Jump to content

Висша Лига 2024/25

Recommended Posts

10 minutes ago, stan4oo2 said:

Тез Челситу пак водят и ще се приближат ако бият на 2 точки от нас.

До към 30 и някой кръг все бих предпочел Челси да е близко до нас, а не Сити или Арсенал.

Сега гледам Челси и нещо ми направи силно впечатление, и преди съм го забелязвал. Та тези от елитния футбол въобще не могат да “лъжат“ както се казва по нашенски, т.е. да финтират. Чукват топката настрани , лек финт и следва голямо бягане. Имам чувството, че ако им излезе някой, който играе футзал ще ги сгъне като походни легла..

16 minutes ago, liverpoolfan said:

Та тези от елитния футбол въобще не могат да “лъжат“ както се казва по нашенски, т.е. да финтират.

Това е от доста време вече. 
Даже наскоро по студията казаха някъде, че германците виждали, че играчите нямат техника и почнали да задължават децата до 9/11 години да играят мачлета 3х3  и без вратар да стимулират техниката

16 minutes ago, liverpoolfan said:

Имам чувството, че ако им излезе някой, който играе футзал ще ги сгъне като походни легла..

И въпреки всичко, от различни вселени са двете неща. Футзал играчите нямат шанс и на което и игрище им предложиш.

Скандално съдийство, първо съдията изгуби преди корнер непосредствено след гола 1 минута от добавеното време в обяснения. После Кайседо му отнемат топката, веднага свири фаул около пенала. Сега ми традиционно сблъскване при свободен удар за Бебтфорд Кукурея циркаджийски падна и веднага се свири фаул...

Отново съдийски съпорт накрая за Челси. Можеше и да не стане гол, но 100% симулация на Кокурея. Ако ще е срещу Ливърпул-ВАР ще се  намеси . Вижда се как съпортват определени отбори. 

Дам явно е вече, Челси е новият свеж полъх във лигата и ще ги бутат докато имат шанс за титлата.

Защо не ги побутваха така като се движеха между 10- 12 място в последните 2 сезона.

Не съм гледал мача на Челшит, ама по това, което описвате - от кога два леки фала в атака, дадени в полза на гранд, който е и домакин срещу по-малък отбор, му се вика "бутане от съдиите"? 

7 hours ago, blunt said:

Не съм гледал мача на Челшит, ама по това, което описвате - от кога два леки фала в атака, дадени в полза на гранд, който е и домакин срещу по-малък отбор, му се вика "бутане от съдиите"? 

Абе другите ги бутат, нас ни дърпат. Стига задавал въпроси и и ти :sarcastic:

На мен ми е интересно, сега като са втори и с реален шанс да атакуват титлата, дали ще изхарчат 300 млн зимата? А по-ми е интересно, ние с още по-добър шанс за титлата, ще се оправдаваме ли, че "нема 'ора"? Дефицитите в отбора ни вече ярко светят и няма да задържим нивото, ако не вземем поне един защитник зимата и поне един халф. 

Различни филми гледаме.  Ние се наслаждаваме на "Moneyball" , а тях ги водят да гледат "Мъни? Бол". 

Дет' се вика новият им собственик на въпрос за харчовете отговорил "Боули ма фуя, кинтите не са мои."

4 hours ago, Dacheff said:

Е това го бях писал преди снощния мач на Сити. Там се случва нещо много странно и няма да се учудя да му мажат ските на Гуардиола играчите. Друго обяснение нямам. Вече им е много малък шансът за каквото и да е, но все пак се радвам като се отдалечават колкото може повече от нас.

...

Защо да няма друго обяснение? Гуардиола не е Тен Хаг, Оле и тн. Той е най-важната фигура там - ако трябва ръководството им ще разкара 5-6 играча, само за да покаже, че не можеш да се ебаваш с Гуардиола.

Обяснението го дъвквахме вече.

Слаби трансфери, остаряха им звездите по едно и също време, нямат алтернатива на Родри. Халанд е голова машина, като му се създават положения, ама без тях е футболист за чешкото първенство. Вчера Магарето го сложи в малкия си джоб. Сам също не може да си създаде положения, адски много зависим е от Де Бройне, който вече е доста износен и едва се движи.

Не знам отбор с възможностите на Сити и в позицията, в която бяха, да купят играчи като Грийлиш, Матеуш Нунеш и тн. Да си продадат най-работливия си играч в атака - Алварез. Когато отборът като цяло ти става по-малко подвижен с КДБ, Гюндоган и тн, е важно да си оставиш по-раздвижените си играчи. Те го продадоха, защото беше добър бизнес, а не по футболни причини.

Ковачич беше износен още последните сезони в Челси, тогава още го отбелязах това, като го взимаха. И се вижда колко често почна да се чупи. Връщането на Гюндоган също беше мързелив ход. С възможностите, които имат, трябваше да купят някой топ играч на 25г. Те си бяха набелязали само Пакета, който да може да изпълнява до някаква степен ролите на Бернардо, КДБ и Гюндоган. Щеше да им е полезен трансфер,  ама пропадна заради обвиненията за залагане. Защо нямаха алтернатива?

Уокър винаги е бил глупав футболист на терена и го е спасявало само скоростта му, която беше супер важна за стила им. Далот вчера го надбяга. Нормално да му лъсва гъза все по-често вече.

Ти изкара все едно е чудо, че са във ВЛ още. Тия играчи изпонаспечелиха всичко последните години. Да, застаряват, да, все в някакъв момент ще им спадне формата, ама при тях е направо колапс. Играят без мотивация, без идея, без желание. Това не е нормално.

5 hours ago, Dacheff said:

Ти изкара все едно е чудо, че са във ВЛ още. Тия играчи изпонаспечелиха всичко последните години. Да, застаряват, да, все в някакъв момент ще им спадне формата, ама при тях е направо колапс. Играят без мотивация, без идея, без желание. Това не е нормално.

Що, на точка са от 4-тото място във "великото" английско - в много лоша серия са, което в повечето случаи означава, че слабите ти игри са се засекли с лош късмет. Ще почнат да взимат точки съвсем скоро.

Следователно, не ги изкарвам толкова жалки, колкото описваш, но определено са далеч от това, което бяха и без трансфери няма връщане към представянията им от минали години.

Ако им сложат някакъв трансферен бан, ще я закъсат и би било добре дошло за нас. Естествено, най-добре да ги пратят надолу по дивизиите, ама не вярвам. Едно  трансферно банче като че ли е по-вероятно.

Не изключвам И напрежението от потенциално наказание да оказва влияние върху представянето. Изключвам умишлен саботаж от играчите, за който ти говориш.

9 hours ago, blunt said:

Що, на точка са от 4-тото място във "великото" английско

Знаеш, че аз съм един от последните хора, които се кефят на англичаните и редовно злорадствам като националния им отбор го клепат по турнирите. Ама не виждам нищо лошо в това, първенството да е конкурентно. Даже говори добре за него.

9 hours ago, blunt said:

Не изключвам И напрежението от потенциално наказание да оказва влияние върху представянето. Изключвам умишлен саботаж от играчите, за който ти говориш.

Това със сигурност им влияе. Ако нещо се очаква да се случи там - сваляне по дивизиите или някакъв жесток точков бан, тогава може би просто нямат желание и стимул да играят. Четох някаква статия, че играчите вече говорели с агентите си за алтернативи ако нещата в Сити си ЕПМ. 

Крилото на Челси Михайло Мудрик е дал положителна допинг проба, твърди украинското издание "Трибуна", цитирано от БТА.

Според източника забраненото вещество е открито в проба "А", която играчът е дал в края на октомври. В следващите дни трябва да бъде отворена допинг проба "Б".

За последно 23-годишният украинец игра за Челси на 10 ноември, след което или оставаше на пейката, или беше съобщавано, че е болен.

Мудрик е в Челси от януари 2023 г., като беше привлечен от Шахтьор (Донецк) срещу 70 млн. евро. Тогава той изглеждаше сигурен за Арсенал, но в последния момент се озова на "Стамфорд Бридж".

1 hour ago, Simply Red said:

Крилото на Челси Михайло Мудрик е дал положителна допинг проба, твърди украинското издание "Трибуна", цитирано от БТА.

...

Нещо не е както трябва, объркал е веществата май, защото изглежда допингът e имал обратен ефект при него. 🤣

Сити в момента са точно както бяхме ние там коя година беше когато направихме много загуби. Играчите са преуморени и физически и психически, нямат и късмет, контузии, няма как в дълъг период от време един отбор да не премине през подобни мачове. Реално ако нямаха лош късмет щяха да си вземат някои от мачовете включително последния с Манго и да бяха на малко точки зад нас. Най-смешното е, че са на 3 точки е супер-дупер-мега добрите Арсенал.

Мен ме притеснява нашето положение и многото контузии, които се натрупаха и това, че с години примерно не се купуваше реална конкуренция на Робо и сега се вижда, че като трябва - няма. Имаме златен шанс тая година и не трябва да го пропускаме.