Jump to content

Наследникът на Клоп

Recommended Posts

2 hours ago, tsbalabanov said:

Като гледам какви хора са алтернативите на Алонсо, мисля, че ще се молим на Клоп след година да се върне от пенсия и да ни спасява отново. 

От Португалия футболисти може да се взимат, но треньори - не. Страховити ментета са изоравали първенството там и в последствеие като идат някъде - зеро. Само ще спомена Вилаш Боаш и спирам.  

Не е точно така, Спортинг 20 години не бяха ставали шампиони и Аморим им изгради отбора, а Вияш Боаш взе един отбор машина на Порто и просто го разигра. На следващия сезон накрая им се обърна каруцата, иначе пак водеха почти цялото първенство, сега пак са в борбата за титлата, тоест за последните 4 сезона 3 пъти са първи или втори при финансово по-силните Бенфика и Порто. Само миналия сезон им беше разочароващ, но пък отстраниха Арсенал в ЛЕ.  

Пък и щом португалски отбор е платил 10 милиона евро откупна клауза за него на друг такъв, значи има нещо в него и не е просто поредния бездарника. Което обаче и значи, че Хенри, ако го иска наистина, ще трябва да се бърка с 30 милиона, щом Спортинг е вече на минус 10 от него, което малко невероятно ми звучи и дано не се озовен с Де Зерби накрая.

Не знам дали ще е топ треньор, ама не трябва да му се лепва и етикет менте само защото е от Португалия.

Всичко това го прави при положение, че Бенфика и от школата и от трансфери изкарват по-големи таланти в последните години.

Колкото и да е добър, скокът от третия отбор в Португалия до третия отбор в света е огромен. А Ливърпул не е училище. Да ходи в Дортмунд или Леверкузен да се учи.

Дори Клоп имаше нужда от време да се напасне в Англия, да се научи да ротира състава, да пази енергията на играчите си. И въпреки това пак сме с половин отбор в лазарета.

Щом Алонсо не иска, 100 пъти повече бих предпочел да вземем Тухел краткосрочно (сезон-два) и да изчакаме по-добра оферта, отколкото да обучаваме нов треньор.

1 hour ago, Plovdiv_1926 said:

Не е точно така, Спортинг 20 години не бяха ставали шампиони и Аморим им изгради отбора, а Вияш Боаш взе един отбор машина на Порто и просто го разигра. На следващия сезон накрая им се обърна каруцата, иначе пак водеха почти цялото първенство, сега пак са в борбата за титлата, тоест за последните 4 сезона 3 пъти са първи или втори при финансово по-силните Бенфика и Порто. Само миналия сезон им беше разочароващ, но пък отстраниха Арсенал в ЛЕ.  

Пък и щом португалски отбор е платил 10 милиона евро откупна клауза за него на друг такъв, значи има нещо в него и не е просто поредния бездарника. Което обаче и значи, че Хенри, ако го иска наистина, ще трябва да се бърка с 30 милиона, щом Спортинг е вече на минус 10 от него, което малко невероятно ми звучи и дано не се озовен с Де Зерби накрая.

Не знам дали ще е топ треньор, ама не трябва да му се лепва и етикет менте само защото е от Португалия.

Всичко това го прави при положение, че Бенфика и от школата и от трансфери изкарват по-големи таланти в последните години.

За мен португалското като първенство, няма как да ме убедиш, че е силно, нито, че е успех да си шампион или в борбата за титлата с един от трите най-силни отбори в страната и то при условие, че Бенфика и Порто кешират всеки сезон по 2-3 основни играчи. Бруно Лаге стана шампион с Бенфика, но си е средняк и според мен това е нивото на първенството. 

Може да имам предраазсъдъци, но за мен от Холандия, Португалия, Белги и дори Франция, нищо друго, освен футболисти трябва да се взимат и то при определени условия. 

За мен много важно нещо, което ми прави лошо впечатление е, че за целият си престой в клуба, няма никакви значими постижения в Европа, за разлика от Бенфика и Порто. Да отстраниш Арсенал не е кой знае какъв успех. Сега, например, ако не се лъжа, отпаднаха от Аталанта, които не мисля, че са кой знае какъв отбор. 

Аморим за мен е хипстърски избор за треньор, на тия дето си мислят, че с 5 лева ако правищ Х, с 50 ще правищ 10 пъти по Х. Сега остава само да почнат статиите как е брилянтен тактик и играчите влизат от една зона в друга, коридор 1, коридо 5 и т.н. и хептен ще заприличаме на Арсенал, с малката разлика, че нямаме 400 млн за трансфери, за да сме в борбата за титлата, но май ФСГ не ги интересува толкова тая титла и ще са ок да сме Тотнъм. 

За мен, с оглед на това, че Алонсо пропада, а за другият миракъл мейкър от голямо първенство. който прави от пръдня боя и печели трофеи без пари - Индзаги, не се говори нищо, то по-добре да остане Линдерс. 

52 minutes ago, ReD_Gerrard said:

Колкото и да е добър, скокът от третия отбор в Португалия до третия отбор в света е огромен. А Ливърпул не е училище. Да ходи в Дортмунд или Леверкузен да се учи.

Дори Клоп имаше нужда от време да се напасне в Англия, да се научи да ротира състава, да пази енергията на играчите си. И въпреки това пак сме с половин отбор в лазарета.

Щом Алонсо не иска, 100 пъти повече бих предпочел да вземем Тухел краткосрочно (сезон-два) и да изчакаме по-добра оферта, отколкото да обучаваме нов треньор.

Аз лично Тухел никога не бих го предпочел, същият надценен треньор, като Почетино. Дано стои далеч от отбора.
Ами то кои останаха реално? Аморим, Де Дзерби, Шави също ще е наличен, Мауриньо (далеч и той).

С тия имена, които циркулират, започва да ме притеснява основните играчи - Мо, Върджил, Трент итн. да не се разбягат. Толкова години се борихме да съберем качество и сега ако трябва да започнем пак, бая нагорно ще ни дойде.

Аз не разбирам защо Найгелсман не е в картинката. На 37-8 години с доста опит и в отбори с пари и без пари. Отделно лично за мен се е доказал като доста добър треньор. В момента около него е тихо, но ако германците стигнат напред на европейското ще е баш той на гребена на вълната. Другото е, че ще излезе без пари на ФСГ.

Браво на Алонсо, че доста рано обяви избора си.

(За мен съвсем очакван и оправдан)

Така ни освобождава от много драскачи, които пишат за него щяло и нещяло, а също малко улеснява ФСГ в избора им.

Аз пък ако съм ФСГ бих подпитал Зидан. И да се ос.ре няма кой да им каже копче. Все още е млад за треньор, има титли спечелени. Легенда и като играч и като треньор.

22 minutes ago, thekop said:

Аз пък ако съм ФСГ бих подпитал Зидан.

Преди няколко месец Зидан е казал, че би желал да води само:

Марсилия, Националите на Франция и може би пак Реал.  И не знае английски.

Някои разсъждения за решението на Алонсо от Guillem Balague

https://www.bbc.com/sport/football/68692439

Между другото ако ФСГ искат да имат Алонсо като служител -

да купуват набързо Байер Леверкузен!  Просто е  😉 

Ще си позволя една мрачна прогноза а тя е "След Клоп идва потоп" . Всички футболисти са подходящи единствено за неговия стил неговото виждане за играта. Който и да дойде трусът ще е огромен и наследникът е обречен. Мнозина от настоящите футболисти ще предпочетат да напуснат тъй като са в тима заради Клоп. Мрачна прогноза но според мен обективна. Лъч надежда е че при следващия мениджър "ексела" няма да излиза и янките ще трябва да бягат с 200 от Ливърпул след две години.

52 minutes ago, Fen said:

Ще си позволя една мрачна прогноза а тя е "След Клоп идва потоп" . Всички футболисти са подходящи единствено за неговия стил неговото виждане за играта. Който и да дойде трусът ще е огромен и наследникът е обречен. Мнозина от настоящите футболисти ще предпочетат да напуснат тъй като са в тима заради Клоп. Мрачна прогноза но според мен обективна. Лъч надежда е че при следващия мениджър "ексела" няма да излиза и янките ще трябва да бягат с 200 от Ливърпул след две години.

Аман от глупости....

Нещо след обявяването на раздялата с Клоп нито ми се гледа футбол, нито ми се четат новини. Кофти работа. 

Аз също съм на мнение, че ни чакат тежки години, но не защото футболистите били подходящи за Клоп и нямало да паснат на новия тренера, което за мен са глупости, а защото който и да дойде, просто не е Клоп. Този човек е гений и няма втори като него. Според мен Гуардиола може да се определи като пълната противоположност на Клоп и ако гледаме играч по играч, то почти всички биха могли да играят и неговият стил, почти толкова добре, колкото и играят за Клоп.  Това няма да е проблем и който и да дойде, ще разполага с много талант. 

Проблемът за мен ще е психологически. Много играчи са свикнали с Клоп и естествено искат да играят за него. Някои са избрали Ливърпул именно заради германеца, което не е непременно лошо сега, но може да е огромен проблем в близкото бъдеще. Никой не знае какво ще се случи с главите на играчите, а както знаем, футболът се играе с глава, не с крака. 

Относно португалеца - нямам мнение. Но пък дори и Алонсо би бил, поне за мен, също толкова неизвестен, ако не беше футболна легенда и оставил следа и в Ливърпул. Нямаше да видя нито мач, нито хайлайт на Леверкузен, ако ще да имат само победи с по 10:0.

За мен е необяснимо Как оценяваме толкова високо треньор, който не е направил нищо в Европа. Гаспарини, примерно, с когото скоро ще се срещнем в ЛЕ и който отстрани именно Спортинг също прави чудеса последните няколко години, а дори не гледаме натам. Верно, не е млад, но какво от това? Защо се гледат само млади треньори? Искаме 20 години ли да ги ползваме? Бих взел Анчелоти веднага. 

Щеше да бъде много интересно ако Брайтън не бяха съсипани от контузии цял сезон, дали щяха да имат някакво постоянство. Де зерби е страхотен като стил на игра, но точно това, че могат да паднат от всеки, при това с много, създава много въпросителни около него. Иначе оставяйки еступинан резерва за дълго време доказва, че има характер и не е пъзльо - нещо, което примерно прехваления бг Гонзо(Артета) няма.

Казвайки Артета, ето пример, че и млад треньор, в случая дори без никакъв опит, ама наистина никакъв, може да е успешен. Знам, че не е постигнал нищо все още, палячо е и получава много повече хвалби, отколкото заслужава, но все пак вече втори сезон е в борбата за титлата, при това с доказани некадърници като Арсенал(ръководството), а и играят много силно. Това си е успех отвсякъде. Миналата година загубиха титлата, тази ще е същото, но той дори и Клоп я е губил вече колко пъти от сити с оня измекяр. Дано поне тази година е различно.

Нагелсмам и Тухел не ги искам. Единия има някакво реноме заради Хофенхайм и няколко добри сезона там без никакво напрежение на раменете му. След това посредственост. Не се е провалил, но не е за нас. Ако направи нац. отбор европейски шампион ще го призная. 

Тухел ми е много симпатичен и е треньор с характер, но не понасям тактики с трима централни и уингбекове. Сигурно би била супер постройка за Трент, но това е Ливърпул, не някой средняк. Иначе ме кефи като треньор и бих се радвал да го пробваме, ако ще играе само с двама централни, както май сега се мъчи да прави с Байерн. 

Сега видях, че Баскомб пише, че е малко вероятно Нагелсман да ни стане треньор. Аз лично мисля, че трябва да сме луди да го подминем с лека ръка. Доказал се доста повече от Аморим и Де Зерби и то в голям отбор. Единствения проблем е, че до след Европейското не можем да чакаме, иначе ако и там се представи добре и не сме го взели ще излезем големи балами според мен.

Тъй като дискутираме треньори, един колега по-горе спомена за Симоне Индзаги.Италианското не го следя, ама като резултати и представяне, особено през последните сезони Интер се представят доста добре.В момента дори са почти сигурни шампиони, миналата година пък на финала в ШЛ си надиграваха в големи периоди Сити и някои неточности в завършващите удари ги лишиха от поне продължения.Отделно изгради доста добър отбор, в който единствените класни играчи са Лаутаро и Барела.

Италианските треньори като цяло са се доказали в ПЛ - и Манчини и Конте станаха шампиони.

1 hour ago, flyhorse0906 said:

Тъй като дискутираме треньори, един колега по-горе спомена за Симоне Индзаги.Италианското не го следя, ама като резултати и представяне, особено през последните сезони Интер се представят доста добре.В момента дори са почти сигурни шампиони, миналата година пък на финала в ШЛ си надиграваха в големи периоди Сити и някои неточности в завършващите удари ги лишиха от поне продължения.Отделно изгради доста добър отбор, в който единствените класни играчи са Лаутаро и Барела.

Италианските треньори като цяло са се доказали в ПЛ - и Манчини и Конте станаха шампиони.

Конте изгради тоя отбор и го направи шампион, Индзаги се проваля, че чак сега ще вземе титла с него. И е чоукър Индзаги. Също, въобще не е вярно, че "единствените класни играчи са Лаутаро и Барела"...

10 minutes ago, blunt said:

Конте изгради тоя отбор и го направи шампион, Индзаги се проваля, че чак сега ще вземе титла с него. И е чоукър Индзаги. Също, въобще не е вярно, че "единствените класни играчи са Лаутаро и Барела"...

Може и така да е.Аз затова казах, че съм далеч от италианското и не го следя.

Снощи Аморим счупил тишината след въпрос  за робота при нас.

Най-същественото - Той отговори:
„В момента съм фокусиран върху Спортинг. Много съм горд, че съм треньор на Спортинг. Фокусирани сме върху печеленето на титли. Ще видите накрая. Имам договор и съм много щастлив тук....Фокусът е върху победата над Бенфика в Купата на Португалия.”

https://www.mirror.co.uk/sport/football/news/next-liverpool-manager-ruben-amorim-32475182

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...