Jump to content

Лига Европа 2023/24

Recommended Posts

4 hours ago, baivan said:

Искам на 1/4 или на 1/2 финал да се срещнат Спортинг и Леверкузен.

И който треньор победи, ще получи предимство като кандидат за нас  🙂 

Другото е някой от тях да срещне нас и да ни отстрани, да не дава Господ.

Обаче оценката за цената на играчите им е: Спортинг 300м, Леверкузен 666м.

т.е. Алонсо има двойно по-добър отбор, докато португалеца прави от пръдня боя,

нещо, което може да се хареса на Бай Хенри.  

Е да, ама нали наустийката му била 30м. Кога бай Хенри ще се излъже така?

On 23.02.2024 г. at 15:21, Nightfate said:

Някой за Прага за мача? 

Гледахме с един приятел билетите. Мислех че там ще е по-достъпно. Тия гадове са направили билетите по над 1300 бг пари. 

Оказа се, че да отидем на Анфийлд ще ни е по-лесно и по-евтино 😄

Ако някой може да предложи нещо за Анфийлд в ЛЕ, да се покаже.

2 hours ago, fishek said:

Гледахме с един приятел билетите. Мислех че там ще е по-достъпно. Тия гадове са направили билетите по над 1300 бг пари. 

Оказа се, че да отидем на Анфийлд ще ни е по-лесно и по-евтино 😄Ако някой може да предложи нещо за Анфийлд в ЛЕ, да се покаже.

Кои гадове?

3 hours ago, fishek said:

Оказа се, че да отидем на Анфийлд ще ни е по-лесно и по-евтино 😄

Ако някой може да предложи нещо за Анфийлд в ЛЕ, да се покаже.

Аз също гледах официална информация, едва другата седмица ще излезе официално - и цени на билети, и достъп до мача. 

В сайта/социалките на Спарта си пише.

1 hour ago, Senzor said:

Тия Карабах играят здраво обаче тази година, бая отбори биха

Нормално. Имат двама купени директно от Черно море. Единият днес игра 80 минути и досега почти всеки мач в турнира имаше или гол или асистенция. Другият мина за известно време през Партизан, но се върна и днес даде асистенция за втория гол. Ако бяха бивши играчи на Левски /гр. София/ или ЦСКА-София /гр.София/ сега гонга щеше да гърми.

2 hours ago, Dacheff said:

Това вероятно е преди снощните мачове, щото Брайтън е над Рома. 

Честно казано не съм обърнал внимание на всички участници. Видях само първите 2-3 и последните 2. На @baivan е по-актуална. Но и на двете сме си фаворит. Надявам се да не допуснем изненади и да вземем трофея. Колкото и ББ да не му се иска ЛЕ > Магичната ФА. 

И тук да го пиша - предпочитам ДВА мача с/у  аспирините, а не финал.

След 14:00 часа ще разберем с кой къде, както и полуфинал с/у два възможни.

Някой снощи гледа ли мача на Леверкузен? Алонсо има още да учи. Аз ако съм на него ще си седя в Леверкузен (и да се проваля пак ще ме носят на ръце) или отивам в Байерн, там като обезкръвят конкуренцията + комфорта вяроятноста за провал е малка.

И А. Тейлър и колегите му ВАР-аджии показаха нивото на английските съдии. Бай'Ване в два мача срещу Леверкузен може сериозно да им спихнем гумите.

2 hours ago, thekop said:

Някой снощи гледа ли мача на Леверкузен? Алонсо има още да учи. Аз ако съм на него ще си седя в Леверкузен (и да се проваля пак ще ме носят на ръце) или отивам в Байерн, там като обезкръвят конкуренцията + комфорта вяроятноста за провал е малка.

И А. Тейлър и колегите му ВАР-аджии показаха нивото на английските съдии. Бай'Ване в два мача срещу Леверкузен може сериозно да им спихнем гумите.

Е, какво, смазаха ги. Просто играчите са слаби и действаха припряно, което си е и вина на тренера, но в друг ден можеше и да бият с 5 гола разлика. Гледах само второто полувреме де, не знам какво е ставало преди почивката.

28 minutes ago, J.N.K. said:

но в друг ден можеше и да бият с 5 гола разлика.

То и колко мачове на Бенитес при нас можеше да се вземат с 5:0 в някой друг ден вместо да завършат 1:1, ако ги беше оставил играчите да играят вместо да ги товари с излишна тактическа работа...

От мачовете на Леверкузен, които съм гледал, Алонсо е наследил една неприятна черта на Бенитес - за него отбелязването на гол е незначителен, дребен, досаден детайл от играта. Но поне не започва с нулирането на силните страни на съперника, независимо колко по-силен е от него.

Иначе като стил много наподобява Гуардиола. Даже много комбинации направо са си копирани от Сити. Оставяне на крилото играчи 2 на 2 или 3 на 3, насищане на определени зони в чуждото наказателно поле, където се търси пас, контрапреса в 20-35 метър, като тук даже е по-близо до Клоп, отколкото до Гуардиола, но там концепцията е една и съща, а само в изпълнението има леки вариации.

Да видим какво е положението. Леверкузен и Карабах са били в една група и после се срещат в елиминациите. Имат играни общо 4 мача, от които през есента Байер взима първия с 5:1, но после прави равен. На елиминациите в Баку изравняват в 90+ , а снощи пак в 90+ вкарват два гола. Обаче снощи съдиите (англичани) отмениха жълт картон и дадоха червен, което за мен си беше тъпотия, на играч на азерите. Ако изгонят наш играч по такъв начин тук ще ври и кипи. И при все това, останалият с 10 човека Карабах успя да поведе 2:0. После за около половин час срещу 10 немците сътвориха "невероятен" обрат.

Имаше го традиционния домакински натиск в началото на двете полувремена, но азерите си играха много грамотно. Вундеркинда Вирц не пипна топка. А когато нападаха го правеха с по няколко човека без много притеснения.

За мен прочита е, че треньора на Карабах си е научил урока след първия мач, а Алонсо не. Много се чудя дали Борха Иглесиас е негов трансфер или някой шеф се е надявал да удари кьоравото. И ако дойде в Ливърпул през повечето време Алонсо ще се изправя срещу такива знайни и не знайни герои.Отделно повечето отбори ще му играят затворено и ръгачески.

На днешния жребий се надявам да е нещо по-наблизо. Я Уест Хем, я Бенфика, но който и да се падне, не мисля, че ще имаме проблеми. Само дано не са мръсните цигани от Рома, че ще има пак наръгани и пребити фенове от тия боклуци. 

2 hours ago, thekop said:

За мен прочита е, че треньора на Карабах си е научил урока след първия мач, а Алонсо не. 

Между другото това ми е много интересно. Като чета анализите ви, като видя как играят и как сравнявате стиловете, интересно ми е дали Шаби ще се напасва и ще се учи. Видяхме, че Клоп го направи, като видя, че няма да стане с хеви-метъла и шампионския сезон беше показано за това как се прави. 

Интересно ще е при всички случаи...

На мен ми прави друго впечатление. Леверкузен бележат много в добавеното време на мачовете и то все в ключови мачове. Биха Лайпциг в последната минута, а имаше и други преди това съ ссигурност. Поне 5-6 мача са този сезон. Може да се тълкува като късмет, ама да вкараш гол като на Ориги срещу Евертър може да се каже, че е късмет, но ако се е случило след комбинация, преборване за първа или втора топка, отнемане при преса и т.н., това не са случайни голове и на мен това ми харесва. Показва характер, показва желание от отбора на Алонсо да побеждава и както и преди съм писал, за мен това е много по-важно от всякакви тактически булшити за треньори, които на хартия по-биха ни паснали от Алонсо. 

Показва, че концентрирани и вярват в победата до последно. Не правят пришпорени действия, които водят до грешки. 

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...