Jump to content

16.09.2023 Уулвърхемптън 1-3 Ливърпул (ПЛ - 05 кръг)

Simply Red

Recommended Posts

• Simply Red changed the title to 16.09.2023 Уулвърхемптън 1-3 Ливърпул (ПЛ - 05 кръг)

Пак ни беше достатъчно едно полувреме за да си вземем мача, но докога така?

Браво на Клоп, че коригира схемата на игра на полувремето и че направи навременни смени. За мен Нунез беше задължителен още като титуляр, предвид, борбеността на вълците. 

Джо Гомез не става дори и за бекъп на десния бек. Зимата да търсят алтернатива.

Куонса със супер стабилно представяне като за първи мач като титуляр във ВЛ. Има хляб в това момче, но не разбрах защо Клоп така подивя към него преди смяната.😁

Салах явно преоткрива себе си. Днес фактически направи 3 асистенции, изработвайки головете без да му се налага да шутира към вратата.

Собослай - топ трансфер в лигата! Мръсна класа - осмицата, която искам да виждам в отбора! 

Диаз и Нунес също си свършиха работата, докато Жота и Гакпо проспаха едно полувреме.

Ех скоро не се бях кефил така на Клоп, след като тотално сбърка състава този път взе навременни мерки и направи нужните смени НАВРЕМЕ. Убеден бях, че след като Гакпо излезе и се появят Дарвин и Диаз ще изглеждаме по-различно. Имахме и малко късметец, но победите, в които не си по-добрия отбор..... винаги са много важни

9 minutes ago, Simply Red said:

Знам, че до края на деня класирането неминуемо ще се промени

След още само 3 мин при започването на мача на МС те временно ще излязат пред нас по голова разлика.

ПП: Ей го вече временното класиране

https://www.flashscore.bg/soccer/england/premier-league/standings/#/I3O5jpB2/live

Пореден мач в който стратегията ни куца. Имах ме късмет първото полувреме, но срещу по сериозен отбор ще патим. Надявам се това разконцентриране да се дължи на паузата за националните отбори. Страхотни Салах, Собослай и Робо. С тези обрати ще попритесним другите отбори.

Изпратено от моят SM-A725F с помощта на Tapatalk

Следващите три мача ще покажат има ли сили отборът за титла или просто е по-категоричен от миналата година. Ако се вземат едни 6-7 точки от толкова трудни мачове гостуване на Тотнъм и Брайтън и мач с Уест Хям плюс досегашните, които хич не бяха леки, то вече си е заявка за нещо по-сериозно въпреки все още видните пропуски в части от играта.

После до мача със Сити програмата се отваря сериозно, ако Евертън не успее да спъне отбора. А декември и януари също предразполагат, защото отборът ще е домакин на всички силни отбори без Сити и Тотнъм в този период.

Радвам се за победата, мача нямах възможност да гледам, но предвид това, че това бе най-ранния мач в този кръг, а някои от момчетата до последно се прибираха от мачове на националните отбори, победата е много сладка. Предполагам е имало грешки, но мача е взет. Наистина следващите три мача са много важни. Играеме с Тотнъм и Уест Хям, като и двата отбора са в супер форма. Успех на момчетата. YNWA

49 minutes ago, Drenski said:

Разбира се това, че спечелихме втори мач този сезон от губеща позиция.

Само лека поправка- това е трети мач, с Борнемут също първо имаше изоставане.

Бях си казал, че няма да влизам в темата за коментари по време на мача, но си наруших обета и бързо съжалих. Как да е.

През първите 30 минути всички до един в червено на терена бяха фигуранти. Неслучайно Клоп каза след мача, че със сигурност е очаквал през второто полувреме да играем по-добре, тъй като по-лоша игра спрямо първите 45 минути не е възможна. Никаква креативност, никакъв успех в пресата, минимално количество спечелени битки в средата, почти никакво движение без топка, технически брак, лесно преодоляване 1 на 1 и каквото е възможно отрицателно още да се изброи.

За второто полувреме Клоп каза, че на практика е променил всичко от тактическа гледна точка + нови хора. Веднага си пролича наличието на стратегия, концентрация и мотивация за обрат. Собослай се дръпна назад и пое отговорност да разпределя топката, като в повечето случаи му се получаваше. Диас веднага раздвижи крилото и завладяваше пространство, Гакпо за 10 минути направи 10 пъти повече в сравнение с първите 45 минути, а Жота демонстрира за първи и последен път в мача класата си със страхотния тънък пас към Салах за първия гол. След влизането на Дарвин и Харви започнахме да доминираме още повече, като и двамата си свършиха много добре задачите с изключение на положението, което Дарвин трябваше да вкара. Къртис изигра страхотно второ полувреме, в трудни ситуации запазваше по отличен начин владението и почти не правеше грешки. В защита бяхме много по-стегнати, но и четворката бе подложена на значително по-малък натиск заради по-успешното задържане на топката от страна на халфовете. Куанса може да е пределно щастлив от дебюта си като титуляр.

Анди и Салах - лидери! Еднакво заслужават да са играч на мача.

До 25 минута беше разходка в парка. След това май разбраха, че са на стадиона и трябва да играят нещо. В този отрязък на време се "отличиха" Матип, Гомез, Макалистър и Къртис. Не че другите играха, но ако играеше Трент поне щеше да измисли голова ситуация. Матип и Гомез, пък и други стояха с топка в центъра на терена по 25 секунди, без да знаят какво да правят, а така губехме ценно време. С промените през второто беше въпрос на време обрата да дойде.

На мен лично не ми харесва да играем само по едно полувреме, но явно Клоп така е решил и засега успява.

Ако не ме лъже паметта, за последно в първенството, когато Анди Робертсън вкара станахме шампиони.

В миналото също след пауза за нац. отбори обикновено изигравахме сравнително слаб мач и често с лош резултат.

Днес пак с драматична победа, но няма за какво чак толкова да се сърдим на Клоп или играчите.

Движим се изпреварващо по разписанието за ТОП4, което е 2т. средно на мач.     

Аз се надявам да няма много контузии в защитата, защото е страшно. Матип вече за мен не става. Между него и Конате има огромна разлика - единия гледа от близо, а другия е доста по - агресивен и борбен ... Джо Гомез не е за десен бек, неговата позиция е само и единствено в лявата част на централната двойка. Навсякъде другаде ще бъде разминаван като вчера. Напред се надявам Ендо да започне да играе и да навлезе в ритъм, защото без реален дефанзивен срещу силен отбор ще берем ядове. Макалистър не е за там и в най - добрия случай е на ок ниво спрямо позицията и за мен е задължително Ендо да влиза и да помага много. Иначе ако зимата вземем Дефанзивен Халф в лицето на Андре и по някаква случайност централен защитник, а също така и имаме късмет с контузиите, определено може да стане много много интересно я първенството.

Ценна победа, дошла отново след обрат, което показва, че този отбор има характер.Спечелихме благодарение на силното второ полувреме и корекциите, които направи Клоп на почивката.Стояхме добре и в отбрана и рядко допускахне опасности.За сметка на това първата част бяхме доста зле, все едно в някаква летаргия, нищо не вървеше в играта и имахме късмет, че се отървахме само с гол пасив.Другото, което ми прави лошо впечатление и то от началото на сезона е че има периоди в мачаовете, в които средната ни линия е лесно преодолявана, което поставя защитата под натиск.Срещу Уулвс, Борнемут и Шефилд например това може да не е фатално, ама срещу Сити ще ни донесе беди.

Вървим напред и се надявам да подобряваме нещата, защото има накъде.