Jump to content

27.08.2023 Нюкасъл 1-2 Ливърпул (ПЛ - 03 кръг)

Simply Red

Recommended Posts

1 hour ago, baivan said:

Аз да ви кажа кой спечели мача - кучето ми !  

Още след почивката го изведох на далечна разходка с колата до едно хубаво кучешко място.

Върнах се преди малко, погледнах монитора и О' чудо!  А кучето гордо излая два пъти Бау-Бау.

На Витоша в багажника ли? 😁

1 hour ago, kir0w said:

С риск да разсмея/разгневя някой от хората тук, но 2рото полувреме ТАА ми хареса, викаше по съотборниците си, даваше им кураж, накрая накара гостуващата публика да изригне, подкани ги за още подкрепа... Личи си, че носи Ливърпулско сърце. Това, че греши понякога е нормално...нима Карагър и Джерард не грешаха ? Изискваме прекалено много от него, а забравяме на каква възраст е. 

За мача,велик Алисон, каквото можа изкара. 

Защитата...ясно... малкия се включи накрая добре. 

Халфовата линия, Собослай е нечовек, 90мин не спря да гони, да пресира, да иска топката. Макалистър също се раздаде, Ендо отне няколко топки, не е зле самурая. 

В нападение, след червения картон настана някаква анархия, Гакпо заслужава да седне малко на пейката, Салах се раздаде, Нунез влезе в мача като нападател от най-висока класа, от 3 положения си вкара 2 като пич, обра всички овации и се прибра усмихнат. Очаквам от тук нататък той да води атаката. 

Добре, че сме свикнали с тези инфарктни мачове. 3 кръга 7т не е никак зле, ако добавим още един халф в следващите дни, можем и да помечтаем.

След техния гол Арнолд се събуди и беше почти безупречен. Допусна още две грешки в мача, но не бяха фатални. Реакцията след неотсъдения срещу него фал и едно не съвсем добро изчистване с глава където Алисон изби в гредата. Лентата не му натежа. Очаквах да го изгонят, честно казано. 

12 minutes ago, cyberfan said:

Брутално нарушение за картон на Гордън, а вместо това "наградиха" с жълт ТАА. Необяснимо решение. Вар трябва да ревизира всяко грешно съдийско решение, според мен. Дори страничните хвърляния.

Сега видях, че след нарушението на Гордън, Еди Хау ръкопляска край тъча! К*р за бозавия красавец! Еб@си палячото!

1 hour ago, baivan said:

Аз да ви кажа кой спечели мача - кучето ми !  

Още след почивката го изведох на далечна разходка с колата до едно хубаво кучешко място.

Върнах се преди малко, погледнах монитора и О' чудо! 

А кучето гордо излая два пъти Бау-Бау.

Хич не се успокоявай. С липсата на трансфери и с тези съдийски тесли ни чака тежък сезон. Трябва ти още едно куче за двойна подкрепа. 

То по същата логика, ако Сашко си беше изкарал още един жълта картон, нямаше да има нужда от Нунес, ако Алисон беше пуснал всичко...

Не съм против Дарвин, не съм влюбен в него, но не го и критикувам. Напротив, винаги съм писал да го оставят на мира и а му се даде нужното доверие.

Победата си е победа. Началото на сезона е по-добро, от колкото реално заслужавахме с оглед на обстоятелствата и играта през тия 3 мача. Не мога да повярвам, че Ньокасъл още държат такива жалкари като Лонгстаф. 😄 Явно и при тях има проблем, че нямат достатъчно дълга скамейка, но нямам съмнения, че това ще се промени след 1-2 години. Мислех си го вчера, че ако го добутаме мача до 60-тата минута и падаме само 1-0, ще може да им завъртим някой мръсен хикс и така и стана. 

За мен, обаче, едно нещо трябва да е много ясно на Клоп и отбора. Без нормален дефанзивен халф ще го духаме. В това съм 100% сигурен. Ендо е слаб или по-политически коректно да се израза - не отговаря на амбициите на отбора. Срещу Лутън, Борнемут, Шефилд и от тоя род отбори може и да става, но рЕзко ще спукаме гуми ако разчитаме на него цял сезон. 

Трябва ни и задължително защитник. Трябва и ТАА да спре да играе тая хибридна роля. Безсмислена е. Не печелим толкова, колкото губим. Поне с тия изпълнители около него. 

54 minutes ago, Dacheff said:

Ама какво обръщане на сезона, ние до вчера имахме 2 мача, от които 1 победа и 1 равен. Той сезонът не е обръщан, че да се преобръща. Това не омаловажава мача снощи, разбира се. Нюкасъл са топ 4 отбор, който се гласи и тоя сезон да е в четворката. Смисъл - не е някакво чудо и случайност, че са били там. Победа като гост, с човек по-малко и гол пасив до 80+ минута е нещо страхотно. 

Но някак си остава си горчивият вкус в устата покрай трансферното лято и това според мен ще повлияе на играчите. Много се засилват слуховете за Салах и ако той тръгне, без да купим топ класа ДМ + добър ЦЗ (а вече ще ни трябва и атакуващ играч), според мен тоз мач няма особено много да буустне морала на тима. 

Шубе ме е да не си остане просто един готин мач в един кофти сезон.

Точно това, да не си остане само един драматичен мач.Обръщане на настройката за сезона. Защото, като чета повечето са песимистично настроени. Някоѝ играчи го дават още лежерно. Това може да е импулса.

27 minutes ago, Svet said:

Притеснително е и че вече втори пореден мач играем по-добре с 10 души отколкото с 11. Следващия път, ако видим някоя балтия във втората минута и нов изгонен играч, може и да се успокоим, защото като нищо да е част от тактиката ни. :sarcastic:

А не е ли резултат от оставането с 10 човека по-дефанзивно играещия Арнолд и в като следствие по-стабилна игра на цялата защита?  Значи може да е стабилен в защита, но само, ако яйцето е опряло в дупето. Може пък там вината да е и на Клоп, който да му поставя по-офанзивни задачи по принцип, но да променя това, когато ни гонят някой.

Нюкясъл са ТОП4, но си набраха точките срещу слабите отбори, където ние пък се издънихме. Реално са все още в конструкция, което не омаловажава една победа на техния стадион и то с 10 човека.