетно да играем с него като таран, кой знае. И от самия Дарвин си зависи в случая.

Може пък в течение на сезона Клоп да е осъзнал, че няма нужните като профил халфове, за да играе с типичен ЦН.Въпреки че с новата роля на Трент може да се пробва Дарвин като типична 9-ка и гола, който вкара на Лийдс - след остър разсичащ пас от Трент е показателен за това.Няма как от Дарвин да се иска да играе като фалшива 9-ка - да пресира, да отнема топката да напредва с нея и да комбинира с крилата.Това са си само мои разсъждения де.Клоп ако мисли и за напред да играем по начина откакто е дошъл в отбора Дарвин не се вписва много много в подобна тактическа схема.

Абе Дарвин имаше 100000 пропуска първата част от сезона, но по-важното, според мен е, че излизаше на положения и тогава играеше през центъра. Бих го разделил на три периода - на върха при 4-3-3, на върха в партньорство със Салах, когато играехме нещо като 4-4-2 или 4-2-2-2 и сега на лявото крило. Най-продуктивните му периоди са на върха на атаката. Какво видя в него Клоп за крило, не знам, недоумявам, но го закри в последно време.

Ако Дарвин беше централен нападател, който вкарва поне 40% от положенията си, нямаше да бъде купен от Ливърпул миналото лято "само"за тази сума. Тича като изоглавен, като трън в г.за е, вкарва немалко и подава, пускат го да играе крило ... Колко гола да има? Има нужда от спокойствие и да понаучи английски. Ако и догодина Клоп не му намери място, да го засилват нанякъде за добри пари и това е. Момчето може. Това че го купихме без ясна идея какво да го правим (засега) не е негова вина.

Знам, че сравнението не е много удачно (заради разликата в бройката голове). Но Халанд има почти във всеки мач поне 4-5 много добри голови възможности, като поне 2 от тях 100% Когато имаш добра халфова линия и остри крила, които да отварят пространства, стигаш и до повече голови ситуации. От там и реализирането на голове се покачва. Ако Дарвин играеше на негово място в Сити със сигурност щеше да е с поне 7-8 гола повече от сега.