Jump to content

Шампионска Лига - 2023/24

Recommended Posts

предполагам, че хер Клоп няма как да пропусне да подкрепи бившия си отбор на финала. Така че,евентуалното му присъствие на Уембли, дано донесе късмет на Дортмундци срещу балеринките!

предполагам, че хер Клоп няма как да пропусне да подкрепи бившия си отбор на финала. Така че,евентуалното му присъствие на Уембли, дано донесе късмет на Дортмундци срещу балеринките!

Той Клоп, каквито успехи има на финали като треньор мани мани. Дано като фен успеваемостта му е по-голяма.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Аз пък искам да похваля футболист, който съм хейтвал преди. Наричал съм житен бегач и т.н. Това е Винисиус. В истинско животно се е превърнал тоя човек. Най-добрият футболист в Европа за мен без съмнение. 

1 hour ago, kukuchev711 said:

Аз пък искам да похваля футболист, който съм хейтвал преди. Наричал съм житен бегач и т.н. Това е Винисиус. В истинско животно се е превърнал тоя човек. Най-добрият футболист в Европа за мен без съмнение. 

Абсолютно. Само Кайл Уолкър може да го спре и знае как да го опази, друг не съм виждал да го прави. Реал сега ако вземат и Мбапе ще съберат двмата най-добри играчи в света. Дано се изпокарат нещо кой да е звездата и кой да бие дузпите 😄😄 ако не си разбият съблекалнята нещо.....и двамата са млади и навлизат в най-добрите си години + Белингам нищо чудно да вземат още няколко ШЛ

То с такова съдийство и късмет и Морно и Яспас ще взимат ШЛ. 

@poolbg Мбапе по-скоро си е медиен балон. Да вкарва на средняци във френското става, ама когато стане напечено е безличен. И това се случва постоянно. Ако изключим финала за Световното, където беше наистина на висота от тогава само на "умрелите кучета" вади нож.

4 hours ago, Stivi_G said:

То с такова съдийство и късмет и Морно и Яспас ще взимат ШЛ. 

@poolbg Мбапе по-скоро си е медиен балон. Да вкарва на средняци във френското става, ама когато стане напечено е безличен. И това се случва постоянно. Ако изключим финала за Световното, където беше наистина на висота от тогава само на "умрелите кучета" вади нож.

Не е точно така, дори този сезон той ги изкара и в Барселона, и със Сосиедад. С Дортмунд се издъни, ама често си вкарва важни голове, пък и отборът на ПСЖ цялостно е сбъркан като концепция и това не е от днес.

7 hours ago, kukuchev711 said:

Хахахаха, той Начо му извади очите на Кимих. Страшно нагъл гъз Карлето.

А бразилската футболна федерация как излъга само.

Ем, тоя турнир, общо или взето, играе кой играе, реал граби купата. 

Подаръци, подвързии, подпиранки и докретаме до финал. 

Там я камилата, я камиларя. 

На финала, както казах Борусия са ми супер симпатични, дано да успeят да счупят каръка и да вдигнат последната купа в този си формат. Реал си имат достатъчно.

1 hour ago, Plovdiv_1926 said:

Не е точно така, дори този сезон той ги изкара и в Барселона, и със Сосиедад. С Дортмунд се издъни, ама често си вкарва важни голове, пък и отборът на ПСЖ цялостно е сбъркан като концепция и това не е от днес.

Срещу Барселона чак след като станаха останаха с 10 човека  - те Барселона не могат с 11, камо ли с 10 човека, така че не се брои. В мача в Париж беше трагичен, както и в двата мача с Дортмунд.

Мбапето за национала е бати машината и то не само на финала на Световното, направо си е кандидат за Златна топка. Но на клубно ниво не е толкова добър.

Все пак на клубно ниво защитите, срещу които играе, са добре сработени тактически и могат да го неутрализират, докато при националите опонентите му нямат такава сработка и не могат да се справят. Любопитно ще е как ще се нагоди към футбола извън Франция догодина и дали някой по-добър треньор ще успее да му максимизира силните страни и минимизира слабите.

20 minutes ago, blunt said:

Срещу Барселона чак след като станаха останаха с 10 човека  - те Барселона не могат с 11, камо ли с 10 човека, така че не се брои. В мача в Париж беше трагичен, както и в двата мача с Дортмунд.

И предни години е изпъквал- хеттрик на Камп Ноу, с Байерн едната година 2-3 гола вкара в двата мача.

https://www.uefa.com/uefachampionsleague/news/026f-13bff87268a6-5932644cbba5-1000--kylian-mbappe-in-the-champions-league-records-stats-who-he/#

3 гола на Реал, Сити, 4 на Ювентус, не е чак да е невидим в такива мачове като Холанд.

Изключително са противни , но са и също толкова добри, вчера тоя натиск дето ги упражниха над Байерн само те и Сити го могат, ние сме на светлинни години, щяхме да превъртаме топката 20 пъти между защитниците.

22 minutes ago, Chinaski said:

Изключително са противни , но са и също толкова добри, вчера тоя натиск дето ги упражниха над Байерн само те и Сити го могат, ние сме на светлинни години, щяхме да превъртаме топката 20 пъти между защитниците.

То общо взето се случи в последния финал с тях. 

Как ли не я мъчихме, тая топка не влизаше и не влизаше. 

Тия на следващата атака след гола на БМ вкараха, ама нали отмениха го. 

И до края на мача си личеше, че могат да си го вземат. 

Просто, тъпия Тухел тръгна да затваря мача с двайс-трийс минути време докрая.. 

22 minutes ago, Chinaski said:

Ами нашият Флорентино купува 4 на цената на 1 халф, като половината от тия 4 са 3-ти или 4-ти избор.

1 hour ago, tsbalabanov said:

Ами нашият Флорентино купува 4 на цената на 1 халф, като половината от тия 4 са 3-ти или 4-ти избор.

Ама в атака откъм суми май е обратното? Само Дарвин "положенията се създават, за да се пропускат" Нунес ни струва колкото на тях Вини и Родриго заедно откъм трансферна сума. Изкараха този сезон с временния вариант Хоселу и си взеха и титла, и са на финал на ШЛ.

4 hours ago, Plovdiv_1926 said:

И предни години е изпъквал- хеттрик на Камп Ноу, с Байерн едната година 2-3 гола вкара в двата мача.

https://www.uefa.com/uefachampionsleague/news/026f-13bff87268a6-5932644cbba5-1000--kylian-mbappe-in-the-champions-league-records-stats-who-he/#

3 гола на Реал, Сити, 4 на Ювентус, не е чак да е невидим в такива мачове като Холанд.

А, съгласен съм. Аз имах предвид конкретно тоя сезон. Минали години Мбапе изнесе големи мачове в елиминациите на ШЛ. Макар че продължавам да твърдя, че Неймар им беше по-важен, когато пробиха до финала. На финала пък Мбапе изпусна много чисто положение тогава.

Преди две години Сити води на Реал и Гуардиола извади Де Бройне (май и Гюндоган) и никой не разбра защо.

Сега Байерн води на Реал и Тухел вади Кейн.

Защо? Магия ли им правят, че за тъпяват така моментно да правят такива грешки?

15 minutes ago, ReD_Gerrard said:

Преди две години Сити води на Реал и Гуардиола извади Де Бройне (май и Гюндоган) и никой не разбра защо.

Сега Байерн води на Реал и Тухел вади Кейн.

Защо? Магия ли им правят, че за тъпяват така моментно да правят такива грешки?

Уж е контузия това с Кейн. Пък и Кейн нито е бърз, нито особено енергичен - със сигурност Чупо Мотинг би свършил повече черна работа - последните 10 минути това иска Тухел от тях, като водят.

Де Бройне пък сигурно често играе с контузии. И Гуардиола, и Тухел не паднаха заради тези си смени.
И все пак трябва да се има едно наум, че може да се стигне до продължения. Тогава смяната на Кейн щеше да е по-скандална - ако имаше още допълнителни 30 минути игра. А Реал просто си ги обърнаха.

Реал си играха по-добре събрано от двата мача. Което не е от голямо значение, де, важно е да продължиш. Аз се бях приготвил да пиша, ако бяха отпаднали, че няма голямо значение колко пропуски са направили по време на мача, това си е техен проблем. Ама те пък продължиха.

Тухел каза след мача, че е трябвало да смени атакуващите футболисти. Така че не виждам грешка тук. Той си беше затворил мача и си го вземаха с 1-0. Как може да предвиди грешката на Нойер. Отделно май и единия гол стана когато бяха с човек по-малко.

Реал са си много добри, имат много класа и успяха да се справят въпреки, че най-скъпите им трансфери бяха провал (Бейл и Азар). Само за сравнение - там играят Белингам и Валверде - и двамата бяха предпочитани пред Собослай, Чумени също. Отделно имат Кроос и Модрич, как се сравнява нашата халфова линия с тяхната примерно. Отделни като имат късмет и съдии и то как да ги биеш.