Jump to content

Летен трансферен прозорец 2026

Bellamy

Recommended Posts

Мен ме притеснява, че не изглежда като човек, към който едни от най-големите звезди във футбола да имат респект и да му викат бос. Сигурен съм, че е специалист и той го е доказал, но на това ниво това не е достатъчно. Хубавото е, че аз много често греша и може пък да го има в себе си.

50 minutes ago, stenmark said:

Аз честно нямам никакви очаквания.Не вярвам и да сме по зле от колкото бяхме последния сезон. Според мен е важно какво ще стане като им изтечат договорите на Едуард и Хюз.Докато двамата са начело голямо име няма да дойде.Така че да се надяваме Ираола да се впише в клуба и да се спре потъването.Че можем да последваме примера на МЮ.

Кое ви кара да се чувтствате имунизирани от пропадане в стил Челси или Юнайтед? 

13 minutes ago, rudjo said:

Доколкото знам, втория му сезон с Леверкузен е доста зле завършва 6ти, със Сосиедад май изпада. В Реал не успя да се справи със звездите. Ще е интересно как ще се справи в Челси.

Не, свършва втори през 25-а година. А Сосиедад - там той ръководи втория отбор на клуба два сезона - през първия сезон ги изкачва в Секунда Дивисион, а през втория си сезон - изпада.

Напрактика останахме с двама футболисти, които влизат в категорията "най-големи звезди" и те са от кротките, останалите или са някакви недоказани надежди, или пък средна ръка пълнеж. Така че на Андони няма кой да му пречи да мели брашно. Респект ще имат, защото лесно могат да изпаднат от първия състав.

Да ни направи Шампиони в първия му сезон, пък после може да го хейтим и него. 🙂

Това с избора на треньор си е котка в чувал. Не се знае какво получаваш. Дано да сме нацелили.

Ако се очаква, че с него ще станем отново топ отбор, то се предполага, че ще сме пълни с такива играчи. Отделно имаме вече Вирц, Исак, Собо, Алисън, Екитике, Ван Дайк, които са в тази графа или поне трябва да са.

отделно пак казвам, няма нито един успешен подобен ход от над 20години от който и да е от големите отбори. Това трябва да е силно притеснително.

3 minutes ago, krk said:

Да ни направи Шампиони в първия му сезон, пък после може да го хейтим и него. 🙂

Това с избора на треньор си е котка в чувал. Не се знае какво получаваш. Дано да сме нацелили.

И после като Слот.

Аз не искам да се пренавивам с прекалено големи очаквания за новия сезон, дори и да бяхме докарали един Енрике например, защото за мен преходът към нов стил тепърва предстои и ще има много грешни стъпки в хода на сезона.

Все пак всичко след Слотеца се брои за позитивна промяна и глътка свеж въздух, понеже последните месеци смърдеше яко на нафталин от посредственото ни представяне.

Ако поне Андони съумее да е добър мотиватор, ще е стъпка в правилната посока.

21 minutes ago, Enigma_m7 said:

отделно пак казвам, няма нито един успешен подобен ход от над 20години от който и да е от големите отбори. Това трябва да е силно притеснително.

Почетино?

29 minutes ago, Enigma_m7 said:

...

Байерн взеха Компани, веднага след като изпадна с Бърнли - взеха го заради вижданията му за играта и това, което е показал с Бърнли в Чемпиъншип и с Андерлехт. Дали е успешен за Байерн, не мога да преценя. С клизма отстраниха Реал, които бяха в криза, а в реванша с ПСЖ не показаха абсолютно нищо. Ама като цяло го считат за успешен.

Няма много треньори с голямо име, които да са свободни в момента. Конте никога няма да искаме да вземем - не е дългосрочен треньор. Същото важи и за Моуриньо.

33 minutes ago, Enigma_m7 said:

Ако се очаква, че с него ще станем отново топ отбор, то се предполага, че ще сме пълни с такива играчи. Отделно имаме вече Вирц, Исак, Собо, Алисън, Екитике, Ван Дайк, които са в тази графа или поне трябва да са.

Толкова "рекорди" се подобриха от Слот през сезона,че отбори дето от 50 години не ни бяха били,си ни победиха. Що да не е време да счупим една прокоба в този диапазон...

17 minutes ago, Dacheff said:

Аз не бих имал против преход, ако се вижда някаква идея. Помним първите сезони на Клоп каква въртележка беше и какви дранета си правехме с Норич примерно. Обаче всички бяхме ОК, защото виждахме някаква идея, виждахме хъс и беше ясно, че след някакво време отборът ще изглежда по друг начин.

Така че ако сега видим някакви зачатъци на друга игра, дори и да трябва да мине време, ще сме търпеливи.

Без да правим каквито и да еквиваленти между Клоп и Ираола, след уволнението на Роджърса имаше една малка подробност, всички го чакахме с нетърпение и ентусиазмът от стила, който предлагаше Клоп беше завладял цялата фенска маса. Днес е малко по-различно, напрактика феновете са вече в 3 клъстера: 1-ви: Слот-ловърите, които ще го дебнат да му сложат след всеки слаб мач, 2-ри: такива като мен, които нямат особено големи очаквания, но няма и да се сърдят при неуспех и 3-ти: такива, които възлагат големите надежди и вече приготвят кошницата за отличията. При зациклен сезон в началото, то Ираола ще се окаже с най-големи фенове именно тези като мен, дето няма да бързаме толкова с отличията. Останалите 2 фракции може да се слеят в 1, която няма да е много снисходителна с оглед слаби игри.

За ВЛ говоря. Почетино е на ръба, но в крайна сметка нищо не спечели, просто вдигна нивото. При нас това не е достатъчно. 
Мисля си, че сме в период, в който не е най-доброто решение да се надяваш, че нещо което не е работело до сега, ще проработи и ти ще си изключението. 

В крайна сметка явно това ще е, така че се надяваме на най-доброто.

Да не забряваме, че не един път сме делили с Манго общи кандидати за нов мениджър, или поне слуховете са били такива. Някои от нашите и за Аморим се облизваха преди време. Да се надяваме, че Манго пак са се нахендрили като са се предоверили на Карик и не са се обърнали към услугите на Андони, понеже съм сигурен, че Андони щеше да се кълне, че Манго му е детската мечта и хич нямаше да се двоуми, ако го бяха поканили.

Това което съм гледал от Ираиола, е че играе атакуващ бърз футбол, с добра преса. Направи много равни мачове този сезон( 12), но и загуби много малко(7), за справка ние имаме 12 загуби. 🙂 Лятото му разпродадоха цялата защита - Керкез, Хуйсен и Забарни + Данго Отара и все пак завърши на 3 точки под нас. Друго което много ми хареса, е че не дава почивки като Слот - "Days off for his squad at a premium". Няма да се ходи до Лондон 🙂 

По тесните специалисти говорят как е много добър да развива потенциала на играчите и да залача на млади момчета. 

а и в последните 10-15 години, най-добрата школа за треньори е испанската 

В момента изглежда като да играе футбол, звщото срещу Борнемут повечето отбори владевт топквта и това е ок. В Ливърпул няма да е ок. Ще му дадат топката, ще се наредят в две линии по 5 човека в нисък блок и отиде целият стил. С години имахме проблеми с Клоп срещу подобни отбори, не вярвам Брендони да имс лекарстеото веднага, а и статистиката му показва притеснителен брой равенства.

Ираола има страхотна визия за футбола, истинска наслада за окото. Сигурен съм, че срещу преките конкуренти няма да имаме особени проблеми, но ме притеснява какво ще прави срещу отборите играещи с нисък блок, например като Хъл, Арсенал, Съндерланд и Ипсуич, срещу тези съперници няма пространства за бърза атака, и почти никакъв шанс за контраатака, няма как да се пресира, защото играят на дълги топки. Ще видим дали може да бъде гъвкав в такива мачове и дали ще намери решение.

В началото на 80-те в казармата командирите често цитираха една комунистическа мисъл "всеки редник носи маршалски жезъл в раницата си".

Та кой знае, може от Кипър и Борнемут към шампионските титли на Англия и ШЛ да ни изведе човека. Просто трябва да му дадем време.

Слот получи готов, шампионски отбор, но новия ще получи сбирщина, приличаща на училищен отбор, въпреки наличието на супер звезди.  

Назначението на Ираола е все едно назначаваме Брендини.Ама пък погледнато реално ръководството няма полезен ход.Липсва наличен топ треньор - назначаваш Ираола, което си е риск откъдето и да го погледнеш.Ако пък оставиш Слот - още по-лошо.Така че на пръв поглед няма никакъв полезен ход.Ако бяхме останали със Слот усещането щеше да е провален сезон, още преди да е започнал, а пък сега поне има някаква надежда за подобрение.Вече дали ще се получи на практика ще видим.Много е важно дали Ираола ще може да се справи с напрежението, тъй като това е едно от нещата, които изядоха на Слот плешивата глава.Ираола ще има известен толеранс, доколкото няма да има кой знае какви очаквания към тима.Друг проблем е дали ще може да подготви физически добре отбора при положение, че никога не е водил отбори, които играят в евротурнири.Да не говорим, че няма да може да се направи и добра подготовка, заради световното.

42 minutes ago, flyhorse0906 said:

Друг проблем е дали ще може да подготви физически добре отбора при положение, че никога не е водил отбори, които играят в евротурнири.

Има Лига Европа с АЕК Ларнака през 2018-та, от предварителните кръгове до групите на турнира. 

4 minutes ago, paton said:

Гледах интервю със Семеньо в което говори за Ираиола. Каза, че първите 6 месеца докато свикнат с методите му е било ад. От 2 почивни дни в седмицата са минали на 7 дни без почивка. Няколко от сесиите през седмицата са били чисто тичане и е имал чувство, че постоянно провежда предсезонна подготвка по време на сезона.

Това е другото , което ме кефи. Нека да се убият малко от тичане, стига с тва лежане