behemoth Posted April 2 Report Share Posted April 2 Гледах наскоро анализи на Алонсо и на Аморим. Нещо което ми направи впечатление е, че и двамата обичат да играят с 3 защитника. Пеп и Клоп харесват 4-3-3. Мауринио и Рафа играеха 4-2-3-1 Изглежда поколенията мениджъри налагат подобни схеми на игра през генерация. Хващайки се като удавник за сламка търсейки причини да съм оптимист, може би пък Аморим наистина ще е следващото голямо нещо в мениджърската професия. Отделно доста добре работел с подрастващи което е огромен плюс с оглед това което идва в момента от академията. Мисля,че след като знаем вече желанието на Шаби, Аморим трябва да ни е целта. Отделно има доста сходни идеи с тези на Клоп, включването на вратаря в разиграването, здравата преса, тоест прехода би бил по-плавен Link to comment Share on other sites More sharing options...
paton Posted April 2 Report Share Posted April 2 Илия Груев старши говори преди месец за системата с 3ма централни и бекове-крила. Човекът си каза, че половината отбори в Германия играят по този начин, просто защото нямат достатъчно качествени истински крила. На обратния полюс е в Англия. Тук почти никой не играе така, защото всички силни отбори имат острилки по фланговете. baivan 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
blunt Posted April 2 Report Share Posted April 2 53 minutes ago, behemoth said: Гледах наскоро анализи на Алонсо и на Аморим. Нещо което ми направи впечатление е, че и двамата обичат да играят с 3 защитника. Пеп и Клоп харесват 4-3-3. Мауринио и Рафа играеха 4-2-3-1 ... Mърмориньо играеше 4-3-3 в Челси , след преминаването от Порто. Дали даже не беше първият в Англия? oZZy 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pehotineca Posted April 2 Report Share Posted April 2 15 minutes ago, blunt said: Mърмориньо играеше 4-3-3 в Челси , след преминаването от Порто. Дали даже не беше първият в Англия? Първият беше да. Съра и Венгер правеха нещо пододбно с Скоулс и Бергкамп , като втори нападатели , но Моуриньо беше първи в Англия , ако не и в целия свят, който заигра с 3ма типични полузащитници и докато другите се нагодят , спечели сумати отличия. Имаше и късмет също , че в Порто имаше Деко а в Челси - Лампард , които бележеха редовно от втора линия. Даже беше казал , че е много просто 3ма винаги биха занулили 2ма в един мач. Помня на Съра и Венгер им беше тегаво докато се нагодят. GERRARD08, blunt and Stivi_G 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stivi_G Posted April 2 Report Share Posted April 2 Това, което хич не е за подценяване и качеството на изпълнителите. Моу с "джобни" за днешните стандарти за под €200М следните: Защитници и вратари: Пауло Ферейра (от Порто, 2004 г., €13,2 млн.) Рикардо Карвальо (от Порто, 2004 г., €30 млн.) Глен Джонсън (от Уест Хям Юнайтед, 2003 г., €6 млн.) Петър Чех (от Рен, 2004 г., €11 млн.) Херман Тийсе (от Фейенорд, 2004 г., €10 млн.) Полузащитници: Майкъл Есиен (от Лион, 2005 г., €24,4 млн.) Тиаго Мендес (от Лион, 2004 г., €12,5 млн.) Арьен Робен (от ПСВ Айндховен, 2004 г., €18 млн.) Нападатели: Дидие Дрогба (от Олимпик Марсилия, 2004 г., €24 млн.) Матея Кежман (от ПСВ Айндховен, 2004 г., €5,8 млн.) Като добавим и вече наличните Лампард и Джо Коул е много по-лесно отколкото това което завари и разполагаше Рафа като дойде. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zigfridson Posted April 2 Report Share Posted April 2 Конте не игра ли с Челси с трима защитници, когато спечели титлата? Bellamy, behemoth, Stivi_G and 1 other 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stojkica Posted April 3 Report Share Posted April 3 9 hours ago, pehotineca said: Първият беше да. 9 hours ago, pehotineca said: 9 hours ago, blunt said: Mърмориньо играеше 4-3-3 в Челси , след преминаването от Порто. Дали даже не беше първият в Англия? Първият беше да. История - Слаб /2/. Може да си седнете и двамата. Иначе и аз не знам кой е бил първият. Но знам това: Сиймор 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сиймор Posted April 3 Report Share Posted April 3 1 hour ago, Stojkica said: История - Слаб /2/. Може да си седнете и двамата. Иначе и аз не знам кой е бил първият. Но знам това: Това е първия мач на Ливърпул, който гледах на запис в един видео клуб в Търговище през 1990 или 1991 г. Признавам си, че не помня с каква схема е играл отбора, само удоволствието от играта. alex59 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pehotineca Posted April 3 Report Share Posted April 3 4 hours ago, Stojkica said: История - Слаб /2/. Може да си седнете и двамата. Иначе и аз не знам кой е бил първият. Но знам това: Хмм интересно, но не вярвам наистина да сме играли така, верно ли е това? Link to comment Share on other sites More sharing options...
oZZy Posted April 3 Report Share Posted April 3 5 hours ago, Stojkica said: История - Слаб /2/. Може да си седнете и двамата. Иначе и аз не знам кой е бил първият. Но знам това: А пък Ливърпул са видяли 4-3-3 от ЦСКА, тоест Паро Никодимов е основоположник на тази схема. Godsmack, Merseysidee, kir0w and 2 others 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stojkica Posted April 3 Report Share Posted April 3 3 minutes ago, oZZy said: А пък Ливърпул са видяли 4-3-3 от ЦСКА, тоест Паро Никодимов е основоположник на тази схема. Да не прекаляваме. Ето Байерн от 70-те. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blunt Posted April 3 Report Share Posted April 3 5 hours ago, Stojkica said: История - Слаб /2/. Може да си седнете и двамата. Иначе и аз не знам кой е бил първият. Но знам това: Пхах, зубър! Ама имам 6+ по физическо . Dacheff and Сиймор 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Dacheff Posted April 3 Author Popular Post Report Share Posted April 3 Мен друго ме притеснява. Дори и Аморим или там Де Дзерби да са добри тактически, то няма да имат същия този pull като Клоп. Тоест няма да могат да привличат добри футболисти само заради името си. Като си харесаме следващия Ван Дайк или Салах, не съм сигурен, че ще се юрнат да играят за Аморим, ако ги иска и друг отбор с някакво по-сериозно име като треньор. Алонсо може да не е все още супер доказан като треньор, но си е далеч по-голямо име в света на футбола като цяло. d1m1tar, David, Steven_Gerrard and 9 others 12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
baivan Posted April 3 Report Share Posted April 3 За бъдещите ни попълнения много по-важно е името на клуба + историята ни, а не толкова моментния треньор. Той може да напусне не след дълго, по свое желание или уволнен за слаби резултати. нормалният 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishek Posted April 3 Report Share Posted April 3 1 hour ago, Dacheff said: Мен друго ме притеснява. Дори и Аморим или там Де Дзерби да са добри тактически, то няма да имат същия този pull като Клоп. Тоест няма да могат да привличат добри футболисти само заради името си. Като си харесаме следващия Ван Дайк или Салах, не съм сигурен, че ще се юрнат да играят за Аморим, ако ги иска и друг отбор с някакво по-сериозно име като треньор. Алонсо може да не е все още супер доказан като треньор, но си е далеч по-голямо име в света на футбола като цяло. Но пък не е никак сигурно как ще тръгне, каква харизма ще покаже на тъча и в интервютата, а най-важното - името на клуба остава. Да видим все пак де. Има време baivan 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raybeez93 Posted April 3 Report Share Posted April 3 За бъдещите ни попълнения много по-важно е името на клуба + историята ни, а не толкова моментния треньор. Той може да напусне не след дълго, по свое желание или уволнен за слаби резултати. Абе не е баш така.. спомни си какви несретници идваха при Брендо. Немалко футболисти в интервюта са казвали, че са идвали при над основно заради Клоп.Sent from my iPhone using Tapatalk Dacheff, Stivi_G and ReD_Gerrard 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.G. Posted April 3 Report Share Posted April 3 12 minutes ago, Raybeez93 said: Абе не е баш така.. спомни си какви несретници идваха при Брендо. Немалко футболисти в интервюта са казвали, че са идвали при над основно заради Клоп. Sent from my iPhone using Tapatalk Помним и как Белият зъб молеше Стиви да звъни на разни ритнитопковци, за да ги навива да идват при нас. d1m1tar, Taipan, Raybeez93 and 5 others 7 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stivi_G Posted April 3 Report Share Posted April 3 Така е. Според мен приоритетите на масата от футболисти са: 1. Пари 2. Мениджър 3. Клуб. Сити нито имаха мениджър на световно ниво, нито история, като привлякоха играчи като Яя Туре, Робиньо, Тевез, Агуеро Силва и прочие. Всички изброени бяха преди да спечелят титлата през май 2012. Заради какво са дошли в МС? Преди Гуардиола ги водеха Ериксон, Хюз и Манчини. Кой от 3мата е от ранга на Клоп, Гуардиола и Анчелоти на пример? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsbalabanov Posted April 3 Report Share Posted April 3 Аз затва бях писал, че за Алонсо по-могат да дойдат, отколкото за Аморим или Де Зерби, пък нека не са анонимници. Ако си бедняк, но пък имаш голям треньор е далеч по-добре, от това да си бедняк, с анонимен треньор. Сиромашията ще е константа с Клоп и без Клоп, но другото е променлива. ReD_Gerrard, Dacheff, AllYouNeedIsKlopp and 3 others 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сиймор Posted April 3 Report Share Posted April 3 1 hour ago, tsbalabanov said: Аз затва бях писал, че за Алонсо по-могат да дойдат, отколкото за Аморим или Де Зерби, пък нека не са анонимници. Ако си бедняк, но пък имаш голям треньор е далеч по-добре, от това да си бедняк, с анонимен треньор. Сиромашията ще е константа с Клоп и без Клоп, но другото е променлива. Ливърпул са бедняци? 1 април мина и вероятно сериозно ги пишеш тези неща, но ми звучи като обида към клуба и минус няколко точки. baivan 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
J.N.K. Posted April 3 Report Share Posted April 3 Аз пък не мисля, че много футболисти избират бюдещия клуб заради настощия треньор. Ако нещо не стане, то първият, който ще изхвърчи, е именно мениджъра. А и по принцип с подходяща реклама/презентация, един маркитингов майстор може да накара и Илон Мъск да си купи Голф ТДИ. baivan 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bellamy Posted April 3 Report Share Posted April 3 1 hour ago, J.N.K. said: Аз пък не мисля, че много футболисти избират бюдещия клуб заради настощия треньор. В днешно време са все по-малко и по-малко така е, в миналото може би е било основно даже. Със всяка изминала година се съкращава времето на треньорите които водят даден клуб. Обаче в неделя един пич, от съседната маса ми каза едно нещо, което не съм проверял, ама сякаш е вярно. Този сезон е рекорден в историята на Висшата за най-малко уволнени мениджъри, защото ако им платят неустойките имат угрозата да ги застигне ффп и да им вземат точки, което все пак не изключва горното, защото все пак е изкуствено така да се израза. Иначе позитивното, ако това е вярно все пак е, че е почнала някаква регулация с оглед на някои наказания и обвинения. Stivi_G and baivan 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Svet Posted April 4 Popular Post Report Share Posted April 4 20 hours ago, Stivi_G said: Сити нито имаха мениджър на световно ниво, нито история, като привлякоха играчи като Яя Туре, Робиньо, Тевез, Агуеро Силва и прочие. Shinobi, Raybeez93, Senzor and 10 others 13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
radkox Posted April 4 Report Share Posted April 4 Пичове... има четири отбора пред нас които дават по-големи от нас заплати.Винаги това ще е фактора за един футболист.Изпратено от моят M2102J20SG с помощта на Tapatalk Godsmack 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
oZZy Posted April 4 Report Share Posted April 4 Quote Ван Дайк говори и за Юрген Клоп: “Мениджърът означава много за мен. Той беше основна причина да пристигна в клуба. С това, което постигнахме, той сбъдна мечтите ми. Винаги ще ценя това. Със сигурност ще ми липсва, но до тогава имаме доста работа” Godsmack, Stivi_G and Shinobi 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts