Jump to content

Висша Лига 2024/25

Recommended Posts

Ами аз съм го чувал Ерлинга да казва в програма, че се произнася Холанд. Може  произношението от някой край на Норвегията до другия край да е различно или според зависи кой етнос/племе го произнася. Обаче защо той веднъж казва Холанд, а друг път Халанд не знам.

Брайтън имат баси дългия състав, контузени са им Фъргюсън, Еступинян, Вийфър и Фербрюхен и пак имат добра пейка и могат да си позволят Адингра да им е резерва. Отпред имат Фъргюсън и Жоао Педро, които стабилно ще ги кешират за 140-150 милиона общо и взеха Рутер от Лийдс да го подготвят за заместник. 

Определено най-добрият Мънибол модел в първенството към момента, да не кажа и в света. Просто с попълненията им и това лято не виждам как ще излязат на загуба, Минте е поредният, който ще ги продадат за стабилни 70-80 милиона, очаква се да вземат талант от Селтик, както и бека Кадиоглу от Фенербахче, за когото ви писах още на европейското, че скоро ще играе в голям отбор.

Вийфър също може да го продадат на стабилна печалба, ама дори и повечето от тези да не станат, пак в близките години ще продадат поне двама-трима от състава си за близка сума до 100 милиона и ще завъртят колелото с нови таланти.

Въобще няма да се изненадам да хванат ШЛ тази година, много зависи и от новия им млад треньор де, ама те ако нямат контузии, имат един от най-силните състави в първенството или поне най-талантливите.

1 hour ago, Plovdiv_1926 said:

Определено най-добрият Мънибол модел в първенството към момента, да не кажа и в света.

Е РедБула,Дортмунд, Бенфика.Тези са гросмайсторите

Бенфика взеха 85 за Дарвин, а с 20 от тях взеха Енцо веднага и след 6 месеца го продадоха за 120.Заместиха Дарвин с школника Рамос.Него също го нашиха веднага за 65м.

Взеха 270 милиона за период 6 до 12  месеца от Вишата лига и ПсЖ ,ей така на ходим.

20 minutes ago, nikiniki said:

Е РедБула,Дортмунд, Бенфика.Тези са гросмайсторите

Бенфика взеха 85 за Дарвин, а с 20 от тях взеха Енцо веднага и след 6 месеца го продадоха за 120.Заместиха Дарвин с школника Рамос.Него също го нашиха веднага за 65м.

Взеха 270 милиона за период 6 до 12  месеца от Вишата лига и ПсЖ ,ей така на ходим.

E, да, ама едно са имената на Бенфика и Дортмунд като клубове, друго е Брайтън от нищото да си изгради такава скаутска структура. Редбулите са добре и те в това отношение с многото дъщерни клубове.

Бенфика цялостно за управление са пример, изключително силна школа близо до номер 1 в света освен силния им южноамерикански пазар. 

Тук по-скоро мънибола визирах и това да се привличат играчи и да им се увеличава за няколко сезона многократно стойността, както и последващата замяна с нови такива.

Манчо са футболния Мистър Бийн. Тотално нелепи неудачници, като почнеш от отменения гол за засада и стигнеш до момента в който всички глупаци в червено се опитваха да се съберат на дузпата и Карлос им го бутна спокойно.

7 minutes ago, paton said:

Манчо са футболния Мистър Бийн. Тотално нелепи неудачници, като почнеш от отменения гол за засада и стигнеш до момента в който всички глупаци в червено се опитваха да се съберат на дузпата и Карлос им го бутна спокойно.

И Балеба, и Педро бяха скандално оставени сами, то мани това, ами 7-8 манговци в наказателното се бяха наредили в едната половина на наказателното и покриваха само двама-трима от Брайтън и имаше още двама изцяло свободни за подаване освен Педро 😄 Че май и де Лихт покри засадата.

52 minutes ago, Taipan said:

А, този техния Минте ли е Менте ли е, е безобразно прост! Без грам футболен интелект! Ако искате такива да купуваме, благодаря - НЕ!

И на мен ми направи впечатление. Абсолютен бездарник!

26 minutes ago, Plovdiv_1926 said:

E, да, ама едно са имената на Бенфика и Дортмунд като клубове, друго е Брайтън от нищото да си изгради такава скаутска структура. Редбулите са добре и те в това отношение с многото дъщерни клубове.

Бенфика цялостно за управление са пример, изключително силна школа близо до номер 1 в света освен силния им южноамерикански пазар. 

Тук по-скоро мънибола визирах и това да се привличат играчи и да им се увеличава за няколко сезона многократно стойността, както и последващата замяна с нови такива.

Прав си.Брайтън и Аталанта бих добавил са новите в бранша.

Аталнта издоиха Манчо за 70м за Хойлунд , сега Копмайнерс и Локман още 120м заедно.Към 200 от миналото лято насам се готвят да кешират.

Някой се бъзикаше миналата година направо да се дават пари за Балеба, като се появи информация, че Брайтън го иска за заместник, вместо да се хвърлят 120 милиона за Кайседо и накрая ще излезе прав 😄 Добре влезе.

GVwDjhZW8AAl0B3?format=jpg&name=900x900

Ипсуич поведоха, имаха и още една прилична атака, явно не са толкова слаби. Тоя терминатора от Блекбърн Смодич с 25 гола и голмайстор на Чемпиъншип вкара.

Сити са без Родри, дано им окаже влияние.

П.с. Много глупава дузпа на палавия им ляв бек, абсолютно малоумно нарушение на аутлинията.

Вратарчето им и той с грешка и приключиха 😄

6 minutes ago, blunt said:

Тоя вратаря им дори на Академика не може да премине играч с топката, пък се опита срещу Сити. Ебаси пича 😂

Направо абсурдни бяха и трите гола, иначе прилично я разцъкват топката, в първия мач бяха по-дървени и то доста. Ще видим дали ще са поредното Бърнли, което се опитва да играе стил, неприложим за новак или ще успеят да се спасят.

11 minutes ago, Plovdiv_1926 said:

Ще видим дали ще са поредното Бърнли, което се опитва да играе стил, неприложим за новак или ще успеят да се спасят.

Трудно ще се намерят 3 по-слаби от тях отбор мисля, босички са много още, може би ако преболедуват бързо може и да се получи нещо, ама много зор е тази работа.

Иначе, нормално  е Ипсуич, които играха преди два сезона в третия ешалон, да се сдухат , като се изправят срещу такова име като Гуардиола и Ман Сити. Не ми се мисли какви ще ги вършат, като срещнат големия Артета!

10 minutes ago, Bellamy said:

Трудно ще се намерят 3 по-слаби от тях отбор мисля, босички са много още, може би ако преболедуват бързо може и да се получи нещо, ама много зор е тази работа.

Лестър и Саутхемптън хич не ми изглеждат подсилени, отделно имаме Евертън и няколко отслабени като Борнемут и Фулъм, ще видим. 

Като цяло кофти късмет да почват с Ливърпул и Сити, не им се знае реалното ниво към момента със слабите отбори.

На Лестър им предстои наказание, подобно на онова на Нотингам и Евъртън от миналия сезон. Ще е доста тежко оцеляването за "лисиците".

Много е рано за прогнози, иначе.

1 minute ago, J.N.K. said:

Абе, какво става? Още от втори кръг се измислят дузпи за сити. Чак такова нещо не е било .. 

Ритна го, без да играе с топката, ама и за мен беше нелепо да се свири дузпа при позиция на аутлинията. Не знам новите правила какви са де, може и вече да няма значение позицията в наказателното.

2 minutes ago, J.N.K. said:

Абе, какво става? Още от втори кръг се измислят дузпи за сити. Чак такова нещо не е било .. 

Фаулиран беше Савио, а стигаше до топката. Това не е Раши да си поведе топката 6м напред в аут и да се хвърли за дузпа. Въпросът е дали нямаше дузпа след това за Ипсуич, ама си рязах ноктите по това време и видях само едно от повторенията. Стори ми се, че можеше да се даде и за Ипсуич.

37 minutes ago, blunt said:

Въпросът е дали нямаше дузпа след това за Ипсуич,

https://x.com/Gideoomatic/status/1827356744231583844

За мен това е дузпа, да не кажа, че е по-голяма от тази на Сити. Ще го прекарат, че не е имал контрол над топката, като се вряза Савиньо в него, ама все пак.