Jump to content

Зимен трансферен прозорец 2026

Dacheff

Recommended Posts

NEW: Liverpool have a strong interest in Semenyo and are still in the market for another attacker.

Liverpool are currently seen as the early frontrunners for Semenyo’s signature but sources close to the player believe it will be an open race.

FSG are prepared to further strengthen the playing squad in 2026. A winger and a centre-back are two of the top priorities across the next two windows.

[@JacobsBen]

Засилват се слуховете за Семеньо.

Добре де, нали и тоя е африканец, тоест и тоя няма да го има, когато Салах го няма. Защо ни е сега зимата? 

Не знам как са нещата с фейърплея. Ние вече нямаме кой да продаваме, дано нашите са сметнали нещата, защото може да се наложи да пестим много време и е важно да вземем правилните играчи. То сигурно затова ни е важно да вземем Гехи без пари.

11 hours ago, oZZy said:

Добре де, нали и тоя е африканец, тоест и тоя няма да го има, когато Салах го няма. Защо ни е сега зимата? 

Не знам как са нещата с фейърплея. Ние вече нямаме кой да продаваме, дано нашите са сметнали нещата, защото може да се наложи да пестим много време и е важно да вземем правилните играчи. То сигурно затова ни е важно да вземем Гехи без пари.

И аз не съм привържаник да купуваме Семеньо, но въпреки че е африканец и ако всичко е наред ще бъде в състава на Гана за световното, то те не са се класирали за тазгодишния АФКОН и следователно Семеньо няма да ходи никъде.

Според мен нямаме нужда от крило, а от централен защитник и опорен халф на първо време. Семеньо е добър футболист и се връща в защита, не е най-лошото нещо да го купим, но съм окей да изчакаме.

Няма защо да чакаме, защото клаузата от 65 милиона важала само първите 2 седмици от трансферния прозорец и лятото ще му искат сигурно 100 милиона. А и нека да привикне напролет с отбора че другия сезон да мачка на мястото на Салах.

3 hours ago, Leon1912 said:

Няма защо да чакаме, защото клаузата от 65 милиона важала само първите 2 седмици от трансферния прозорец и лятото ще му искат сигурно 100 милиона. А и нека да привикне напролет с отбора че другия сезон да мачка на мястото на Салах.

Напълно подкрепям! Ако има пари, (би трябвало да има, защото приготвените за Гехи, така си останаха) и не се нарушава ффп, твърдо съм за! Да се забързат нашите и да го взимат! Млад, атлетичен, бърз, с широка крачка! Може да играе и по двете крила и бележи доволно количество голове! Освен това, не идва от друго първенство, а е свикнал с динамиката на Висшата лига. Ако, някой се чуди, на кой на мястото ще играе, нека се замислим, дали Салах ще е и следващият сезон при нас!

Всъщност по медиите пише ,че лятото е по-евтин Семеньо .Зимата е повече ,защото е в средата на сезона.

Наблюдавайки промяната в играта на салах и най-вече факта ,че спря да подава ...гони рекорди по голове ..кара ме да си мисля ,че Янауари ще си отиде и ще дойде Семеньо.

45 minutes ago, nikiniki said:

Всъщност по медиите пише ,че лятото е по-евтин Семеньо .Зимата е повече ,защото е в средата на сезона.

Наблюдавайки промяната в играта на салах и най-вече факта ,че спря да подава ...гони рекорди по голове ..кара ме да си мисля ,че Янауари ще си отиде и ще дойде Семеньо.

Викаш да не се занимава да се връща след КАН, направо в новия отбор, най-вероятно от СА.  😄 Иначе кой той друг ще изкара 100М+ за Саках, особено зимата. 

27 minutes ago, Stivi_G said:

Викаш да не се занимава да се връща след КАН, направо в новия отбор, най-вероятно от СА.  😄 Иначе кой той друг ще изкара 100М+ за Саках, особено зимата. 

Ами СА ще е ама по-вероятно е да извадят сума сходна на Семеньо.

Януари е последен шанс да се вземе подобна сума.Лятото с 12 месеца договор ще е малко.

Ако се загледате в статистиката на Салах ,последната му асистенция е и последния нормален мач на отбора.След това дойде кризата ,за мен продиктувана от промяна в Салах относно дали да играе за отбора или за себе си.Там някъде за мен са се разбрали да пали подметките. Тогава тръгнаха и слуховете за Семеньо.

Слот не е купувал никого и преди това. Селекцията се направи от Майкъл Едуардс и Ричард Хюз. 

Започвам да си мисля, че именно предварителното намерение на FSG да върнат Едуардс и друг/други да избират кои да са новите играчи, е от основните причини Клоп да си тръгне. 

Много бързо след като ЮК обяви решението си, се разбра, че МЕ се завръща в клуба. Ако Клоп беше останал и бяхме на това деридже, след нова титла, обвиненията щяха да са на 100% срещу Едуардс, Хюз и новата сбъркана селекция, докато почти никой нямаше да обвини Юрген. Макар, че след последната титла имаше такъв сезон като сегашния с рекордни загуби. Пак имаше теории, че бойкотират Клоп, че се е изчерпал и прочие. 

Според мен проблемите са много и на всички нива. Не знам как се излиза от тази каша. До преди месец и половина мислех, че сме просто в слаб период, но скоро ще излезем. Уви, кризата се задълбочи и вече започваме да се съмняваме за влизането ни в зона ШЛ. Както казах и след титлата при Клоп имахме подобен сезон. Може да има някакво отпускане в самите играчи и форма на апатия, което да е един от проблемите. 

Дет се вика, след Шампионски сезон се чистим от химията...🤔 Как нападаме, пресираме, влизаме в единоборства, спечелени 1-ва, 2-ра, 20-та топка...на забавен каданс сме, мамка му! Та, май ще е истина за химията...То и ситите май бяха така?

Не знам наистина с какъв акъл мислите, че екипите не говорят по между си. И това, че Слот знае или не знае кой ще идва и никой не го пита, поне за мнение за играчите, които се наблюдават. Това са някакви абсолютни фенски глупости, като не знам откъде се завъртяха.

Клоп в последното интеревю каза, че са работили перфектно с Едуардс и въпреки, че е искал тоя и оня, след като са му дали доводи защо да вземат други, се е съгласявал и са продължавали. 

Да не говорим, че после едва ли не сам докара Шмадке-то за спортен директор, щото липсваше такъв човек. 

Да, не може да сравняваме Арне с авторитета на Клоп, който сам си изгради, но е просто безумно да смятате, че не се говори с треньора за играчите. 

Справка - Вирц, който е бил "привлечен" от плана за развитието НА СЛОТ.

2 hours ago, Taipan said:

Дет се вика, след Шампионски сезон се чистим от химията...🤔 Как нападаме, пресираме, влизаме в единоборства, спечелени 1-ва, 2-ра, 20-та топка...на забавен каданс сме, мамка му! Та, май ще е истина за химията...То и ситите май бяха така?

Тва оставете майтапа, но може и да е вярно..

Никой не твърди, че екипите не си говорят. Напротив – нормално е да има комуникация между треньор и спортно ръководство.
Но има огромна разлика между това да те информират и да те питат за мнение – и това ти да взимаш крайното решение за селекцията.

Публичните изказвания винаги са премерени. Това е част от професионализма и договорите им. Нито Клоп, нито Слот, нито който и да е треньор на такова ниво ще излезе да каже: „Не съм доволен от трансферната структура.“
Това просто не се случва в реалния футбол.

Има и още един важен детайл, който често се пропуска - Арне Слот е head coach, не manager. Разликата е огромна – head coach работи основно върху тренировъчния процес, стила и тактиката; селекционната власт е при Едуардс и Хюз. Това е официалната клубна структура.

Клоп имаше по-особена роля, защото дълго време беше де факто мениджър. Но дори при него, когато му излагат доводите си, той сам е казвал, че е приемал решения, които не са били първоначалното му желание. Това е нормално – така работи модерен клуб.

Факт е също, че връщането на Едуардс и пренареждането на властта стана веднага след като Клоп обяви напускането си. Това поне поставя въпроси за различни виждания как да се управлява клубът. Не е нужно да драматизираме, но и не бива да си затваряме очите за динамиката.

Така че никой не казва, че Слот няма дума. Но да се преструваме, че той има водещата роля в селекцията – това вече е толкова „фенска“ илюзия, колкото и обратното твърдение. Истината е по средата: чува се мнението му, но не той подписва трансферите.

1 hour ago, Stivi_G said:

Никой не твърди, че екипите не си говорят. Напротив – нормално е да има комуникация между треньор и спортно ръководство.
Но има огромна разлика между това да те информират и да те питат за мнение – и това ти да взимаш крайното решение за селекцията.

Публичните изказвания винаги са премерени. Това е част от професионализма и договорите им. Нито Клоп, нито Слот, нито който и да е треньор на такова ниво ще излезе да каже: „Не съм доволен от трансферната структура.“
Това просто не се случва в реалния футбол.

Има и още един важен детайл, който често се пропуска - Арне Слот е head coach, не manager. Разликата е огромна – head coach работи основно върху тренировъчния процес, стила и тактиката; селекционната власт е при Едуардс и Хюз. Това е официалната клубна структура.

Клоп имаше по-особена роля, защото дълго време беше де факто мениджър. Но дори при него, когато му излагат доводите си, той сам е казвал, че е приемал решения, които не са били първоначалното му желание. Това е нормално – така работи модерен клуб.

Факт е също, че връщането на Едуардс и пренареждането на властта стана веднага след като Клоп обяви напускането си. Това поне поставя въпроси за различни виждания как да се управлява клубът. Не е нужно да драматизираме, но и не бива да си затваряме очите за динамиката.

Така че никой не казва, че Слот няма дума. Но да се преструваме, че той има водещата роля в селекцията – това вече е толкова „фенска“ илюзия, колкото и обратното твърдение. Истината е по средата: чува се мнението му, но не той подписва трансферите.

Честно казано от това, което Слот показва, излиза че той не е искал нито един от новите с изключение на Виртц. Върти играта си трети месец около Салах и Гакпо. Керкез играе 3-ти централен защитник в 90% от мачовете. Фримпонг има 1 мач титуляр като десен бек, всички други мачове е резерва или уингбек. Ще пусна една красива снимка за мача оня ден за това къде и как играе Исак. Екитике е единственият, който влезе добре, защото може сам да си създава положенията. Ще е смешно ако се каже, че той не е знаел, че тези играчи ще бъдат привлечени. Отделно играе, все едно те не съществуват.

image.thumb.png.b49fb44db2cd358eb526206504111b2a.png

6 hours ago, Stivi_G said:

Слот не е купувал никого и преди това. Селекцията се направи от Майкъл Едуардс и Ричард Хюз. 

Започвам да си мисля, че именно предварителното намерение на FSG да върнат Едуардс и друг/други да избират кои да са новите играчи, е от основните причини Клоп да си тръгне. 

Много бързо след като ЮК обяви решението си, се разбра, че МЕ се завръща в клуба. Ако Клоп беше останал и бяхме на това деридже, след нова титла, обвиненията щяха да са на 100% срещу Едуардс, Хюз и новата сбъркана селекция, докато почти никой нямаше да обвини Юрген. Макар, че след последната титла имаше такъв сезон като сегашния с рекордни загуби. Пак имаше теории, че бойкотират Клоп, че се е изчерпал и прочие. 

Според мен проблемите са много и на всички нива. Не знам как се излиза от тази каша. До преди месец и половина мислех, че сме просто в слаб период, но скоро ще излезем. Уви, кризата се задълбочи и вече започваме да се съмняваме за влизането ни в зона ШЛ. Както казах и след титлата при Клоп имахме подобен сезон. Може да има някакво отпускане в самите играчи и форма на апатия, което да е един от проблемите. 

Не са гладни, колега, не са гладни. Всеки един който е сит и доволен не се напъва, тия които искат да се доказват и утвърждават се раздават на макс. Още повече има нещо в съблекалнята, което ние не знаем. Но, като цяло според мен баланса се наруши след идването на Исак. Там нещо стана....Според мен старите кучета, не приеха този трансфер много добре.

Такъв профил като Вунисиус ще ни пасне идеално. Но не мисля, че като цяло бихме го искали, защото е много конфликтен и ще иска много дебела заплата, която не бихме му дали. От друга страна не вярвам дори при наш интерес да иска да дойде в това ни състояние. Все пак да смениш Реал трябва да е за някой друг голям клуб, който да е почти сигурен шампион (БМ или ПСЖ), но и с възможности за ШЛ, или да иде в СА, където ще му дават поне тройно на сегашното заплащане.