Jump to content

Летен трансферен прозорец 2024/25

Recommended Posts

По-добре с Киеза отколко без него.. ако се случи ще е трансфер тип Тиаго. Пише също, че Джо Гомез ще напусне до края на ТП и най вероятно към Кристъл Палас. В този ред на мисли очаквам да вземем и защитник.

47 minutes ago, nikiniki said:

Дано си прав.И дано е кратък договор да не го дондуркаме като кейта и тиаго на пансион 

Сезонът му миналата година:

image.png.beadb98f7edad248d481464f4c4a9f49.png

image.png.0346a662317797205f4eaf786f91c9b7.png

Най-добрият му сезон в кариерата 20/21:

image.png.44905695f9f7af9585f022aa918add00.png

image.png.2cc5714f80d9d96adcf3fb098629ae0a.png

Чак такъв параолимпиец не е станал, стига да не се контузи всеки месец. Една идея по-малко положения е създал, ама и Ювентус тогава бяха по-силен отбор. Реално миналият е бил един от най-добрите в кариерата му, като с оглед очакваните асистенции съотборницте му са го провалили в това отношение, а най-добрите му мачове с Италия са вдясно на Евро 2021 и във Фиорентина основно там е играл.

Тези 15 милиона винаги ще могат да се избият, а ако му провърви да направи няколко сезона с по над 25-30 мача, ще са си безбожно евтини. Двойно по-евтин от Карвальо.

Federico Chiesa ranked in the top for shot-creating-actions (4.79 per 90) in the Serie A last season.

He also ranked in the top for carries into the opposition’s penalty area (58).

A winger who can have a big threat in the final third.

Според мен е добра опция за двата фланга. Ако наистина струва 15 мил евро, което е 12 мил паунда, сме го избили горе долу с трансфера на Боби Кларк. Всичко зависи от това дали ще свикне с натоварването и първенството.

Това което ме притеснява е, че Джо Гомез според мен ще напусне до края на прозореца и сега е времето да натиснем за добър ЦЗ и да се дадат парите. Според мен ще вземем някой от Лайпциг пак, но да видим.

13 minutes ago, Mar70 said:

Според мен е добра опция за двата фланга. Ако наистина струва 15 мил евро, което е 12 мил паунда, сме го избили горе долу с трансфера на Боби Кларк. Всичко зависи от това дали ще свикне с натоварването и първенството.

Това което ме притеснява е, че Джо Гомез според мен ще напусне до края на прозореца и сега е времето да натиснем за добър ЦЗ и да се дадат парите. Според мен ще вземем някой от Лайпциг пак, но да видим.

Лукеба е добра опция, пак му изскачаше името, че в следвн през годините, ама да видим, сега пак се появява на места в пространството.

Няма го вече стария щаб. Защо продължаваме да търсим такива счупени футболисти. Аз съм сигурен че в школата има по-читави момчета от Киеза. Италианец в Англия, не мерси. 

10 minutes ago, zigfridson said:

Няма го вече стария щаб. Защо продължаваме да търсим такива счупени футболисти. Аз съм сигурен че в школата има по-читави момчета от Киеза. Италианец в Англия, не мерси. 

Защото е евтин и ръководството ще залъже повечето фенове, че сме направили топ трансфер.. аз лично нямам против да го вземем, по-добре с него, но защо не търсим дефанзивен халф и защитник? Много сбъркана политика!

Нямам абсолютно никакви наблюдения за Киеза! Ама, .... тук сме по-големи анализатори и разбирачи от цялата шайка директори в ЛФК и ФСГ, това го виждам 😎 И все пак се надявам, това с Киезата да не стане, щото ще се саморазочаровам, че не ми вземат мнението, тея! Аз разбирач ли съм или на петела долната джука  🤪

Киеза за 15 млн формално не е зле, но както Ники писа, ако се окаже като Кейта или Тиаго, няма продаване. Ще стои докато не му изтече договора или още по-зле - ще го даваме под наем и ще му плащаме част, а не е изключено и по-голямата такава от заплатата, за да играе някъде из Италя - я Фиорентина, я Киево, я Монца. Играхме го тоя мач с Акуилани вече. 

Другото, което ме притеснява е, че това е гласеният заместник на Салах. Много видеа изгледах, даже в едно от видеата Дейвид Линч, който е ливърпулски журналист, спомена, че Едуардс от много отдавна следял Киеза и наистина, като се замисля, от 2021 ни свързват с него всяка година, кажи-речи. 

Хубаво е, че на практика ще имаме 6 човека за 3 позиции отпред, но се опасявам, че това ще е за много кратък период преди да разтурим тази широчина и да останем пак с 4-ма за 3 позиции, както, между другото, когато точно Едуардс беше на власт. Почнахме да взимаме повече на брой хора, едва когато този човек си тръгна и събрахме някаква дълбочина. Струва ми се, че ще се връща старата плитчина в следващите 1-2 сезона. 

Аз Киеза го харесвах преди контузията и съм писал, че искаме да го вземем, ама сега е вече късно. На нас ни трябва дългосрочен заместник на Салах, който след 1-2 сесона ще си тръгне. Трябва ни крило до 25год, който да е толкова добър, че да вземе титулярното място от Салах. Това с Киеза е смешно. Писали сме преди, да пробват Дарвин на тая позиция, поне няма да изпада в засада.

Ако вземем тоя Киеза това ще си е чиста набутвация.Аз последните 20 години и нагоре не помня италианец да е прокопсал във ВЛ.Преди началото на сезона беше очевидно, че ни трябват защитник /дори и без Гомез да напусне/ и ДХ.Обаче се вземат вратар и някакво крило, дето историята на контузиите му е дълга като "Война и мир".Не го виждам даже и за бекъп да става.Просто струва някакви къси пари и тъй като не можем да платим 60 милиона за Субименди имаме възможност само за 15-16 милиона струващи играчи.

Даже може Едуардс да му се върти, Абе нека пробваме ако не се чупи много първия сезон ,готово ще съм гения заместил Салах за 15м и няма да дадат нов договр на  египтянина.А истината е ,че Киеза и преди контузията не доставяше това което Салах прави. Киеза има скорост, техника, дрибъл ,преминаването му един на един е много добро ,докато не се начупи.Има 30+ мача миналия сезон ама и няколко контузии ,а и без тях е далеч от заместник на Салах което може да си помислят нашите ако не му начупят колената вув ВЛ.Играча явно е поддатлив. Има си такива-Агер например беша така с множество къде малки къде средни контузии. Пенсионира се на 32 мисля.

Ако Салах е здрав, то Киеза ще изяжда на Диаз минути или на Жота/Гакпо .Не бях обърнал внимание ,че са го пускали second Striker миналата година..

И последния аргумент против е споменат от вас също: Италианец не вирее в Англия.Кога ще се научим.

Има един вариант това всичко да е да подлеем вода на Варселона за да не го цакат със заплата.(Пише се че се е договрил с тях и остават параметрите само).Така УЖ натискахме за Гави и Педри и се принудиха да им дадът големи заплати.

Може да си фантазирам ама мисля Едуърдс и нашите акто цяло имат зъб на Фарца от времето като извиха ръце за Котето и Суарез.Не случайно имаше калуза за 3 години да не ни търсят тогава.

Киеза струва 15 милиона и то евро, защото му изтича договорът догодина, иначе в трансфермаркт е 35, как го виждате да не се избият парите, трябва да не излиза от лазарета, за да стане това. Те успяха да продадат Боби Кларк за 12 милиона евро и Карвальо за над 30, какво остава за Киеза.

Като не се взимаше 7 години никаква алтернатива на Салах, недоволствахме с право, като се взима класен играч за тънки пари, но с голям риск, пак не сме доволни. Пак казвам, че е в пъти по-добре от Доук, мненията как в школата със сигурност има по-добри момчета от най-добрия атакуващ италиански играч в последните 15 години, не смятам, че трябва да се коментират.

5 minutes ago, Plovdiv_1926 said:

Киеза струва 15 милиона и то евро, защото му изтича договорът догодина, иначе в трансфермаркт е 35, как го виждате да не се избият парите, трябва да не излиза от лазарета, за да стане това. Те успяха да продадат Боби Кларк за 12 милиона евро и Карвальо за над 30, какво остава за Киеза.

Като не се взимаше 7 години никаква алтернатива на Салах, недоволствахме с право, като се взима класен играч за тънки пари, но с голям риск, пак не сме доволни. Пак казвам, че е в пъти по-добре от Доук, мненията как в школата със сигурност има по-добри момчета от най-добрия атакуващ италиански играч в последните 15 години, не смятам, че трябва да се коментират.

Добре де, нали след 4 месеца може да си го догаваряме направо. Защо 15м сега.Ювентус толкова се натискат да го махнат. Няма инфо за нито един опит от тях да му подновят догвора. Що така ,това е мн съмнително за мен като е така лесно да се избият парите.Киеза иска голяма заплата за стадартите на средните отбори и само голям може да му я дава.Ама те не го искат.И тука е не малък проблем .Разликата с Кларк е голяма.Киеза няма може да го натирим в Брендфорд или някой подобен

Галатасарай боса им се изказа ,че са искали Киеза ама той поискал нереалистична заплата от 15м евро на година.

4 minutes ago, nikiniki said:

Добре де, нали след 4 месеца може да си го догаваряме направо. Защо 15м сега.Ювентус толкова се натискат да го махнат. Няма инфо за нито един оит от тях да му подновят догвора. Що така ,това е мн съмнително за мен като е така лесно да се избият парите.Киеза иска голяма заплата за стадартите на средните отбори и само голям може да му я дава.Разлиакта с Кларк е голяма.

Галатасарай боса им се изказа ,че са искали Киеза ама той поискал нереалистична заплата от 15м евро на година.

Защото това е една година време, ние в момента нямаме алтернатива на Салах, защо да го чакаме? Особено като и Барселона души за него и има огромна нужда от крила. Ювентус взеха на Консейсао сина вече от Порто на крилото. 

Иначе има инфо на няколко пъти, че опитват да му подновят договора, ама не се договориха. Чак напоследък гледам е излязло как уж не влизал в плановете на Мота, ама те още от миналата година се опитваха да му го подновят, но неуспешно.

Мернах инфо за 85 к на седмица и трансферна сума от 8.5 млн паунда, което ми се струва ОК.

Излезна инфо, че Киеза щял да даде 1 ден на Барса да му покажели, че могат да го регистрират, иначе отивал в Ливърпул. 😄 

Ако това е вярно и все още се надява на Барса, на фалирал клуб, който само на мен не дължи пари, клуб, който се подиграва с играчите, които взима и ги гони, за да вземе нови и самите играчи пак се натискат да ходят там... еви му майката. Ако се окаже, че Барса са изтъркали правилните билетчета от лотарията и успеят да го регистрират и се разминем и с тоя, това ще е много голям срам за нас. Пореден само за този прозорец. 

2 minutes ago, Plovdiv_1926 said:

Те още Олмо не са регистрирали, според мен е партенка, ама може във връзка с интереса на Барса да се е активизирал триумвирата.

А регистриран е Олмо преди час в Гонга хахах.

Балабанов, да знаеш,че Фарца и на мен не дължат пари.Най много да си искам 18те евро които им дадох да им вляза на обиколка на стадиона 

https://barcelona.gong.bg/football-sviat/ispania/multimedia/video/radost-v-barselona-dani-olmo-e-registriran-debiutira-oshte-tazi-vecher-806547

Пичове де бе, по - добре е да вземем някой според мен, отколкото да не вземем никой. Не вярвам, че Киеза ще бъде заместник на Салах, просто не е сериозно това. Въпроса в случая е, че той може да играе както ляво, така и дясно крило еднакво добре, което е много важно. Какво правим ако Салах се контузи като миналата година за няколко месеца? Ще се чудим кой да слагаме там, а всички знаем, че горе долу във всяка линия имаме поне по 1-2ма контузени почти всеки мач. Тоя пичага ще го вземем за трансферна сума, която взехме от юноша и със заплатата, която ще освободят още 2-3 юноши като Байчетич, които ще идат под наем. Ако не играе добре ще го махнат някъде за 6-7 милиона и готово. От друга страна пък плюсовете също трябва да се кажат - опитен е, европейски шампион, играл е за голям отбор в последните няколко години и щом Слот го иска, значи би влязъл добре в стила на игра. Вижте как Арсенал взеха Тросар от Брайтън на същата възраст и им извади една камара мачове ...

А какво става с вратарчето от Валенсия? Нали вчера уж минаваше медицински прегледи..

23 minutes ago, ONYX said:

А какво става с вратарчето от Валенсия? Нали вчера уж минаваше медицински прегледи..

Да, какво стана? Има ли развитие с Мармаладашвили?

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...