Jump to content

Зимен трансферен прозорец 2024/25

Simply Red

Recommended Posts

3 minutes ago, tsbalabanov said:

От къв зор да им режем въжето, с което е закачена котва за врата на Барса? Да си го държат. 

В послдния мач се видя ясно, че имаме крещаща нужда от още един защитник и от халф, защото едвам скрепваме положението в момента без Конате и евентуално, ако един от 4-мата за 3 позиции сдаде багажа... 

Ами то вече сме зле с 2 контузии - Брадли и Конате. Куанса си е доста колеблив и не бих му имал доверие за дълъг период от време. Гомез същата работа. Един мач е на ниво ВВД от прайма си, следващия може да е на Ловрен 2.0

8 minutes ago, Stivi_G said:

Ами то вече сме зле с 2 контузии - Брадли и Конате. Куанса си е доста колеблив и не бих му имал доверие за дълъг период от време. Гомез същата работа. Един мач е на ниво ВВД от прайма си, следващия може да е на Ловрен 2.0

Абсолютно е така. Просто не мога да проумея как сме на път да се спънем в един и същи камък, вече за 3-ти път след кризата със защитниците през 20-та и кризата с халфовете през 22/23... 

1 hour ago, tsbalabanov said:

Просто не мога да проумея как сме на път да се спънем в един и същи камък, вече за 3-ти път след кризата със защитниците през 20-та и кризата с халфовете през 22/23... 

То може вече романи и статистики да се пишат за различните кризи през сезоните.

Айдеее, ще му мътят главата и на него. Ей ще ореват света сега, защото са слаби в момента. 

Transfer News Live on X: "🚨 Real Madrid are exploring a future move for Ryan Gravenberch from Liverpool after being impressed by his form this season. (Source: @GIVEMESPORT) https://t.co/wuKUAwNUf2" / X

Истина е, че в случая не им се дава пари. На всички ни е ясно, но оптималната ситуация е да се купи нов ЦЗ, млад но с доста игрови опит и Куанса да се даде под наем във ВЛ или ЧШ и да ИГРАЕ редовно. Момчето не е слаб, но му е нужен игрови опит, който в момента не може да натрупа в Ливърпул. След това в зависимост от това как се справи може да се продаде или да се върне и да се продаде Джо Гомез. Същевременно ще знаем, че имаме бетон опция трети избор с изгледи да стане 2-ри и ли първи избор в отбрана, както и солиден 4-ти избор в лицето на Гомезио, който може да ти играе добре и десен и ляв бек. Опитват се в момента това да го правят с Куанса, но се личи, че на момчето му липсва опитът в тегави ситуации и затова не е виновен той.

За халф е явно от октомври месец началото, че в момента, в който на Гравенберх му падне формата, защото просто не може 50 мача да си в идеална форма, ще се чудим какво да правим. Добре че срещу Нюкасъл Къртис направи много силен мач, че не си личеше толкова, но в други такива мачове веднага ще си проличи, че имаме липсва на футболист там, колкото и да ни се обяснява, че Ендо може да замества в тая ситуация.

На мен постоянно ми идват идеи, и понякога искам да ги споделя с вас, като например, кого бих искал да привлечем, къде мисля че трябва да се подсилим и тн.

Обаче в последните 6 години пишем, пишем и мъдрим ли мъдрим тука, но на ФСГ не им дреме особено. 

Аз се самонавих, че ще гледам и подкрепям отбора и играчите ни ( повечето от тях), и няма да се ядосвам особено ако губим точки , защото ни е къса скамейката например.

1 hour ago, pehotineca said:

На мен постоянно ми идват идеи, и понякога искам да ги споделя с вас, като например, кого бих искал да привлечем, къде мисля че трябва да се подсилим и тн.

Обаче в последните 6 години пишем, пишем и мъдрим ли мъдрим тука, но на ФСГ не им дреме особено. 

Аз се самонавих, че ще гледам и подкрепям отбора и играчите ни ( повечето от тях), и няма да се ядосвам особено ако губим точки , защото ни е къса скамейката например.

Аз пък ти предлагам, да пишеш на FSG ! Сподели своите идеи с тях, за 6 години до сега да си им изпратил 6х365=2190 писма! Сигурно, щяха все нещо да вдянат от теб 😉... или да те пратят в Карлуково 🤣

35 minutes ago, Taipan said:

Аз пък ти предлагам, да пишеш на FSG ! Сподели своите идеи с тях, за 6 години до сега да си им изпратил 6х365=2190 писма! Сигурно, щяха все нещо да вдянат от теб 😉... или да те пратят в Карлуково 🤣

Не схващам защо се майтапиш с коментара ми?

Допада ти как ФСГ ни подкрепят на трансферния пазар ли?

1 hour ago, pehotineca said:

Не схващам защо се майтапиш с коментара ми?

Допада ти как ФСГ ни подкрепят на трансферния пазар ли?

Колега, извинявам се, ако съм те обидил! Просто реших да се пошегувам...🤐 Ама, верно то не е за шега, а за псувни! 😉

27 minutes ago, Taipan said:

Колега, извинявам се, ако съм те обидил! Просто реших да се пошегувам...🤐 Ама, верно то не е за шега, а за псувни! 😉

Окей, приема се.

Сети се за кризата в защита през 2021, закърпена с Озан Кабак под наем,  и кризата в халфовата линия 2023 и отговорите на Клоп, за нямането на "правилният човек", казано около 20 00 пъти.

На всичкото отгоре първи резерви на триото ни Мане-Боби-Салах през годините бяха Минамино, Шакири, Ориги...все големи играчи.

И пак успяха да случат на треньор в лицето на Слот да им покрива скръндзенето.

Така че за псувни си е..

6 hours ago, pehotineca said:

Ако не им дремеше последните 6 години нямаше да имаме Конате, Гравенберх, Макалистър, Жота,Нунез, Собослай, Гакпо, Диас.

28 minutes ago, Bellamy said:

Ако не им дремеше последните 6 години нямаше да имаме Конате, Гравенберх, Макалистър, Жота,Нунез, Собослай, Гакпо, Диас.

Да, имаме шампионски отбор !

Рано е, но всички го знаем.

ФСГ изобщо не е най-лошото нещо, което се е случвало на клуба. Наистина имаме нужда от трансфери, това е видимо, но пък мен ми допада, че не се хвърляме на късмет, а добре си обмисляме риска. Те си имат бизнес модел и работят по него, дали винаги ми харесва - не, определено не.

Но чисто исторически, откакто ни купиха ние спечелихме всичко в световния футбол и отборът е един от най-добрите в света. Припомнете си какво беше преди това.

Тезата, че Клоп им е спасил задниците донякъде издиша, защото точно под тяхното управление се взе Клоп и сега Слот. Дори Роджърс почти стана шампион, беше на косъм. В голямата картина бих казал, че съм много доволен от ФСГ, знам че е непопулярно мнение, но си е моето такова.

Араби, шейхове, руски милиардери не ми се ще да поемат клуба, предпочитам този бизнес модел, отколкото изкарването на пачката и купуването на звезди на сляпо. Не ми се ще да е хоби на неприлично богатите, по-добре е да се управлява като бизнес.

ФСГ си имат успехи и в американските спортове, управлението им там също е доста прилично. Възходи и падения винаги ще има, но в голямата картина нещата са много добри.

3 minutes ago, kumarmd said:

ФСГ си имат успехи и в американските спортове, управлението им там също е доста прилично.

Да не бъркаме 2012-та с 2024-та. В момента управлението им в американските спортове е още по-абсурдно. Легендарни отбори са докарани до там да не могат да влязат години наред в плейофите, в които влизат половината отбори от съответното състезание. Общо взето случиха на Клоп и на директори в Ливърпул, които с бюджет по-малък от този на Уест Хям се борят ако не всяка година, то поне през година за титлата.

5 minutes ago, Stojkica said:

Общо взето случиха на Клоп и на директори в Ливърпул

Разбира се, че ще случат. Щото те са си ги избрали.

Сега май случват на треньор.

Случайност, след случайност само 🙂

1 minute ago, Stojkica said:

Да не бъркаме 2012-та с 2024-та. В момента управлението им в американските спортове е още по-абсурдно. Легендарни отбори са докарани до там да не могат да влязат години наред в плейофите, в които влизат половината отбори от съответното състезание. Общо взето случиха на Клоп и на директори в Ливърпул, които с бюджет по-малък от този на Уест Хям се борят ако не всяка година, то поне през година за титлата.

Премахнал си едно изречение от цитата, който си взел от мен, което е ключово и отговаря на това, което си написал, може би незадоволително, но все пак отговаря. Американският спорт има много различна структура, няма общо с европейския футбол, но нямам желание да се впускам в тази тема.

30 minutes ago, kumarmd said:

Премахнал си едно изречение от цитата, който си взел от мен, което е ключово и отговаря на това, което си написал, може би незадоволително, но все пак отговаря.

Възход при Пингуинс не е имало при тях, няма и да има. Ред Сокс са само надолу 10 години. С ФСГ никога няма да достигнат тези нива отново, за да говорим за възход.

Колкото и различна да е структурата в европейските и американските спортове, ФСГ правят едно и също - интересува ги цената на съответния отбор, инвестират парите на отборите само в активи, които могат да я вдигнат тази цена и за капак изсмукват каквото могат. А играчите и спортните успехи не вдигат цената на тяхното притежание и затова въобще не ги е*е за тях. С 2 думи - пълни мърши. Единственото, което ги различава от Х и У е, че по тяхното управление не се е случила криза като тази през 2008-ма. А онези двамата поне имаха интерес да развиват отбора и от спортно-техническа гледна точка и въпросната криза им разказа играта на всички бизнеси доколкото помня, не само на Ливърпул.

31 minutes ago, Bellamy said:

Разбира се, че ще случат. Щото те са си ги избрали.

Ама разбира се, че ще случат. Те и Роджърс избраха. За Слот е още много рано да се правят изводи колкото и оптимистично да изглеждат нещата в момента.

42 minutes ago, Stojkica said:

Колкото и различна да е структурата в европейските и американските спортове, ФСГ правят едно и също - интересува ги цената на съответния отбор, инвестират парите на отборите само в активи, които могат да я вдигнат тази цена и за капак изсмукват каквото могат. А играчите и спортните успехи не вдигат цената на тяхното притежание и затова въобще не ги е*е за тях. С 2 думи - пълни мърши. 

Много зависи как гледаш над нещата. Всички активи, които споменаваш ще останат в клубовете и са в дългосрочен план. На мен това ми харесва много, защото ФСГ няма да си го приберат, то ще работи в полза на клубовете. Съответно е нормално да намалиш харчовете в другите направления. В Европа покупка на скъпи играчи и даване на високи заплати. В САЩ само даването на заплати, защото там не се купуват спортисти (има редки случаи). 

Аз също искам да не си прибират печалбата и да я реинвестират, но те не го правят. За сметка на това пък отборите са в стабилно състояние, нямат дългове и увеличават активите си, които се предполага да носят още повече приходи в годините. 

Пак ще повторя, че разликите между Европа и САЩ са огромни. Там играчите се избират от драфт, след това се разменят. Заплатите са твърди, отборите са с равни бюджети, така че приемам мнението, че Ред Сокс и Пингуинс "няма да..." като заклинателно или просто като лично мнение, но в никакъв случай не и като нещо неизбежно, което има да се случи.

Разбирам от баскетбол, там Селтикс бяха почти 20 години в забвение с един и същ собственик, преди 15 години станаха шампиони, чак сега пак станаха отново. Това е един от двата най-големи франчайза заедно с Лейкърс. В американският спорт всичко е на периоди и е повече от нормално да си 5 години в борбата и след това да си 20 в бездна. Чикаго Булс са с един и същ собственик, но имат един силен период с Джордан (6 титли за десетилетие) и сега са 25 години без финали. Преди Джордан са най-слабия отбор почти 15 години. Така че, това са нормални неща, няма абсолютно нищо общо с Европа, където Реал Мадрид от 80 години е колос с традиции и е с неограничени на практика бюджети. 

Ekremkonur

Follow

#Brighton #Liverpool Liverpool shows genuine interest in Brighton striker Joao Pedro as a potential replacement for the underperforming Darwin Nunez. Talks have started, and if conditions are favorable, a transfer could happen in January. Joao Pedro is seen as Nunez's long-term successor at Anfield.

Процентно един от най-добрите нападатели, които градят играта, което явно е това, което търси Слот от централния нападател. Минусите са контузиите и това, че няма чак толкова много голове от игра, ама това може да се обоснове с факта, че Брайтън миналия сезон бяха доста отслабени.