Plovdiv_1926 Posted May 20 Report Share Posted May 20 7 hours ago, Dr.G. said: Class from Feyenoord for Arne Slot Фейеноорд и те пеят песента, както и Дортмунд впрочем. Селтик естествено е третият отбор, който я ползва. S.G., Bellamy and alex59 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post David Posted May 20 Popular Post Report Share Posted May 20 Да му кажа вече, добре дошъл! Щях да започна с Ох, ама да не предвизвиквам съдбата. Дадох си време преди да реагирам на ангажирането на Арне Слот за треньор на Ливърпул. Ще трябва да си пречупваме навиците и да използваме правилните термини в новата структура, която признавам малко ме побърква. Много директор, много нещо! Чак започвам да си мисля, дали няма някаква роднинска нишка в тази директорска кохорта. Много подозрително се измъкнаха от нищото и то след явни неразбории в миналото с Клоп. Само португалецът малко разсейва съмненията ми... Но това е само аспект от цялта леко мъглява бъдещност на Ливърпул. Надявам се мъглата да се разсее и зад нея да не ни посрещне непросветна тъмнина.... Както казах дадох си малко време и да не реагирам първосигнално на привличанетпо на дъч гай за треньор .Не исках да се поддавам на първични фенски инстинкти и да слагам клеймо преди да разуча какво стои зад името на този "анонимник". Почетох, послушах, разучих, погледах интервюта, мнения и след първоначалното леко увисване на ченето ми застинало в "Арни...какво?!" и една купчина апокалиптични мисли в главата ми започнах да се поуспокявам. Независимо, че идва от слабичко първенство, човекът повече от очевидно има почерк, амбиция и маниер на игра. За да спечели каквото е печелил няма да е на луд късмет. За да са решили нашите "шуробаджанашки"директори да го привлекат няма да е с дълги и къса клечка. Едуардс може да е амбициозно копеле, но си разбира от работата. Едва ли ще седне да си залага бомба под задника като кани някой, ей така за парлама. Там да върви пушилката за пред феновете. Нормални, понятни и може би логични реакции на огромна част от привържениците, които си казват почти в прав текст, този не го 'щем! Добре, ама какво бихме искали е големият въпрос? Анчелоти беше ли в Евъртън?! Беше! Направи ли нещо? Не! Даже вече може да е забвение този му спел там....Моуриньо какво направи с Ман Юнайтед и Тотнъм...Конте какво направи в Тотнъм...Не правя никакви паралели между отборите, а давам емпирични прости примери, че името само по себе си не е гаранция за НИЩО! Не бива да се изпада в истерии! Искаме или не, трябва да приемем жестокия факт, че Клоп вече не е наш мениджър. Трябва да продължим!!! Гореказаното ни най-малко не е адвокатура, хайп или някакви опити за самозаблуда, че Слот ще извади Купата на Шампионите и Премиър лийг от ръкавите си моментално и всичко ще е мед и масло. Ни най-малко! НО...мисля за абсолютно нормално да му се даде поне сезон, за да видим накъде ще поведе отбора и тогава да започваме с огън, жупел и прелитащи самолети с флайери "Арне вън..." Пичът го заслужава. Заслужава малко доверие, искрена подкрепа и по-малко негативизъм и отричане, докато не ни убеди, че наистина не може или е чудо за един сезон. Най-малкото, заради куража да наследи огромна фигура като Клоп. Иска се кураж и увереност в собствените си сили, а това е за адмирация! Арне Слот ми изглежда композиран, интелигентен, ведър, уважителен и пластичен. Говори прекрасен английски и не създава впечатление да е типичния футболен треньор-ръб, който говори с клишета. Напомня ми един друг, който току що потанцува за чао... В негов си стил, разбира се. Струва ми се, че ще общува добре с медиите и ще успява да се справя с реферите без излишни скандалности. Надявам се да не бъде спънат кон, който няма грам дума и право да поиска футболисти поне и да осъществи плановете си, визията си и всичко, което мисли да направи в нашия любим отбор, за да бъдем, които сме! Без тежки сътресения. Има специфични подходи към всичко, обръща внимание на детайли, има иновативни подходи и то индивидуални, което звучи много добре. Доста хора в отбора имат нужда от почукване тук-там, а някои от яко набиване на кабели, ако ще бъдат истински ливърпулски играчи. Много се надявам помощниците и щабът му като цяло да са читави хора и да помогнат за просперитета. Аз лично, ако бях на негово място щях да поискам среща с Клоп и Линдерс и който там, за да се запозная с неща, които ме интересуват. Надявам се Върджил да остане поне още един сезон и да помогне за плавен преход като капитан и холандец. Ще бъде ужасно важно с какъв ментален сет ще го посрещнат играчите. И там трябва да има честни разговори и беседи. След като изложи планове, визии и прочее пред футболистите следва да им каже, който не е хепи, може да затвори вратата от външната страна. Знаете, че без пълно доверие и отдаденост от страна на играчите няма да стане. Един отбор реши ли да играе сечено на треньора си, той е чао. Надявам се да видим друг сценарий. Аз съм фен на Ливърпул и съм длъжен да му дам доверието си. Макар и с мааалък скепсис. Никой няма полза да се кефи, че Арне би се издънил, само и само идиотските прогнози колко е сдухан да излезат верни... Желая му от сърце успех и дано ни накара да пеем Арне Слооот един ден с пълно гърло! Амин! JohnToshack, Morientes, LFCdmx and 16 others 19 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post oZZy Posted May 21 Popular Post Report Share Posted May 21 Искам и аз да напиша последното си мнение за Клоп, Слот и промените в отбора. 1. Клоп е мега легенда за отбора и за мен почти се доближава до Шенкли – просто Клоп е 2ри поред, защото същите неща ги направи 50 години след Шенкли. Ако не беше Клоп сега щяхме да сме имали 9 години подобни на тези при Манчо или Тотнъм. Щяхме да чакаме спасителя, да чакаме още от есента вече следващия сезон и такива емоции като финалите, мачовете с Барса, Дортмунд и Сити изобщо нямаше да сме ги изживяли. Щяхме да се радваме като скачаме на кръв на Сити примерно и това щеше да ни осмисля сезона – дето се казва, помним какво беше. Клоп ни подари незабравими емоции, които ще помним цял живот. Някой ден след 50 години живи и здрави ще можем да разправяме на внуците си какви мачове сме преживели и какви футболисти са играли по времето на Клоп. Всичко това е благодарение на Клоп и човекът просто заслужава статуя някой ден пред стадиона. 2. Относно горното – Шенкли е велик, защото е изградил наследство, което след това някой е продължил. Ако след Шенкли нещата се бяха насрали и пак се бяхме завърнали във Втора лига, сега нямаше да говорим толкова за него и какво е направил. По този повод умът ми не го побира, защо се направиха толкова структурни промени в отбора и как се очаква наследството на Клоп да бъде продължено. Да не бъда разбран погрешно – аз съм ЗА да има спортен директнор, за МЕдуардс в отбора и намирам за голям минус, че не работи с Клоп, но просто сега не беше времето за тези промени. Обикновено такива промени се правят, когато отборът не върви, а при нас изобщо не е такъв случая. Имаме млад отбор с ясна тактика и начин на игра и реално бяхме на един читав централен нападател от това да станем шампиони. С други думи – какво щеше толкова да се обърка, ако Линдерс беше останал. С правилни 1-2 трансфера (деф.халф и голаджия) без да се променя начин на игра съм убеден, че нямаше да се представим по-лошо от този сезон. Рискът беше минимален, дето се казва ако не станеха нещата, сегашните промени щяхме да ги направим година по-късно. Цялото това преструктуриране беше според мен обидно за Клоп. Сега в момента поемаме голям риск и стреляме в тъмното – ние правим набързо напълно нов отбор като управленска структура. Ако нещата не потръгнат и примерно Арне Слот е новия Тен Хаг няма да можем да излезем от тази спирала с години. След 2-3 лоши треньора ще сменяме Едуардс и т.н., става мега забатачване – ще чакаме Клоп след 10 години на стари години пак да ни спасява. Ей сега излизат трансферни новини от типа „Слот започва промяната с еди кой си“.....каква промяна, какви 5 лева, отборът си е супер, защо беше нужно това. Относно Слот – пичът може да е супер и съм сигурен, че МЕдуардс е проверил и оценките му в училище, ама няма как да провери дали този треньор се справя с големи играчи в големи отбори. По този повод отново относно горното – защо е нужен този риск? МЕдуардс в момента с решенията си определя бъдещето на отбора. Явно трябва да е наистина мега добър щом Хенри му поверява бизнеса си за милиарди и е ОК с такива драстични промени и да поеме такъв голям риск. 3. Пак се връщам на Клоп и МЕдуардс. Сигурно никога няма да разберем какво стана между тях, обаче за мен горчивината остава, че не спечелихме повече с Клоп и сега трябва да чета как го поставят на едно място с Раниери, Пелегрини и т.н. Да кажем, че в ШЛ има късмет – няма как да се предвидят контузията на Салах и грешките на Кариус, или пък след това мега спасяванията на Куртоа, обаче финалът за Лига Европа и още 3 титли в Англия (годината в която водехме с 8 точки след шампионската, по-предната година когато направихме Х с Тотнъм в края и този сезон) трябваше да бъдат взети. Яд ме е много затова, че Клоп изпусна да направи Ливърпул хегемон. Както и при вас Ливърпул е част от живота ми, а хора, които са ми донесли толкова положителни емоции, няма как да бъдат забравени, никога. Благодаря на Клопо и дано има само хубави моменти в живота си. Plovdiv_1926, Stivi_G, livernas and 8 others 11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dacheff Posted May 21 Author Report Share Posted May 21 Тази тема мисля да я затварям вече, има си тема за Слот, така че пишете там. David, Morientes, stenmark and 2 others 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts