Jump to content

Висша Лига 2023/24

Recommended Posts

за мача Арсенал - Вила: първите ще са почивали 5 дни, а вторите 3 и то непълни.

Гуд Ибнинг сигурно би искал да ги ужили, но хората му ще са изтощени от мача с Лил.

Значи на 99% съм сигурен, че Арсенал няма да завършат със 7 победи до края. Даже предполагам и къде ще загубят точки - гостуването на Тотнъм. Шпорите хич не са зле като домакин, а сега ще им се хвърлят абсолютно на кръв. 1Х е много вероятно да е мачът.

Обаче остава въпросът ние какво правим, защото аз не мисля, че и ние можем да направим още 7 победи. Две поредни гостувания в Лондон - на Фулъм и Уест Хям - просто не виждам две победи там за съжаление.

Накрая вероятно просто Сити ще си спечелят мачовете и пак те ще са шампион.

Нашите чак пък са и ревали ли? Спора е нерешен. И да бяхме били 3 т. са си пак доста близка работа. Ама не съм съгласен че чакаме УСЛУГА от другите отбори. Па тия журналя да пишат сензации.

Арсенал ще загубят точки в поне един от мачовете срещу Тотнъм и Челси. Дори срещу МЮ, все пак е на ОТ. Колкото и да ни мразят, повечето им играчи са млади и хич не им дреме за ЛФК. Тен Хаг също едва ли ще излезе със свалени гащи. А на Арсенал им се сгъстява програмата и мачовете в ШЛ ще са много тежки. Няма да издържат на напрежението и ще допуснат грешки. Въпросът е, че ние си изчерихме кредита от грешки до края трябва да сме 100%. Понеже и Сити са в играта. Все още според мен всичко е в наши ръце. Ако си вземем мачовете до края ще сме шампион. Но имаме 2-3 тежки мача срещу Тотнъм, Евертън и АВ. 

Видях сега програмата на Сити, имат мачове с Лутън, Нотингам, Брайтън, Ууулвс, Фулъм.Чак последния кръг е мача им с Тотнъм.Аз лично не виждам къде ще загубят точки, да не говорим и че срещу такива отбори и головата си разлика може да оправят.Ние пък имаме три поредни гостувания, две от които в Лондон, където по принцип играем трудно, на Фулъм и Уест Хям, отделно гостуване на Вила, домакинство на Тотнъм, които преди два сезона ни препънаха.

Въобще някакъв проблем на трите тела се заформи, нерешим ребус до края на сезона. Според мен ще има поне още няколко пъти разместване в челното класиране, драмата ще е до момента, в който някой мигне.

А най-хубавото е, че от Август започва нов сезон. А пък живи и здрави ще гледаме още дълго-дълго любимият отбор. 

В крайна сметка това е кой, 120+ сезон на Ливърпул. Ако станем шампиони - велико, ако не - няма да свърши светът. И в двата случая ни чака парад.

Наздраве 

Голяма драма верно, все едно сме на 10 точки от върха 3 кръга преди края. За мен, ключово в оставащите мачове е дали съперниците ни,както и тези на Арсенал и Сити има за какво да играят. Кой за Европа, кой за оцеляване. 

2 hours ago, paton said:

Голяма драма верно, все едно сме на 10 точки от върха 3 кръга преди края. За мен, ключово в оставащите мачове е дали съперниците ни,както и тези на Арсенал и Сити има за какво да играят. Кой за Европа, кой за оцеляване. 

И това пак е под въпрос. Понякога този, който уж няма за какво да играе е освободен психически от провал и би зарадвал феновете си с престижен резултат срещу водещ отбор. А ако му тръгне добре мача с ранен гол, може  да обърка сметките на някого.

Абе истината е , че Арсенал имат и огромен късмет да нямат контузени основни футболисти тоя сезон. Ние цял сезон си играем постоянно без 4-5 титуляри, понякога и повече, Сити и те бяха сумати време без КДБ .. айде да ги видим арсенал няколко месеца без Салиба , Райс и Йодегор примерно да го видим тогава гения Артета. Истината е че и такива детайли решават титли накрая.

Sent from my iPhone using Tapatalk

2 hours ago, Raybeez93 said:

Абе истината е , че Арсенал имат и огромен късмет да нямат контузени основни футболисти тоя сезон. Ние цял сезон си играем постоянно без 4-5 титуляри, понякога и повече, Сити и те бяха сумати време без КДБ .. айде да ги видим арсенал няколко месеца без Салиба , Райс и Йодегор примерно да го видим тогава гения Артета. Истината е че и такива детайли решават титли накрая.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Догодина и това ще стане. Не, че съм пророк, но все пак има някакви закономерности.

А Сити без КДБ сега щяха да се борят с Вика за 3тото място. Видяхме, че без него АВ ги смачкаха и Сити едва имаха 2-3 положения за цял мач срещу 20+ за бирмингамци. Това и беше най-слабото представяне на Гуардиола в кариерата. 

Ако разполагахме с всички си играчи щяхме да сме с повече точки.

14 minutes ago, Shinobi said:

https://www.facebook.com/reel/455440710242520

Гледам нямаме претенции към съдията от мача в неделя..

И не спъва Харви така ли? Замахва с десния крак не уцелва топката, защото Елият си я повежда в страни и от паднало положение, защитникът препълва нашия. Какво е това? Изчистване на топката? Виж го в реално време и ще разбереш, че е си е дузпа. На забавен кадър винаги може да имаш съмнение, че играчът има време да реагира и се свлича умишлено. Харви не е гмуркач. Всичко става за 1-2 секунди. Не знам какви претенции може да имаш пък ти.

2 hours ago, tryssardi said:

Значи тъка се чувстват феновете на Сити и А-нал всеки мач - гузно !

Грам не ми е гузно на мен. Просто отбелязвам, че претенции немаме. Особено когато е в наша полза, разбира се.

Ако ситуацията беше огледална обаче - водим с 1:2 след обрат и свирят такава дузпа срещу нас.. ах техното мами съдийско. Знам кой щеше да е първи тук да обяснява за конспирацията FA vs. Liverpool.

2 hours ago, Stivi_G said:

И не спъва Харви така ли? Замахва с десния крак не уцелва топката, защото Елият си я повежда в страни и от паднало положение, защитникът препълва нашия. Какво е това? Изчистване на топката? Виж го в реално време и ще разбереш, че е си е дузпа. На забавен кадър винаги може да имаш съмнение, че играчът има време да реагира и се свлича умишлено. Харви не е гмуркач. Всичко става за 1-2 секунди. Не знам какви претенции може да имаш пък ти.

В нито един момент Уан-Бисака не спъва Елиът до мига, в който втория набутва десния си крак в първия. Можеше да продължи без проблеми, не беше възпрепятстван, но както казва Дачев:

14 minutes ago, Dacheff said:

Че Харви си я изигра - така е. Но е дузпа по всички правила. Защитникът се хвърля пред нападателя, НЕ играе с топката, след което вторият не е длъжен да прави гимнастики, за да го прескача. Може спокойно да си се спъне в него и си е дузпа. Нито е първата, нито ще е последната такава. 

Харви извлече максимума за нас в тази ситуация, но питам пак @Stivi_G - ако идентична ситуация се беше случила в нашето наказателно с Бруно и Брадли примерно и това ни коства две точки, м?

Прогнозни шансове за титлата от две авторитетни компании

https://www.bbc.com/sport/football/68481769#comments

Predicted Premier League final table - Opta
Team % chance of winning title  
1. Man City 39.4  
2. Liverpool 30.7  
3. Arsenal 29.9

Predicted Premier League final table - Nielsen's Gracenote
Team % chance of winning title  
1. Man City 42  
2. Liverpool 30  
3. Arsenal 28

2 hours ago, Shinobi said:

Грам не ми е гузно на мен. Просто отбелязвам, че претенции немаме. Особено когато е в наша полза, разбира се.

Ако ситуацията беше огледална обаче - водим с 1:2 след обрат и свирят такава дузпа срещу нас.. ах техното мами съдийско. Знам кой щеше да е първи тук да обяснява за конспирацията FA vs. Liverpool.

Абсурд. 100%-ова дузпа, независимо в чие наказателно поле се случва. Дори не знам защо се коментира.

Уан Бисака така се беше разкрачил и беше отворил такава хубава ножица, че Харви трябваше да е изключително тъп да не се възползва от тази му глупост и да не се надене на нея. Такава тъпотия от нашите защитници само Конате може да направи.

44 minutes ago, blunt said:

Тая дузпа си е Велизарка отвсекъде, даже неговите бяха по-малки симулации от това на Харви. 😄

Тази дузпа е 300 % !!! Щом Боби Дебелото каза, че е 100 % и не трябва да се дискутира изобщо за това, представяш ли си колко % е всъщнос?!? 🤣

@Shinobi колегата @Taipan ти го каза. Щом ББ признава, че е дузпа при все, че хич не ни е фен и ако имаше съмнение щеше да го отхвърли.

Според мен не Харви се възползва от ситуацията, а така се случи. Ако беше Бруно можеш да кажеш, че се е хвърлил, защото си е гмурлач и сигурно салто щеше да направи.

И ако беше в нашето наказателно щях да го приема. Щях да се ядосам, че по тъп начин сме допуснали да ни изравнят, но на "черното" не мога да кажа "бяло". 

Марио, ти нещо адвокат на Сити ли стана :sarcastic:

Винаги съм бил оптимист но при нашата игра и при програмата на А-нал,3 кръга преди края,и нашите и техните шансове ще са само теоритични(Ако сити загубят 2 от 3).

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...