Jump to content

Висша Лига 2023/24

Recommended Posts

Унай Емери официално подписа нов петгодишен договор до юни 2029,

финансовото му възнаграждение ще бъде увеличено, съобщи Sky Sports.

Аз като гледам какви треньори взимат Челси и Байерн, направо бате Арни е уърлд бийтър, в равнение с тях. Ако бяхме взели някой от тия двамата, щях да се обеся на лампата у нас. Буквално Белият зъб имаше повече успехи от тия двамата паляци, като поне оцелява във ВЛ в първия си сезон с изключително слаб отбор, че даже не е и близо до изпадането. Само за сравнение, единият турбо-тактик изпадна като един от топ най-слабите отбори изобщо изпадали от ВЛ, а другият само с един сезон в ЧШ...

Големите отбори се насочват към новото поколение треньори. Явно се смята, че те в скоро време ще изместят съвсем тези от поколението на Клоп и Гуардиола.
И аз мисля, че все някой от тия новите ще избухне и ще задмине с доста някой като Клоп, например. Само Гуардиола ще си остане "untouchable", но той си е "generational" мениджър и след години ще се помни като един от най-добрите треньори за всички времена, ако не и най-добрият. Което ще ядоса много хора 😄.

За мен един мениджър за да е 'generational' трябва поне веднъж да могъл дет се вика с пръдня боя да прави.
Да Пеп и татко Карло са супер успешни, но в какви отбори ?
Карлето какво направи при градските ?
Пеп ще го призная ако поеме отбор със финансите на Валенсия, Дортмунд, Марсилия, Лацио и т.н. и ги направи шампиони при жестоката конкуренция!

Изпратено от моят M2102J20SG с помощта на Tapatalk

21 minutes ago, Stivi_G said:

Ако Клоп водеше МС за същия период, нямаше да има по-малко отличия в ПЛ, но може би щеше да е с повече спечелени ШЛ.

Хаха. Артета щеше да вдига втора титла вече.

Обичаш да си на контра, но няма как да сме на 100% Пеп има и подкрепата на съдийската бригада и неограничени харчове. Клоп не разполага с тези предимства. Пое отбор който беше извън 6цата и беше много силен конкурент в тези години и изигра 3 финала за ШЛ. 

П.П. Големия Пеп защо не спечели ШЛ с БМ, като е много велик? 

Лестър е обречен – започва сезона във Висшата лига с -15 точки

https://dsport.bg/lestar-e-obrechen-zapochva-sezona-vav-visshata-liga-s-15-tochki~165442.html?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR368PlHISdJhqDeE6brrmJuUBliyLvRVBbSC2RR5mIiiBQ3X5dZIosLq0g_aem_AViY-cQBFIDRzRbLdanoZLwBCtkreuyXiUw4gNdb9f8Lr5mcoGm6o90l9ButytE0oXaSn6W-jNURm3pWjx9m6yer#parent=latest

Можело да стане... А, за сметка на това наказание, предполагам Сити ще започнат с + 15 ?! 🤪 Даеба и смешняците кривоглави, дае... 😡

5 hours ago, Stivi_G said:

...

Наясно съм Клоп какво е постигнал. И е треньор от над 20 години, следователно няма нужда от хипотетични сценарии "ако" и тн. 

Изказването ми за Артета е в стил твоето за Клоп. Това са просто мнения. Фактите са си факти. Аз мога да се аргументирам също защо Клоп при никакви обстоятелства не би могъл със своя стил да е доминантен като Пеп, ама не е важно. Можем да махнем престоя на Гуардиола в Англия напълно от историята и пак ще бъде считан за далеч по-добър и по-успешен от Клоп - ако Клоп е приключил с треньорстването,  разбира се. Той може да бъде треньор следващите 15+ години. Коментираме към момента.

Все ми е тая за Гуардиола.  Обясних как ще бъде виждан. Клоп не може да е в същата категория, съжалявам. Може би само във форум на Ливърпул.

А, що се отнася дали е "generational" , можем да видим колко много е повлиял Гуардиола със стила си на мениджърите след него и колко много се опитват да го копират.

4 hours ago, blunt said:

А, що се отнася дали е "generational" , можем да видим колко много е повлиял Гуардиола със стила си на мениджърите след него и колко много се опитват да го копират.

И тики-таката, и гегенпресингът са що годе еднакво копирани и опитвани да бъдат налагани от други мениджъри. И ако кажеш, че Клоп не е измислил гегенпресинга (което е така, той просто го приложи най-успешно), същото ще ти кажа и за тики-таката (Гуардиола не е първият, измислил това, да владееш топката и да си я подаваш в триъгълници, просто я приложи най-успешно).

По едно време половин Европа игра на Клоп футбола и Гуардиола затова го разнасяха като прани гащи в ШЛ с Байерн, защото дори Барса при Енрике игра директен футбол, а не тики-така. Така бе и първата година в Англия.

После не може да му се отриче, че надгради сериозно и даже почна леко атрактивно да играе, аз лично футболът на ранните му години в Барселона не го понасях. Малко треньори са способни на подобен преход, ама и Клоп си има своята роля във футбола в последните 15 години.

А я си представи Клоп да можеше да сменя износените играчи както Гуардиола ненапаснатите!

За мен Гуардиола първите 2 години в Барселона беше по-приятен за гледане. После треньорите се понаучиха и се започна едно обикаляне на противниковото наказателно поле като гладен вълк кошара. Все едно хандбал гледаш.

1 hour ago, Dacheff said:

И тики-таката, и гегенпресингът са що годе еднакво копирани и опитвани да бъдат налагани от други мениджъри. И ако кажеш, че Клоп не е измислил гегенпресинга (което е така, той просто го приложи най-успешно), същото ще ти кажа и за тики-таката (Гуардиола не е първият, измислил това, да владееш топката и да си я подаваш в триъгълници, просто я приложи най-успешно).

И единият треньор е в пъти по-успешен от другия. Държа фул хаус, вие държите 2 чифта. Не е интересно. А още по-тъпото е, че грам не ме интересува Пепино. Просто написах очевидното и веднага се засегнаха някои.

19 minutes ago, thekop said:

А я си представи Клоп да можеше да сменя износените играчи както Гуардиола ненапаснатите!

Предпочитам да си представям 20 годишна Анджелина Джоли в скута ми.

Аз Анджелина и сега не бих я върнал.

А иначе за Клоп и Пепо, за това как Клоп ако можел да сменя така играчите.. Ами и да можеше то според мен нямаше да го прави.Клоп си ги държи.Ако бе той в Сити Фаран торес щеше да е там още и други подобни.При нас той е причината доста играчи да заплатаджийстват толкова време , Кейта Окси и т.н.Така че при същите условия Клоп не знам дали би се справил по-добре или не.Клоп е мн привързан ,а Пепо е диктатор и реже и маха и сменя.

1 hour ago, blunt said:

И единият треньор е в пъти по-успешен от другия.

Единият винаги е бил в доминантния отбор в съответното първенство, другият е поемал отломки и е правил отбор. Тъпо е да сравняваш брой трофеи, ако това ти е критерият за по-успешен. Всеки има своя принос и според мен нито един от двамата няма да върши работата на другия толкова добре. Успехът има повече от едно измерение, пък ти си дръж фулхауса в ръката и Анджелина Джоли в скута :sarcastic:

• Simply Red locked and unpinned this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...