Jump to content

Шампионска Лига - 2024/25

Recommended Posts

Ние на 18ти септември имаме мач за Покемон купата. А днеска показаха че първите мачове в ШЛ ще се играят между 16 и 18 септември. Или нещо се бъркам? 

8 minutes ago, baivan said:

Ще се разбере тази СЪБОТА. 

Решава го /май/ компютър и хора, в зависимост от други мачове.

Най- вероятно, ще е само компютър със зададени един бюлюк параметри като,  да няма в един град едновременно мачове, да следват домакинство със гостуване, вторници и сряди и още разни😁

11 minutes ago, kalo7 said:

Ние на 18ти септември имаме мач за Покемон купата. А днеска показаха че първите мачове в ШЛ ще се играят между 16 и 18 септември. Или нещо се бъркам? 

За Покемонската купа ОФИЦИАЛНО още вчера беше писано, че отборите, участващи в турнири на УЕФА, ще играят към 24-25 септември.   

Не знам за вас, аз си чакам всичките мачове от "групата" с нетърпение.

Това са ни европейските вечери с марка Ливърпул. Ич ми не е на оня кой друг какво е изтеглил.

Имаме шанс да думнем дебелия балет и Алонсо насред Анфийлд, Милан у тех, за Айндховен трябва Слот да знае. На Лайпциг имаме да им връщаме Кейта, на техният стадион е по-подходящо.
Лил, Болоня и Жирона не са ми толко познати като моментно състояние, че да ми причинят да си сипя малко, вместо голямо.

П.С. Лично, предпочитам мач с Борусия Дортмунд, отколкото със Слован Братислава.

В събота ще разберем кога почваме, нали така?

32 minutes ago, Steve_G said:

Не знам за вас, аз си чакам всичките мачове от "групата" с нетърпение.

Това са ни европейските вечери с марка Ливърпул. Ич ми не е на оня кой друг какво е изтеглил.

Имаме шанс да думнем дебелия балет и Алонсо насред Анфийлд, Милан у тех, за Айндховен трябва Слот да знае. На Лайпциг имаме да им връщаме Кейта, на техният стадион е по-подходящо.
Лил, Болоня и Жирона не са ми толко познати като моментно състояние, че да ми причинят да си сипя малко, вместо голямо.

П.С. Лично, предпочитам мач с Борусия Дортмунд, отколкото със Слован Братислава.

В събота ще разберем кога почваме, нали така?

Когато и всички останали, от 17-18.09😁но ще е ясно с кой😁

Специално Болоня, бе напълно опоскан след успешния си минал сезон- Мота е вече треньор на Дъртата парантия, Зиркзее е в Манго и още има! Жирона, беше миналата година голямата работа, Сити им взеха Салвио и  в момента също е отбор от средно испанско равнище тип Райо, Селта и т.н.т

Милан, тази година, също играят, за сега слабичко, въпреки че са един от 3-те италиански гранда!

Не требе се плашим от никой, нали We are Liverpool ….

За това, дори да загубим от Реал (макар, че можем да ги ударим) от останалите 8 мача спокойно можем да направим 5-6 победи и 2-3 хикса, които са 17-20 точки това би трябвало да ни постави в топ 8. Не очаквам да им отбор, който да е с пълен актив, при тези потоци, но нищо не се знае. Определено този формат от към зрителски интерес е по-привлекателен от стария. 

8 hours ago, Stivi_G said:

За това, дори да загубим от Реал (макар, че можем да ги ударим) от останалите 8 мача спокойно можем да направим 5-6 победи и 2-3 хикса, които са 17-20 точки това би трябвало да ни постави в топ 8. Не очаквам да им отбор, който да е с пълен актив, при тези потоци, но нищо не се знае. Определено този формат от към зрителски интерес е по-привлекателен от стария. 

Х- те, трябва да ги избягваме, че с тях не се трупат мн. точки, може би само с Реал, би бил стратегически оправдан ! С това, не казвам, че ще вземем всичко- навсякъде, но просто, освен Реал, другите отбори, с които ще играем, не са ни преки конкуренти за 8- те места, бягаме по различни пътеки с тези, които са ни, а те са Сити, Арсенал, Юве, ПСЖ, Интер, Баерн, Атлетико, Барса, въпросните Реал, евентуално  Борусия, може би и Бенфика, Леверкузен, с които сме на Анфийлд обаче !!!

П.С. Останалите отбори от Топ първенствата, като Милан, Аталанта, РБ, Щутгард, Лил, почти ги изключвам от борбата за топа !

И аз горе-долу така ги виждам заявките за топ 8:

-трите испански без Жирона

- от Италия Ювентус, които на хартия се подсилисиха, и Интер, като според мен Аталанта доста отбори ще изненадат, Милан не съм много сигурен как са в момента, ама ми изглеждат най-слаби от тези, като само Болоня са по-назад, тъй като продадоха Зиркзее, Калафиори и Мота си тръгна.

-Ливърпул, Арсенал и Сити, като Вила са ми уайлдкарт, ако им тръгне играта, те са най-кривият отбор от четвърта урна и може да има изненади

-от немските не знам какво да се очаква, Байерн и те не са сигурни с треньор Компани, Лайпциг принципно имат прилично отборче, Леверкузен все ми се струва, че този сезон ще пропаднат, ама може и да бъркам, Дортмунд все пак играха финал, тук не знам кой къде ще е накрая. Два отбора най-много да има от Германия, даже по-скоро в златната среда ги виждам.

- ПСЖ може и да са напът да сглобят отбор, а не само звезди да имат на позиции, така че и тях ги пиша, Лил и Монако ще правят по някоя изненада и бъркат сметки, Брест ще са боксова круша.

- португалските очаквам да спъват доста отбори, ако Порто не продадат Варела, всички имат прилични състави. 

Другите всички ще са по-скоро боксови круши, с тук-там някоя изненада.

7 hours ago, Plovdiv_1926 said:

И аз горе-долу така ги виждам заявките за топ 8:

-трите испански без Жирона

- от Италия Ювентус, които на хартия се подсилисиха, и Интер, като според мен Аталанта доста отбори ще изненадат, Милан не съм много сигурен как са в момента, ама ми изглеждат най-слаби от тези, като само Болоня са по-назад, тъй като продадоха Зиркзее, Калафиори и Мота си тръгна.

-Ливърпул, Арсенал и Сити, като Вила са ми уайлдкарт, ако им тръгне играта, те са най-кривият отбор от четвърта урна и може да има изненади

-от немските не знам какво да се очаква, Байерн и те не са сигурни с треньор Компани, Лайпциг принципно имат прилично отборче, Леверкузен все ми се струва, че този сезон ще пропаднат, ама може и да бъркам, Дортмунд все пак играха финал, тук не знам кой къде ще е накрая. Два отбора най-много да има от Германия, даже по-скоро в златната среда ги виждам.

- ПСЖ може и да са напът да сглобят отбор, а не само звезди да имат на позиции, така че и тях ги пиша, Лил и Монако ще правят по някоя изненада и бъркат сметки, Брест ще са боксова круша.

- португалските очаквам да спъват доста отбори, ако Порто не продадат Варела, всички имат прилични състави. 

Другите всички ще са по-скоро боксови круши, с тук-там някоя изненада.

От италианските, само Интер и Юве, ги броя за първата 8-ца, Милан и Аталанта, ще направят по някое избухване, но ще загубят и точки на неочаквани места!

Мисля, че ще останат твърдо след 8-та!

От Франция, само БДЖ има шанс, Лил и Монако, същото като по- горе!

От Германия, Байерн традиционно ще влезнат , независимо от Компани, всички други- мъчно, по- скоро в баражите !

От Англия и Испания има по 3 изявени кандидата за 8-та !

Някой от португалските, може и да направи серия от добри мачове и също да се бори за 8-та !

Тва е, заявките са поне 12-13 😁

В БЕТ 365 ни оценяват към около 6-то място. 

За класиране в осмицата коеф. ни е 1.72 => по-скоро ще сме там, дай Боже.

Изненадващо за мен Арсенал е по-напред, но ние си ги знаем що за стока са в Европа.

15 minutes ago, baivan said:

В БЕТ 365 ни оценяват към около 6-то място. 

За класиране в осмицата коеф. ни е 1.72 => по-скоро ще сме там, дай Боже.

Изненадващо за мен Арсенал е по-напред, но ние си ги знаем що за стока са в Европа.

Не се очудвам за Арсенал, те в най- силните години на бай Венга, групите ги минаваха на Овчарски скок, в елиминациите са зле, нямат манталитет!

56 minutes ago, baivan said:

В миналото Арсенал като правило завършваха втори в групата си и след като срещнат някой победител в група и реванш на чуждия терен - отпадаха на 1/8 ф.

Веднъж обаче, благодарение на Лудогорец, които не паднаха в Париж, гънарите завършиха първи в групата си. Луда радост!

Венгер беше почерпил/пратил/  бутилка вино в Разград. ...

Обаче, от всички овце, завършили втори, те изтеглиха кучето - БАЙЕРН

които ги нахапаха с общо 10:2 в двата мача  🪓

GAl8GuvXEAAm8B2?format=jpg&name=small

След този сблъсък, сигурно и от Мюнхен е пратена бутилка вино до Разград 😄

Арсенал си ги знаем. Аз няма да се изненадам, ако не попаднат в топ8 и не са в следващата фаза. 

UCL schedule:

AC Milan v Liverpool – Tuesday September 17, 8pm

Liverpool v Bologna – Wednesday October 2, 8pm

RB Leipzig v Liverpool – Wednesday October 23, 8pm

Liverpool v Bayer Leverkusen – Tuesday November 5, 8pm

Liverpool v Real Madrid – Wednesday November 27, 8pm

Girona v Liverpool – Tuesday December 10, 5.45pm

Liverpool v Lille – Tuesday January 21, 8pm

PSV Eindhoven v Liverpool – Wednesday January 29, 8pm

Почва се с Милан, мачът с Реал е преди този със Сити. 

Хубаво е, че януари има една идея по-леки мачове, защото знаем тогава какво става, като се съберат двете купи.

Май май с тея мачове януари, смисъл от купите януари няма.Там се засичат точно и двете купи наведнъж ,първенство и Европа.

Трябва да си разредим календара преди това и мики маус купата да сме приключили ако искаме да направим нещо тоя сезон.Да не кажа и ФА къп.

Не е лош новият формат, нещо по-различно. Единственото, което не ми допада е същото, което считам за несправедливо и при европейското - тъпо е да сравняваш точков актив и голова разлика между отбори, които са играли със съвсем различни съперници. 

Един отбор играе с Реал, Байерн, Леверкузен и Аталанта, и се сравнява с друг отбор, играл с Лайпцих, Дортмунд, Шахтьор и Брюж. Че и головата разлика се сравнява. Просто не е честно. 

Не е справедливо, ама така има по-голям шанс някой малък отбор да изненада и да изпъкне, вместо да гледаме едни и същи отбори в елиминациите постоянно. Шансът такива като Аталанта или Вила да си вземат всички домакинства никак не е малък и с 2 победи навън, отиват директно на осминафиналите.

Малко ми прилича формата на уголемен вариант на групите на УЕФА от преди 20 години, когато всеки играеше с всеки по един мач в група с 5 отбора и трите най-добри продължаваха.

Сега и интересът към групите ще е много по-голям, аз редовен мач в групата фаза освен на Ливърпул си пускам веднъж на високосна година, а сега всеки отбор е конкурент помежду си.

1 minute ago, Dacheff said:

Не е лош новият формат, нещо по-различно. Единственото, което не ми допада е същото, което считам за несправедливо и при европейското - тъпо е да сравняваш точков актив и голова разлика между отбори, които са играли със съвсем различни съперници. 

Един отбор играе с Реал, Байерн, Леверкузен и Аталанта, и се сравнява с друг отбор, играл с Лайпцих, Дортмунд, Шахтьор и Брюж. Че и головата разлика се сравнява. Просто не е честно. 

Жребий бро(нали приемаме, че няма задни мисли)
При старият формат в група от 4, някой е попаднал с отбори като Ливърпул, Реал и Аталанта, а някой с друг с отбори като Порто, Лил и Олипиакос. 
Първите ще кажат, ама вижте ние с кои играхме...