Jump to content

Висша Лига 2024/25

Recommended Posts

Лошото е, че мина половината първенство, а още не сме играли срещу сериозен отбор. Ако станем шампиони ще сме първите без труден мач в историята.
Другата седмица играем с Фулъм, ама пък то домакини как да си го броиш като победа? И после гости на Тотнъм дето падат от Челси. 
За да е честно първенството само головете от корнери да се зачитат.

16 minutes ago, Dacheff said:

Челси от кой момент нататък започваме да ги считаме за реален претендент? 

Да мине половината от сезона поне. Иначе аз Челси си ги слагам като претендент, с голяма въпросителна. 

7 minutes ago, tsbalabanov said:

Ако тези две неща ги адресират лятото, като нищо да са основен претендент следващия сезон.

След световното клубно, което им е съкратило паузата между сезоните с 40 дни ли?

Другият сезон основните конкуренти сме ние и Арсенал. Нищо чудно и за ШЛ да се отнася това като се добави и Барселона.

51 minutes ago, Stojkica said:

След световното клубно, което им е съкратило паузата между сезоните с 40 дни ли?

Другият сезон основните конкуренти сме ние и Арсенал. Нищо чудно и за ШЛ да се отнася това като се добави и Барселона.

Чакай малко този сезон да мине и да видим какво ще се случи. 

За ШЛ пък съвсем не върви да се говори кой бил фаворит никой не.

13 minutes ago, J.N.K. said:

Чакай малко този сезон да мине и да видим какво ще се случи. 

То няма да се види като мине този сезон. Ще се види като почне следващият. Ще почнат пак контузии една след друга в отборите, които отиват в САЩ заради нарушена подготовка и пак ще се мрънка колко много с мачовете за играчите, обаче онези дето "спасяват футбола" с половин милион евра на седмица заплата за Алаба, който не може да помирише терен, ще гледат техния си ексел и ще си пият питието.

Сега ще има такива, които ще кажат - да, ама те националните отбори са същата работа. Ами не са. Там на финал на голямо първенство има 4-5 играча от отбор, а не целият отбор. Не всички са извикани на голямо първенство. Може да се направи опит да се контролира формата на определени играчи докато по-изостаналите влязат във форма. А тук един полуфинал на 9-ти юли за целият отбор и 3 седмици почивка след него мести началото на подготовката за 16-17 дни преди първия мач от новия сезон. Или 10-11, ако някой от Ман Сити и Челси спечели нещо. Така че или подготовка 16-17 дни, или липса на почивка между сезоните. Аз не мога да преценя кое от двете е по-лошо и ще доведе до повече и по-тежки контузии.

Пък може и това да е бил пъкленият план на Челси с 45 футболисти - 25 от тях отиват на световното, 20 се готвят за новия сезон и изнасят първите 3 кръга до първата пауза за националите.

1 hour ago, Stojkica said:

А с какво е по-различен този турнир от турнетата в Азия и Америка? Що да не се използва като подготовка? Не са национални отбори, същите треньори ще работят с играчите както на т.нар. подготовка, така и в тоя турнир. 

Много рано ги отписа Сити. Да не се окаже, че ще ги накажат с 115 лева глоба и другия сезон извадят торбата с парите, щото не е като да не са на печалба в последните 3-4-5 години. 

3 minutes ago, tsbalabanov said:

А с какво е по-различен този турнир от турнетата в Азия и Америка? Що да не се използва като подготовка?

Защото нямат почивка преди него. Няма как да ползваш нещо за подготовка без да си имал почивка преди това. Ако не беше през втората полвина на юни, а в края на юли и началото на август е друго. А и турнетата в Азия и Америка са по 2-3 мача в размките на 6-7 дни. Докато това чудо е 20-25 дни ако стигнеш 1/4финал / 1/2финал. А примерно ако Ювентус и Ман Сити не си излязат от групата ще е чиста проба корупция/черно тото.

Накракто - няма как да ползват турнир от предния сезон за подготовка за настоящия. Все едно да питаш не може ли европейското да се ползва за подготовка за следващия сезон от националните състезатели..

52 minutes ago, Stojkica said:

Защото нямат почивка преди него. Няма как да ползваш нещо за подготовка без да си имал почивка преди това. Ако не беше през втората полвина на юни, а в края на юли и началото на август е друго. А и турнетата в Азия и Америка са по 2-3 мача в размките на 6-7 дни. Докато това чудо е 20-25 дни ако стигнеш 1/4финал / 1/2финал. А примерно ако Ювентус и Ман Сити не си излязат от групата ще е чиста проба корупция/черно тото.

Накракто - няма как да ползват турнир от предния сезон за подготовка за настоящия. Все едно да питаш не може ли европейското да се ползва за подготовка за следващия сезон от националните състезатели..

Малко го преекспонираш това, според мен. Сезонът свършва някъде 19/20 май. Турнирът почва на 15 юни. Какво пречи да пуснат основните си играчи в почивка, да идат с юношките или с играчи, които по-малко играят и да си почнат подготовката след края на този турнир? Той свършва някъде около средата на юли, когато и без това почва подготовката на останлите. Наистина не виждам проблем да си изиграят турнира и да си почнат подготовката наравно с останалите клубове след това. Не е като да нямат бол играчи. 

Тоя турнир може да е проблем за нас, но не и за отбори като Сити и Челси, дето се преобличат по каравани, щото им е тясна съблекалнята. И преди да ме подхванеш за Сити, колко нямат играчи и т.н., само с разните Рико Люиси могат да изкарат тоя турнир. Но и като цяло, според мен, тоя турнир ще е предимно за У23 за всички големи отбори. Само разните тарамбуки ще се хвърлят с основни играчи, според мен. 

1 hour ago, tsbalabanov said:

Малко го преекспонираш това, според мен. Сезонът свършва някъде 19/20 май. Турнирът почва на 15 юни.

На 25-ти май е последният мач от ВЛ. На 31-ви май е финалът в ШЛ, който към момента не вярвам да засяга Сити.

Какво пречи да пуснат основните си играчи в почивка, да идат с юношките или с играчи, които по-малко играят и да си почнат подготовката след края на този турнир? ... Но и като цяло, според мен, тоя турнир ще е предимно за У23 за всички големи отбори.

На теория нищо не им пречи. На практика няма да го направят, защото след това Джанката ще лъсне темето и ще им прати мейл с копие до спонсорите, за да ги пита "Затова ли ви дадохме 2,5 млрд евра?". 

И преди да ме подхванеш за Сити, колко нямат играчи и т.н.

Това, че Сити имали по-къс отбор от нас го чух Бобката да го повтаря 2-3 пъти и го проверявах. Не е вярно, ама и не им е много по-широк състава. И двата отбора имат по 3 вратари, 8 защитници (2 от които са от академията) и 12 халфове и нападатели (1 от които е от академията). В нашата бройка влиза Киеза. А това, което ги въвежда в заблуждение е, че нашите трима от академията - Елиът, Брадли и Куанса са по-опитни от техните трима от академията - Люис, Боб и оня третия. Така че ако имат по-широк състав от нас, той идва от У23, които не следя по никакъв начин, но там са играчи, които не могат да изнесат не само ВЛ, ами и този формат на световното клубно първенство.

Ще се види как ще се отрази на отборите след идното лято. За момента са само спекулации, но ако е толкова зле, колкото го описваш, то ще го ядем ако вземем ШЛ и се класираме за след 4 години, та не знам. 😄 

Баш 10 не, ама 5 ги имат. Викам да се пробвам за 6ти вратар. Те на 5тия плащат 7.5к на седмица, аз и 4-5к съм навит. Ако някой е се е състезавал на какъвто и да е спорт сега е момента да подаде CV. До 200 футболисти могат да ги изкарат бройката. За тези, които няма място в съблекалнята могат да са хоум офис 😄

12 minutes ago, Dacheff said:

Добавили са още 15 обвинения срещу Сити при изслушванията миналата седмица, вече са 130. Очаква се нещо ново да се случи около края на януари.

Това ми е убягнало при все масата новинарски поток, но звучи добре, още може.