Jump to content

Висша Лига 2023/24

Recommended Posts

Аз и преди съм го казвал. Халанд е за статистиките, но не и да ти решава мачове. Колко мача им е спечелил на МС? Като започнеш от дебюта му за КШ срещу нас, минеш през 1/2 финалите за ШЛ с Реал, финала с Интер, прибавиш други финали и дербита където са играли Сити. Все едни и същи герои КДБ, Родри, Гюндоган и Бернардо Силва. Ама Халанд ще направи хеттрик срещу Бърнли и ще вкара 5 на Лайпциг и лапетиите ще казват как е най-великия нападател на вселената. 

8 hours ago, Stivi_G said:

Аз и преди съм го казвал. Халанд е за статистиките, но не и да ти решава мачове. Колко мача им е спечелил на МС? Като започнеш от дебюта му за КШ срещу нас, минеш през 1/2 финалите за ШЛ с Реал, финала с Интер, прибавиш други финали и дербита където са играли Сити. Все едни и същи герои КДБ, Родри, Гюндоган и Бернардо Силва. Ама Халанд ще направи хеттрик срещу Бърнли и ще вкара 5 на Лайпциг и лапетиите ще казват как е най-великия нападател на вселената. 

Белия Лукаку.

8 hours ago, Stivi_G said:

Като започнеш от дебюта му за КШ срещу нас, минеш през 1/2 финалите за ШЛ с Реал, финала с Интер, прибавиш други финали и дербита където са играли Сити.

Преди дни гледах статистика, че няма гол в седемте мача играни от Сити, които са били полуфинали и финали.

Халанд за 54 мача във Висшата лига има 52 гола и 13 асистенции. Наш Дарвин за 53 мача има 18 гола и 10 асистенции. Ясно, че си се кефим на нашето, но дай боже Дарвин да стигне и 2/3 на подобна статистика за голови приноси, пък после на финали да не вкарва. Все ще се намери кой друг да го стори.

29 minutes ago, low said:

Халанд за 54 мача във Висшата лига има 52 гола и 13 асистенции. Наш Дарвин за 53 мача има 18 гола и 10 асистенции. Ясно, че си се кефим на нашето, но дай боже Дарвин да стигне и 2/3 на подобна статистика за голови приноси, пък после на финали да не вкарва. Все ще се намери кой друг да го стори.

Некоректно сравнение, колега! Все пак Нунес има мач по малко. Един мач с Лутън, в който вероятно ще изравни статистиката на норвежеца. 🙃

Не пиша често но тези сравнения за мен са нелепи, а колегите по нагоре само търсят как да се заядят. И дават на показ някакви числа които подвеждат, Холанд за тези 54 мача има вероятно над 4500 изиграни минути а Дарвин 53 мача но като минути надали повече от 3000-3200 . Норвежеца има и поне 10 дузпи (вероятно някой веднага ще каже Нунес му се даде шанс и я изтърва ). И пак казвам за мен не е правилно да се сравняват. 

2 minutes ago, nikolai_88 said:

Не пиша често но тези сравнения за мен са нелепи, а колегите по нагоре само търсят как да се заядят. И дават на показ някакви числа които подвеждат, Холанд за тези 54 мача има вероятно над 4500 изиграни минути а Дарвин 53 мача но като минути надали повече от 3000-3200 . Норвежеца има и поне 10 дузпи (вероятно някой веднага ще каже Нунес му се даде шанс и я изтърва ). И пак казвам за мен не е правилно да се сравняват. 

Някаква предубеденост имаш, щом смяташ, че обикновена дискусия и сравнение между двама нападатели е заяждане. С кого да се заяждам и какво печеля от това?

За минутите вероятно си прав, не ми се проверява в момента. Но то си има причина защо единият играе винаги, а другият е играл по-малко и тя сигурно е в това, че Халанд си оползотворява по-ефективно игровото време в сравнение с Дарвин. Нашият също щеше да е постоянно на терена, ако беше със сходни показатели.

И да, Халанд има 10 вкарани дузпи от 11 изпълнени за първенството. Хич не е зле да имаш нападател, който е с такава успеваемост от бялата точка и освен това е вкарал още 42 гола.

За да е по-справедливо трябва да се сложи Салах в сравнението с Халанд, а не Дарвин. Защото имат сходни изиграни минути и двамата бият дузпите на отборите си. Но Салах има много по-голям принос за Ливърпул, като решителни голове и асистенции отколкото норвежеца.

Пак казвам, не искам да излиза, че Халанд е слаб нападател или ми е нещо крив. Но е перфектния пример, как статистиката може да изкриви представата за хората за даден играч. По-ценен за отбора е футболист, който е вкарал 10 гола, ама 8 от тях победни, отколкото такъв с 20, но в лесни и решени мачове, където отборът печели с по 3-4+ разлика. Да според статистиката втория ще е 2 пъти по-добър/ефективен (20 срещу 10), но за клуба първия е по-ценен. 

И още едно сравнение, Сити загубиха повече точки и играха доста по-зле, когато КДБ, отсъстваше, отколкото при липсата на Халанд. Първия за тях е незаменим играч и са на друго ниво без него, докато отсъствието на Халанд не им се отразява на Сити толкова значително. 

Холанд е с една год по-млад от Нунес. 

Ако можеше хипотетично БЕЗ пари да ги разменим, аз казвам ДА. 

Титлата в Англия се печели с много-много победи срещу отборите след теб, а не толкова срещу преките конкуренти около теб.   Примери колкото искаш.

В някои важни мачове като (полу)финали срещу силни отбори, ония зорко следят и пазят Холанд, а през това време някой друг вкарва.

2 hours ago, Dacheff said:

Бе ясно е, че като вкарване на голове не могат да се сравняват двамата. Поне за момента, а вероятно и никога. Но и трябва да се отчете времето, което са играли като минути. А и Хааланд освен головете, рядко допринася с нещо повече, докато Дарвина има по-широкоспектърна позиция на терена и в много други фази е в пъти по-полезен (връщане, пресиране, отнемане, комбинации). Просто онзи си е чиста 9-ка, консуматор, наш Дарвиньо е малко по-различен.

Малко е насила това обаче...

1 hour ago, baivan said:

Ако можеше хипотетично БЕЗ пари да ги разменим, аз казвам ДА.

И Клоп мисли така...

LIVERPOOL 

| Dominik Szoboszlai, Mohamed Salah and Darwin Nunez will all be assessed before Sunday’s EFL Cup final.

But we won’t see Trent Alexander-Arnold, Alisson or Diogo Jota, all of whom look set to be out until after the March international break.

Curtis Jones may be back before then but not in time for the clash with Chelsea at Wembley.

Холанд или Нунес? Има един показател по който нашия удря норвежеца у земята - любовта на хората по трибуните.

Предпочитам да съм с жена, която може и да не се харесва на всички, но знам, че дава мило и драго за мен и е доволно добра  в леглото, отколкото някоя изписана, харесвана от всички кукла, която е абсолютна мръсница в леглото, но не ми дава топлота, и се усеща просто като една професионалистка и често се цупи.

Еди Хау май ще събира кашоните от Сейнт Джеймсис парк.... Да разполагаш с такива кинти и да играеш като пълен изтърсак...И онези уонабита пак си повярваха, че са велики...

А Али Макойст как ме дразниии, този не стига, че грам не става за коментатор с неговия див шотландски акцент, ами и се осраха да хвалят Арсенал. Мечтая си за един опитен снайперист да погледне сериозно на него през оптиката...

То не бяха свирки, то не бяаха наколенки.  Били по-добри от нас и Сити. По някакви си изсмукани от пръстите, алабала статистики.

Нюкасъл не е никакво мерило за статут с тази аморфна форма в която са. На някои отбори много им личи, че нямат история и традиции или поне не нещо значимо. Каквито и пари да им дойдат ще си бъдат осрани гарги(знам, че са свраки). Не съм очаквал подаръци от тях и все пак, мислех ги за мааалко по-сериозен тим. Там нещата са на автопилот. В наши ръце е всичко и няма на кого да се надяваме!!!!

Противно на всеобщото мнение, аз се "радвам" за добрите резултати на Арсенал. Още са в борбата за титлата, което ще донесе допълнително напрежение върху Сити и директния им мач няма да е протоколен, както в повечето случаи. Загубата на точки от страна на МС, може да ни донесе титлата на тепсия, ако не загубим срещу "гражданите" и не правим грандиозен гаф до края. И ние може да сме в позицията на "двама се карат - третия печели". 

• Simply Red locked and unpinned this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...